Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Globaal partnerschap

Globaal partnerschap

Vanaf hun marktintroductie zijn de nieuwe rupsgraafmachines EC250E en EC300E van Volvo compatibel met de draaikantelstukken van SMP Parts, het resultaat van een samenwerking tussen Volvo CE, SMP Parts en SVAB Hydraulik AB.

De twee rupsgraafmachines zijn de eerste modellen die zijn uitgerust met de nieuwe Smart Connect . Smart Connect maakt communicatie mogelijk tussen de machine en het draaikantelstuk. Als het draaikantelstuk op de machine is aangesloten, worden alle functies en technische gegevens via Smart Connect naar de machine gestuurd .

Het nieuwe platform biedt de beste technische standaard die momenteel beschikbaar is op de graafmachinemarkt. Sommige oplossingen, zoals Smart Connect, waarmee draaikantelstukken van verschillende fabrikanten naadloos in onze machines kunnen worden geïntegreerd en DigAssist zijn uniek en bieden de klant een aanzienlijke meerwaarde”, zegt Kurt Deleu, Head of Excavator Product Management EU / INT bij Volvo. Met het DigAssist platform is er een Factory Fit oplossing die is voorbereid voor de draaikantelstukken van SMP Parts. Dit bespaart tijd en maakt nauwkeuriger werken mogelijk, evenals gelijktijdige bediening van de graafmachine en draaikantelstuk via de originele joystick van de machine. Alle informatie wordt weergegeven op het hoofddisplay.

Ik ben erg blij met dit gezamenlijke project. Volvo loopt voorop in de ontwikkeling, en we zitten in de boot en ontwikkelen onze producten in hetzelfde tempo als wat SMP tot een voorkeurspartner maakt voor machinefabrikanten, machine-dealers en klanten. Als onderdeel van deze samenwerking bieden we een plug & play-oplossing die voldoet aan de wensen van Volvo en de klant. Voor de nieuwe machinemodellen hebben we nieuwe functies en gebruikersinterfaces ontwikkeld die een eenvoudige en effectieve bediening van de machine en de aanbouwdelen mogelijk maken. De speerpunten zijn de EC250E en EC300E, en in de loop van 2021 volgen nog meer modellen”, zegt Daniel Persson, Sales Manager, SMP Parts AB.

Importeur voor België en Nederland: Pladdet

Voor meer informatie: SMP Parts