Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Sennebogen breidt programma uit met 100 tons rupstelescoopkraan

Sennebogen breidt programma uit met 100 tons rupstelescoopkraan

Het Sennebogen telescopische rupskraanconcept is al vele jaren succesvol bij klanten over de hele wereld en is aanwezig in tal van markten. Met de populaire prestatieklasse tot 100 ton hefvermogen breidt Sennebogen nu zijn uitgebreide portfolio van telekranen uit met een nieuw topmodel en markeert ook een klein jubileum.

Met 30 jaar ervaring heeft Sennebogen zich sinds 1992 met succes op de internationale markt gevestigd met mobiele en rupstelescoopkranen. Klanten uit de bouw- en kraanverhuurindustrie over de hele wereld vertrouwen op de betrouwbaarheid van Sennebogen telescoopkranen. In het jubileumjaar introduceert Sennebogen een nieuw 100 ton-model, een kraan die het gat tussen de bestaande modellen opvult en een interessante oplossing zal zijn voor bouwbedrijven in de bouw en civiele techniek en voor kraanverhuurbedrijven in het bijzonder. 

Van 16 tot 130 ton

Met zijn huidige productportfolio van 16 t tot 130 t hefvermogen dekt Sennebogen al een breed scala aan toepassingen, waarbij met name de telescopische rupskranen veel voordelen bieden bij het heffen, verplaatsen en positioneren van grote lasten. De nieuwe Sennebogen 6103 E is een telescoopkraan met een hefvermogen van 100 ton en een maximale gieklengte tot 62 meter, speciaal ontworpen voor veeleisende Pick and Carry-toepassingen. De nieuwe toevoeging aan de productlijn is uitgerust met een Cummins B6.7 186 kW (253 pk) dieselmotor die voldoet aan de Stage 5, die ook de krachtige rupsaandrijving van de 100 ton-machine hydraulisch aandrijft, evenals hoofd- en hulplieren met elk 100 kN trekkracht en kabelsnelheden mogelijk maakt van 125 meter/min. Dankzij een breed scala aan uitrustingsoplossingen kan de machine ook worden geconfigureerd om te voldoen aan een breed scala aan klantspecifieke eisen in de speciale civiele techniek of waterbouw, bijvoorbeeld met werkgebiedbeperking, veiligheids- en lagetemperatuurpakket of voor gebruik met biologische oliën.

Uitstekende werkhoogtes met pinboom

De 5-delige pinboom van de nieuwe 6103 E heeft een maximale lengte van 46,8 meter voor in standaardconfiguratie. De reikwijdte kan optioneel worden geoptimaliseerd tot 62 meter met de fly jib en extension. Het gieksysteem maakt zo comfortabele werkhoogten tot 50 meter mogelijk. De bediening verloopt eenvoudig en intuïtief via joystickbeweging.

Maximale flexibiliteit

Net als alle Sennebogen telescoopkranen op rupsen, kunt u met de machine van 100 ton ook op ruw terrein werken. Dankzij het robuuste, telescopische rupsonderstel met een maximale spoorbreedte van 4,20 meter is het tijdrovende positioneren of ondersteunen van de machine niet nodig. Het rupsonderstel is ook stabiel en veilig tijdens kraanbedrijf. Het extreem robuuste ontwerp van de gehele machine, evenals de giek, valt vooral op bij het werken op hellingen tot vier graden en met hoge draagvermogens. De 6103 E zet hier een indrukwekkende standaard in zijn prestatieklasse. Als Pick and Carry kraan kan de telescopische rupskraan ook met tot 100% belasting aan de haak worden verplaatst en biedt daarmee een breed scala aan toepassingen, met name bij de prefab montage van onderdelen en componenten en op grote bouwplaatsen.

Meer comfort en maximale veiligheid

Naast de beproefde uitrustingskenmerken biedt de ruime Maxcab machinisten nog meer mogelijkheden om het dagelijkse werk bijzonder comfortabel en veilig te maken. De telescoopkraan heeft standaard een cabine die 20 graden kan kantelen. Optioneel kan de cabine hydraulisch worden verhoogd tot een ooghoogte van 5,60 meter. Grote ramen en de beproefde toegang met schuifdeur laten niets te wensen over en zorgen voor een optimale werkplek voor de machinist. Er is ook de mogelijkheid om de kraan van buiten de cabine te bedienen via een radiografische afstandsbediening, wat in veel toepassingen extra precisie en veiligheid biedt.

Flexibel transport en eenvoudige installatie

Voor zowel aannemers als verhuurbedrijven zijn transportkosten en insteltijden echter de belangrijkste criteria voor efficiënt kraangebruik. De nieuwe Sennebogen 6103 E telescopische rupskraan biedt hierbij twee grote voordelen. De machine kan volledig in één stuk vervoerd worden. Hiervoor hoeft alleen de ballast te worden verwijderd om een transportgewicht van ongeveer 61 ton en een breedte van 3,48 meter te bereiken. Wanneer de rupsen gedemonteerd worden weegt de kraan nog geen 40 ton en is daardoor nog makkelijker te vervoeren met een dieplader. Het hoogtepunt is dat alle montagestappen door de machine zelf kunnen worden uitgevoerd. Hulpkranen zijn niet nodig dankzij het Sennebogen zelfmontagesysteem.

Met het nieuwe premiummodel voegt Sennebogen een echt hoogtepunt toe aan zijn productassortiment voor het 30-jarig jubileum van de groene telescoopkraan, die zeker opschudding zal veroorzaken in de populaire 100 ton-klasse - zoals indrukwekkend werd aangetoond in de eerste testtoepassingen van de machine in veeleisende klanttoepassingen.

Importeur voor België: Van Haut
Importeur voor Nederland: Van den Heuvel Cranes & Services

 

Voor meer informatie: Sennebogen