Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

BKT Banden voor mobiele hijskranen

BKT Banden voor mobiele hijskranen

Ze zijn flexibel, robuust en duurzaam. Deze banden zorgen ook voor comfort, tractie en perfecte wendbaarheid onder alle omstandigheden.

Mobiele kranen voeren verschillende taken uit op het gebied van industrie, bouw en infrastructuur. Ze kunnen meestal met hoge transportsnelheden die tot 80 km/u bereiken. Om deze reden is het erg belangrijk dat de banden waarmee deze machines zijn uitgerust, werken bij lagere temperaturen en daarom is het ideaal om radiale producten te gebruiken.

De banden moeten geschikt zijn voor toepassingen op zowel wegen als snelwegen en op het agressievere en oneffen terrein van werkterreinen. Naast flexibiliteit is het belangrijkste vereiste voor andere producten duidelijk robuustheid, weerstand en duurzaamheid. Tot slot moet een mobiele kraanband garant staan ​​voor uitstekende prestaties op het gebied van snelheid en comfort op de weg. Ze moeten perfecte tractie en wendbaarheid hebben, zelfs in de meest extreme omstandigheden.

Ontworpen en gebouwd voor hoge prestaties

BKT-banden voor mobiele kranen zijn speciaal ontworpen en gebouwd om de uitdagingen van de meest veeleisende taken het hoofd te bieden, wanneer zware lasten op verschillende oppervlakken worden vervoerd. Om hoge prestaties op het gebied van productiviteit en veiligheid te verkrijgen, heeft BKT-producten ontwikkeld die een grote stabiliteit bieden tijdens het werken en transporteren. Bovendien zijn alle banden in de specifieke BKT-reeksen voor mobiele kranen uitgerust met een robuuste structuur in staal en bijzonder snijbestendige verbindingen om een ​​lange levensduur te garanderen. De constructie is uiteraard geschikt voor hoge snelheden tijdens bewegingen op wegen en snelwegen.

Momenteel biedt BKT twee verschillende productlijnen aan voor mobiele kranen, ook al is het portfolio bijzonder breed en ook gericht op andere soorten kranen en industriële of bouwmachines. Beide bereiken zijn radiaal en geclassificeerd met de snelheidsindexen 'E' en 'F'.

AIROMAX AM 27 is met name geschikt voor bewegingen op wegen en snelwegen die een hoge slijtvastheid vereisen, maar met behoud van uitstekende tractie en weerstand op het agressievere en oneffen terrein van werkterreinen.
Het is gemaakt met een behuizing en riemen in staallagen om robuustheid en weerstand te garanderen. De zij- en loopvlakcompounds zijn zeer goed bestand tegen insnijdingen en scheuren. Het is ook bestand tegen zeer hoge temperaturen en voert de warmte af die ontstaat tijdens wegbewegingen met hoge snelheid. Het is momenteel verkrijgbaar in vijf verschillende maten: 385/95 R 24, 385/95 R 25, 445/95 R 25, 505/95 R 25 en tenslotte 525/80 R 25.

AIROMAX AM 543 is bijzonder geschikt voor kranen die in de bouwsector worden gebruikt, dankzij de garantie van uitstekende tractie en grote stabiliteit.
Het diepe en knobbelige loopvlak garandeert uitstekende prestaties op ruw terrein en zorgt voor een uitstekende bescherming van de bandenstructuur. Aangezien deze band wordt blootgesteld aan grote belasting en wordt gebruikt in extreme omstandigheden, is deze band ontworpen om bestand te zijn tegen zware belasting, een fundamenteel kenmerk van dit type machines en toepassingen. Het is momenteel verkrijgbaar in drie maten: 385/95 R 24, 385/95 R 25 en 445/95 R 25.

Elke verschillende toepassing vereist een specifieke band, een product dat tot in detail is bestudeerd om maximale prestaties te leveren en het vermogen van de machines waarmee het is uitgerust, te vergroten.

 

Voor meer informatie: BKT