Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Yanmar onthult nieuwe generatie ViO17 minigraafmachine

Yanmar onthult nieuwe generatie ViO17 minigraafmachine

Yanmar Compact Equipment EMEA heeft het nieuwste model gelanceerd van zijn wereldwijd geprezen ViO17 zero tail swing mini-graafmachine. Het compacte, veelzijdige, robuuste en betrouwbare model van de volgende generatie zet de norm op het gebied van prestaties, productiviteit en toonaangevende capaciteiten.

Aangedreven door een Stage 5-conforme driecilindermotor met directe injectie uit Yanmar's veelgeprezen TNV-serie, levert de ViO17 indrukwekkend vermogen en ongeëvenaarde controle. Bovendien profiteren machinisten dankzij de modernste motortechnologie van een laag brandstofverbruik, maximale efficiëntie en minimale emissies.

De ViO17 is perfect voor egalisering, landschapsarchitectuur of stadsvernieuwing en wordt nu geleverd met de optie van een lange lepelsteel om het werkbereik te vergroten. Om de flexibiliteit verder te vergroten, kunnen machinisten ook een extra contragewicht van 83 kg specificeren, dat, in combinatie met de compacte variabele onderwagen van de graafmachine (955 mm-1.280 mm) een toonaangevende stabiliteit in zijn klasse bereikt, zelfs op de zwaarste terreinen.

Krachtig

Met een graafkracht van 9,6/16,1 kN (korte steel/bak), trekkracht van 16,9 kN (eerste snelheid) en twee rijsnelheden (2,1 of 4,3 km/u) zet de ViO17 de norm op het gebied van compacte prestaties. Dankzij een hydraulisch ViPPS-systeem met drie pompen, dat werkt met een dubbele plunjerpomp met variabel slagvolume en tandwielpomp, levert de ViO17 een maximale hydraulische stroom van 48,4 liter/min en een druk van 210 bar. Bovendien zijn zowel de derde (standaard) als de vierde (optioneel) hydraulische functies uitgerust met proportionele bedieningselementen en kunnen ze worden uitgebreid met potentiometers, wat een soepele en eenvoudige bediening garandeert.

Het bovenwagen van de ViO17 is ontworpen met compactheid in het achterhoofd en zwenkt binnen zijn spoorbreedte, waardoor het de perfecte keuze is voor krappe werkterreinen. Machinisten profiteren ook van een zeer korte zwenkradius aan zowel de voor- als achterkant, wat zowel de efficiëntie als de productiviteit verder verbetert.

Comfortabel

Zoals bij elke Yanmar-graafmachine staan comfort en bruikbaarheid voorop. Met een ergonomische indeling is de cabine perfect opgesteld om de productiviteit te maximaliseren. De gemakkelijk toegankelijke ROPS-, TOPS- en FOPS-gecertificeerde overkapping is voorzien van een volledig verstelbare stoel met vering, 360 graden zicht op de werkplek en perfect geplaatste joysticks. Grote optionele rijpedalen verbeteren het comfort nog verder, terwijl drie onder rollen zorgen voor een soepele rit.

Het verplaatsen van de ViO17 tussen bouwplaatsen is ook eenvoudig, dankzij een transportgewicht van slechts 1.695 kg. Dit betekent dat de machine gemakkelijk kan worden getransporteert, samen met bakken of een licht uitrustingsstuk,op een standaard aanhanger. Vier sjorpunten aan de onderwagen maken het vastzetten van de graafmachine snel en eenvoudig.

Goed toegankelijk

Het onderhoud is net zo eenvoudig, dankzij de uitstekende toegankelijkheid van de belangrijkste motoronderdelen vanuit de motorkap, naast de verwijderbare zijpanelen. Om de veiligheid te maximaliseren, bevinden de accu- en zekeringkasten zich in een afsluitbaar compartiment onder de stoel, terwijl toegang vanaf de grond de noodzaak van gespecialiseerde apparatuur voorkomt.

Importeurs voor België: Cebeko
  FM Bouwmachines
Importeur voor Nederland: Geert-Jan de Kok

 

Voor meer informatie: Yanmar