Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Komatsu Europe verkoopt zijn 1000e HM300 knikdumper

Komatsu Europe verkoopt zijn 1000e HM300 knikdumper

Komatsu Europe verkoopt zijn 1000e HM300. Sinds 2003, toen dit type knikdumper op de Europese markt werd geïntroduceerd, heeft hij bewezen de perfecte keuze te zijn dankzij zijn krachtige motor, trekkrachtregeling, selecteerbare werkmodi voor flexibele aanpassing van het vermogen aan de werkomstandigheden, zijn robuuste constructie en de nieuwste technologie voor asophanging en retarder, bewezen voor alle soorten bouwplaatsen en werkomstandigheden.

Op 14 december 2021 werd de nieuwe 30-tons knikdumper, samen met een PC360LC-11 hydraulische graafmachine, ceremonieel overgedragen aan het Franse mijnbouwconcern Imerys in de groeve van Croix-Gérard.

De overdracht werd bijgewoond door vertegenwoordigers van Imerys Julien Alix, Regional Category Manager Frankrijk en België, en Gérald Bihan, Exploitation Manager, evenals Philippe Haguenauer en Daniel Moreau, President en Sales Manager van Komatsu Frankrijk. Imerys realiseerde in 2020 een omzet van 3,8 miljard euro en stelde 16.300 mensen tewerk. Het bedrijf levert functionele oplossingen met toegevoegde waarde voor verschillende economische sectoren, van productie tot consumptiegoederen. De groep gebruikt haar praktische ervaring, technische expertise en kennis van materiaalkunde om oplossingen te ontwikkelen voor de verwerking van haar minerale hulpbronnen, synthetische mineralen en formuleringen. Deze voegen belangrijke kenmerken toe aan klantproducten en verbeteren hun prestatie-eigenschappen op gebieden zoals brandwerendheid, hardheid, geleidbaarheid, opaciteit, robuustheid, zuiverheid, gewichtsvermindering, filtratie, absorptie en waterafstotendheid. Imerys zet zich in voor verantwoorde ontwikkeling, in het bijzonder door de ontwikkeling van milieuvriendelijke producten en processen te bevorderen.

Meerdere Komatsu’s

In de loop der jaren heeft Komatsu verschillende machines geleverd aan verschillende vestigingen van Imerys in Frankrijk. Deze omvatten vooral starre dumptrucks, bulldozers, wielladers en graafmachines. Het partnerschap werd in 2019 verder versterkt en in 2020 werd een officieel akkoord bereikt tussen Komatsu en Imerys.
"We werken in kleiputten met een gladde ondergrond en vaak steile wegen", zegt Gérald Bihan, Exploitation Manager bij Imerys. "We hadden echt voertuigen nodig die het terrein aankonden, dus kozen we voor een gelede HM300 die alle functies had die we nodig hadden om onder onze omstandigheden met materialen om te gaan."
Julien Alix, Regional Category Manager bij Imerys, voegde toe: "Vandaag hebben we een Komatsu HM300 en een PC360LC-11-graafmachine gekocht, die perfect in onze vloot passen en de beste economische prestaties bieden, maar ook de beste operationele prestaties, de beste service en een hoog reactievermogen."

In zijn toespraak benadrukte Philippe Haguenauer, president van Komatsu Frankrijk: “Komatsu heeft toonaangevende expertise op het gebied van starre dumptrucks. Hierdoor hebben we bepaalde elementen van deze voertuigen kunnen toepassen op onze gelede vrachtwagens, zoals het KTCS-systeem, dat wielslip automatisch reguleert in moeilijke omstandigheden.” Hij voegde eraan toe: "Vandaag de dag kiezen steeds meer klanten voor knikdumpers van Komatsu vanwege hun superieure comfort en zicht voor de bestuurder."

Importeur voor de Benelux: Bia Group

 

Voor meer informatie: Komatsu Europe