Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Kleemann brekerduo is perfect op mekaar afgestemd

Kleemann brekerduo is perfect op mekaar afgestemd

De Kleemann kaakbreker Mobicat MC 110(i) EVO2 en de kegelbreker Mobicone MCO 90(i) EVO2 zijn ontwikkeld met een focus op productie, efficiëntie en flexibiliteit. De mobiele installaties worden vaak samen gebruikt in de eerste en tweede breekfase en lonen vooral door het gezamenlijke outputniveau en de eenvoudige lijnkoppeling.

Geharmoniseerde prestaties voor de productie van beton- of asfalt

De twee brekers van de nieuwste EVO2-generatie zijn perfect op elkaar afgestemd wat betreft de transportpunten van het materiaal en ook de output past: de kaakbreker heeft precies het vermogen om de kegelbreker perfect te benutten in de tweede breekfase. Het juiste vulniveau van een kegelbreker is vooral belangrijk om de hoogste breekkwaliteit te produceren met een minimum aan slijtage. De MC 110 EVO2 kan zijn kaak volledig hydraulisch tot 180 mm verstellen. De MCO 90 EVO2 kan daarentegen een breekbereik van 6-45 mm overbruggen met zijn nieuwe kegel. Afhankelijk van het toevoermateriaal kan een nageschakelde zeefinstallatie worden gebruikt om in één bewerking beton- of asfaltkorrels te produceren.

CFS (Continuous Feed System) voor geoptimaliseerd breekproces en intelligente lijnkoppeling

De brekers worden automatisch geoptimaliseerd door de innovatieve voerregeling CFS (Continuous Feed System) zodat het materiaal altijd met maximale efficiëntie door de machines wordt getransporteerd. Tegelijkertijd wordt het vulniveau van de breekkamers bewaakt. Wanneer het vulniveau een vooraf instelbare hoogte bereikt, wordt de materiaaltoevoer van de machine aangepast.
Dit systeem vormt de perfecte basis voor in lijn werken van de brekers. De optioneel verkrijgbare sondes aan de brekerafvoerband en/of fijnkorrelige transportband van de eerste breker bewaken het vulniveau van de invoereenheid van de tweede breker.
Om veiligheidsredenen zijn de breek- en zeefinstallaties met een kabel met elkaar verbonden. Als in geval van nood een noodstopknop wordt ingedrukt, worden alle machines veilig gestopt.

Importeur voor België: Wirtgen Belgium
Importeur voor Nederland: Wirtgen Nederland

 

Voor meer informatie: Wirtgen