Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Alles onder controle met de Hitachi ZW310-7 wiellader

Alles onder controle met de Hitachi ZW310-7 wiellader

Hitachi introduceert een groter model in de nieuwste generatie wielladers die voldoen aan Stage 5. De ZW310-7 is ontworpen om machinisten ook onder de zwaarste werkomstandigheden volledige controle te geven over hun werkomgeving en biedt naast de meest geavanceerde veiligheidsvoorzieningen in de industrie ook ongeëvenaard comfort in de cabine.

Ondernemers hebben dankzij de krachtige prestaties, lage totale eigendomskosten en exceptionele efficiëntie de volledige controle over de omzet, en met de hulpmiddelen en services voor monitoring van Hitachi kunnen ze hun machinepark en werklast op afstand beheren.

Voel het verschil

Veilig kunnen werken is van essentieel belang, niet alleen voor het welzijn van de machinist maar ook voor het succesvol kunnen voltooien van projecten. Wat dat betreft is de nieuwe ZW310-7 ideaal: het is de veiligste machine op de markt, dankzij uitstekend zicht rondom en intelligente systemen.

Om de machinist en de machine te beschermen is het zicht vanuit alle hoeken superieur, met name het zicht aan de achterkant en aan beide zijden van de smalle motorkap is uitstekend. Met het Aerial Angle-camerasysteem hebben machinisten verder een ongeëvenaard zicht op het werkterrein van bovenaf met een kijkhoek van 270 graden, terwijl het obstakeldetectiesysteem het direct laat weten als er zich iets dicht bij de achterkant van de machine bevindt.

Na een hele dienst in de ruime, geheel opnieuw ontworpen cabine zullen machinisten zich minder vermoeid voelen en met tevredenheid terugkijken op een productievere werkdag. De ZW310-7 biedt ultiem comfort doordat het geluids- en trillingsniveau tot de laagste op de markt behoren. Hij is bijzonder gebruiksvriendelijk dankzij voorzieningen zoals de verbeterde stoel met gemonteerde elektrische bedieningshendels, een nieuwe bediening voor de monitor en een handig schakelpaneel aan de zijkant.

Meer winst, maximale inzetbaarheid

Dankzij de krachtige prestaties, lage totale eigendomskosten en exceptionele efficiëntie van de ZW310-7 kunnen eigenaars hun winst vergroten. Hoge productiviteitsniveaus zijn gegarandeerd dankzij korte cyclustijden, een hoge breekkracht en laadcapaciteit, en verbeterde acceleratie op hellingen, dankzij de sensoren waarvan verschillende onderdelen van de machine zijn voorzien. De functie voor extra vermogen verhoogt het toerental automatisch, zodat de machine ook heuvelopwaarts met dezelfde snelheid blijft rijden. Dat verkort de cyclustijden, voor meer productiviteit en een lager brandstofverbruik.

Ondernemers zullen verder erg te spreken zijn over de functie om de naderingssnelheid te beheersen, waarmee laden sneller en efficiënter verloopt. Dankzij het controlesysteem voor laadvermogen belaadt het nieuwe model ZW-7 trucks nauwkeuriger, wat tijd en geld bespaart. Daarnaast kunnen machinisten het brandstofverbruik controleren met de nieuwe ECO-meter en kunnen de prestaties worden verbeterd met verschillende instelbare functies.

De ZW310-7 is uiterst betrouwbaar dankzij duurzame onderdelen, zoals de assen en het chassis, intelligente preventiesystemen en voorzieningen voor gemakkelijk onderhoud, wat de inzetbaarheid significant verlengt. Deze kan nog verder worden gemaximaliseerd door gebruik te maken van hoogkwalitatieve Hitachi-bakken, die speciaal zijn aangepast aan de toepassing, en gemakkelijk te installeren en vervangen robuuste gereedschappen voor grondwerk.

Totale controle en ondersteuning

Om ondernemers en machinisten tijdens de gehele lifecycle van de nieuwe ZW-7-wielladers te ondersteunen biedt Hitachi een breed scala aan aftersalesservices aan, naast toegang tot vitale gegevens en tools voor een effectief beheer van de machine. Daaronder vallen systemen voor monitoring op afstand, Owner’s Site en ConSite (onderdeel van Global e-Service) en de ConSite Pocket-app, om de prestaties te monitoren, locaties bij te houden en onderhoud te plannen.

De nieuwe ZW310-7 wiellader is speciaal ontworpen om Europese klanten krachtige prestaties, lage totale eigendomskosten en exceptionele efficiëntie te bieden”, aldus Bill Drougkas, manager productmanagement bij Hitachi Construction Machinery (Europe) N.V. “Hij is gebouwd volgens de strengste kwaliteitsnormen en geeft een significante boost aan de productiviteit in drukke steengroeven en grote recyclinginstallaties, met positieve gevolgen voor de omzet.

Importeur voor België: Luyckx NV
Importeur voor Nederland: Hitachi CM

 

Voor meer informatie: Hitachi