Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Serieproductie van nieuwe Volvo Trucks-range gestart

Serieproductie van nieuwe Volvo Trucks-range gestart

Volvo Trucks’ nieuwe generatie zware vrachtwagens, de Volvo FH, FH16, FM en FMX, is binnenkort te zien op de Nederlandse wegen. De trucks gaan nu in serieproductie in de Volvo-fabrieken in Zweden, België en Rusland.

De serieproductie van onze nieuwe generatie trucks start en de vier truckmodellen worden zeer binnenkort door onze klanten in gebruik genomen. De vier nieuwe trucks zijn ontwikkeld met een sterke focus op het verbeteren van de chauffeursomgeving, veiligheid en productiviteit, waardoor ze nog efficiënter zijn dan hun voorgangers”, aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks.

De Volvo FM en FMX  hebben een compleet nieuwe cabine met verhoogde A-stijlen die chauffeurs tot één kubieke meter extra ruimte en meer licht in de cabine geven, zonder concessies te doen aan de lage instap van twee treden. Op alle nieuwe modellen kan het zicht voor de chauffeur nog verder worden verbeterd door een bochtcamera aan de passagierszijde toe te voegen die op het secundaire display een compleet beeld geeft van de zijkant van de truck.

Andere belangrijke updates zijn de nieuwe chauffeursinterface en de optionele koplampen met adaptief grootlicht voor meer veiligheid op de Volvo FH en FH16. De nieuwe Volvo FH en FM kunnen ook op maat worden gemaakt voor aanzienlijke brandstof- en CO2-besparingen, zoals bijvoorbeeld met de Volvo FH met I-Save-technologie.

We zijn trots op deze grote investering in deze vier nieuwe modellen, die in hoge mate zullen bijdragen aan zowel meer veiligheid op de weg als een verder verminderde impact op het milieu. Het introduceren van een nieuwe truckreeks vereist sterk technisch werk en een grote teamprestatie in de hele Volvo-organisatie, ook aan de kant van onze leveranciers. Dat maakt deze productiestart extra speciaal voor alle betrokkenen, vooral gezien het uitdagende jaar dat we net hebben doorgemaakt”, vertelt Roger Alm.

Om de toewijding van Volvo Trucks op het gebied van duurzame transportoplossingen te versterken, zijn de nieuwe Volvo FH-, FM- en FMX-trucks ook ontwikkeld voor elektrische aandrijflijnen met productiestart in 2022. “Dit betekent dat de overgang van onze klanten naar fossielvrij transport in de toekomst naadloos zal verlopen, omdat ze kunnen blijven rijden met hetzelfde beproefde Volvo-truckmodel”, zegt Roger Alm.

De nieuwe Volvo Trucks-range werd vorig jaar als eerste in Europa geïntroduceerd. De klanteninteresse was groot wat leidde tot meer dan 12.000 bestelde trucks in 2020. Introducties en verkoopactiviteiten gaan in 2021 door in markten buiten Europa.

De trucks worden in eerste instantie geassembleerd in de productiefaciliteiten van Volvo Trucks in Göteborg (Zweden), Gent (België) en Kaluga (Rusland). De eerste truck rolde begin deze maand van de band in de assemblagefabriek in Tuve, (Göteborg).

We hebben ons lang op deze start voorbereid door samen te werken aan geweldige producten. Het Tuve-fabrieksteam is verheugd om aan de slag te gaan en klaar om deze gloednieuwe trucks van de hoogste kwaliteit aan onze klanten te leveren”, licht Martin Folin toe, waarnemend VP of Operations bij de Tuve-fabriek.

De nieuwe trucks bieden een verscheidenheid aan verschillende cabinemodellen en kunnen worden geoptimaliseerd voor een breed scala aan toepassingen. Zoals altijd heeft Volvo Trucks sterk gefocust op de ontwikkeling van de chauffeursomgeving, zowel voor het internationale langeafstandstransport als voor de regionale distributie en het bouwsegment. 

Een goed zichtveld, comfort, ergonomie, geluidsniveau, wendbaarheid en veiligheid zijn daarom belangrijke aandachtspunten in de nieuwe truckmodellen, die ook aan de buitenkant zijn opgewaardeerd om de nieuwe innovaties te weerspiegelen.

Voor meer informatie:
Volvo Trucks Belgium en Volvo Trucks Nederland