Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hyundai overslag voor DBS

Hyundai overslag voor DBS

De Franse onderneming Dépôt Bennes Services, bekend als DBS, heeft onlangs een nieuwe Hyundai HW250MH overslagmachine met verhoogde cabine bij dealer Curty Matériels aangeschaft - een nieuwe uitbreiding van de machinevloot. Daarmee laat DBS zijn langdurige betrokkenheid bij het merk Hyundai en zijn dealer in Lyon zien.

DBS is een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in de opslag, recycling en het hergebruik van afval van bouwterreinen. Het bedrijf werd in 1989 opgericht door Raymond Hernandez, de vader van de huidige algemeen directeur David Hernandez. Vorig jaar vierde de onderneming haar 30-jarige jubileum.

"Toen ik in 1993 in het familiebedrijf kwam, waren vuilophaaldiensten de hoofdactiviteit van de onderneming. We deden niets anders dan het aanleveren en ophalen van vuilcontainers. Toentertijd hielden we ons nog niet bezig met afvalbeheer," aldus algemeen directeur David Hernandez. "Rond 1997 en 1998 begon de branche problemen te ondervinden met de afvalverwerking omdat de ene na de andere stortplaats werd gesloten. Zodoende werd het noodzakelijk om oplossingen te vinden voor de afvalverwerking en daarnaast netwerken en branches te zoeken voor het hergebruik van afval. Pas in de beginjaren van deze eeuw werd in de branche het begrip recycling gebruikt," voegt David toe.

Dit familiebedrijf realiseert een indrukwekkende omzet van 12 miljoen euro en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld en uitgebreid: David licht de groei van het bedrijf toe: "Van twee medewerkers in loondienst in 1993 - mijn vader en ik - zijn we nu uitgegroeid tot een bedrijf met circa 50 medewerkers en een wagenpark van 15 vrachtwagens en een bouwmachinevloot met onder meer 12 Hyundai-machines. Onze hoofdvestiging in Colombier-Saugnieu ontvangt jaarlijks 50.000 ton afval en heeft zich in deze regio ontwikkeld tot een van de belangrijkste spelers in de branche.

Onze groei in de afgelopen jaren is enerzijds bereikt door te investeren in materieel waarmee we het sorteren en hergebruiken van afval konden optimaliseren, en anderzijds door de overname van bedrijven: VALOMET, gespecialiseerd in ferro- en non-ferrometalen, en LBTP met hoofdvestiging in het departement Ain, hebben ons in staat gesteld om het geografische bereik van onze activiteiten te vergroten, zodat we nu actief kunnen zijn in zes departementen in Frankrijk," merkt Hernandez op.

De Hyundai HW250MH: de ideale machine voor de verwerking van bouwafval

Hernandez vult aan, "Afvalbeheer is een enorme industrietak. Voor onze onderneming vormt afval van bouwterreinen zo'n 70 tot 75% van onze activiteiten, terwijl de rest bestaat uit afval van bedrijven en industrie. We verwerken ook bouwafval dat ontstaat door sloopwerkzaamheden. Wij recyclen alle soorten afval, zowel losse materialen als gemengd. We zijn bijzonder goed uitgerust met het benodigde materieel en hebben een uitstekende sorteerketen. We werken samen met professionals en ambachtslieden, evenals grote bouwbedrijven als Vinci, Bouygues Construction, Eiffage enz. om al hun afval te verwerken. Wij houden ons ook bezig met grofvuil, het reinigen van illegale vuilstortplaatsen en het afvoeren van ingezameld afval."

Al deze werklocaties kunnen ruw, destructief en heel stoffig zijn... en vereisen daarom machines die ongevoelig, robuust en betrouwbaar zijn. David Hernandez vond de oplossing bij Hyundai Construction Equipment, gekocht via de dealer Curty Matériels.

Toen Hernandez zijn machinepark wilde uitbreiden met een overslagmachine, nam hij opnieuw contact op met Curty Matériels, de Hyundai-dealer in Lyon, voor de aankoop van een overslagmachine van het type HW250MH. "Ons bouwmachinepark van Hyundai bestaat uit een 145LC-9 graafmachine, een HL970 wiellader, een HL955 wiellader, twee overslagmachines, en verder een 200W7, 210W9MH, 210W9A, 170W9 en een 170W7. En natuurlijk onze meest recente aankoop die in mei is geleverd, onze HW250MH overslagmachine. Elke machine is een Hyundai en ze zijn allemaal gekocht bij Curty Matériels," aldus Hernandez.

"Ik geloof niet dat er tegenwoordig nog slecht uitgeruste machines worden verkocht, ze hebben allemaal hun sterke en hun zwakke punten, maar het belangrijkste is dat we ons materieel inkopen bij Curty Matériels. We zijn soms actief in zeer specifieke sectoren en hebben daarom een heel goede aftersalesservice nodig. Door onze gespecialiseerde activiteiten hebben we soms onmiddellijke hulp nodig en Curty Matériels biedt ons die gemoedsrust. Zij zijn vakmensen, ze zijn meteen ter plaatse en reageren op en luisteren naar onze behoeften. Het is een uitstekende samenwerking," vervolgt Hernandez.

"De machines worden aan zware tests onderworpen en werken onder zeer zware omstandigheden. Deze zeer gespecialiseerde machines worden blootgesteld aan zware belastingen, maar ze zijn ideaal voor onze activiteiten. Die kunnen in essentie worden samengevat als: ontvangst van afval, voorsorteren, laden van de sorteerketen, opnieuw laden, enz. De eerste twee machines die we hebben aangekocht, hebben op dit moment zo'n 12.000 tot 16.000 bedrijfsuren op de teller - een duidelijk bewijs van hun kwaliteit.

Dat zijn heel veel bedrijfsuren voor een bandenkraan die in onze branche actief is, en het is uitzonderlijk dat dergelijk materieel na zo'n lange bedrijfstijd nog operationeel is! Wat we ook waarderen, is dat bij deze nieuwste generatie overslagmachines de fabrikant geluisterd heeft naar de technische feedback die wij (machinegebruikers) de afgelopen jaren hebben gegeven. Het chassis bijvoorbeeld is verbreed en versterkt, waardoor het voertuig veel stabieler is, zonder aan bedrijfssnelheid of cabinecomfort in te boeten. We kregen ook de mogelijkheid om onze branche uitgebreid toe te lichten aan de fabrikant die ons ter plaatse bezocht om meer te weten te komen over ons werk. Het is een robuuste machine en toch flexibel en wendbaar en we zijn bijzonder tevreden over zijn efficiëntie en capaciteiten om het werk uit te voeren."

Hyundai model HW250MH bandenkraan met verhoogde cabine:

Bedrijfsgewicht: 26,7 ton
Motor: Cummins QSB6.7-dieselmotor
Nettovermogen: 136 kW (185 pk) bij 2.000 omw/min
Wielbasis: 2.800 mm
Breedte 2.530 tot 2.700 mm
Maximaal graafbereik: 10.700 mm

 

Importeur voor België: HMB-Hyundai     
Importeur voor Nederland: Van der Spek Vianen B.V.   

Voor meer informatie: Hyundai CE Europe