Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Caterpillar lanceert grotere, meer competitieve 2022/23 Global Operator Challenge

Caterpillar lanceert grotere, meer competitieve 2022/23 Global Operator Challenge

De wedstrijd met drie rondes, die 's werelds beste machinist identificeert, zal een breder scala aan bouwmachines bevatten en zal plaatsvinden in bijna 40 landen.

Caterpillar nodigt machinisten over de hele wereld uit om het tegen de wereld op te nemen in de 2022/2023 Global Operator Challenge. De uitdaging stelt de vaardigheden en precisie van machinisten op de proef, aangezien ze hun uitmuntendheid bewijzen in het bedienen van Cat-machines en hun vermogen om elk stuk bouwmaterieel veilig en efficiënt onder de knie te krijgen.
"Meer dan 80 Cat-dealers zullen lokale, unieke wedstrijden organiseren, waarbij machinisten in het zonnetje worden gezet en ze hun uitzonderlijke vaardigheden op leuke en dynamische manieren kunnen laten zien", aldus Tony Fassino , groepspresident, Construction Industries, Caterpillar Inc. “Of hun expertise nu ligt in het graven van een greppel, het verplaatsen van aggregaten of het beheren van sloop, onze Global Operator Challenge zal veeleisend zijn voor zelfs de meest ervaren machinisten. We kunnen niet wachten om te zien wat ze met onze machines kunnen doen.
Zevenenzestig Cat-dealers organiseerden lokale wedstrijden in de 2019/2020-uitdaging, en machinisten uit 30 landen namen deel. De wedstrijd van 2022/2023 wordt het grootste evenement in de bouwsector van Caterpillar in zijn soort.

Alle machinisten bellen

De eerste ronde van de Global Operator Challenge bestaat uit lokale kwalificatiewedstrijden, georganiseerd door Cat dealers die beginnen in maart en lopen tot september 2022. Om de competitie van dit jaar nog uitdagender te maken, heeft Caterpillar de eis toegevoegd dat elk evenement drie verschillende uitdagingen moet bevatten op drie aparte machines. Daarom moeten machinisten een breed assortiment aan machines beheersen om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.
Degenen die zich kwalificeren voor de lokale dealerevenementen, gaan dan door naar regionale halve finale-competities in oktober 2022. Negen finalisten zullen uit de regionale halve finales komen en deelnemen aan de wereldwijde finale -competitie in Caterpillar's outdoor Festival Grounds-expositie F4455 tijdens CONEXPO-CON/AGG in Las Vegas, maart 2023. De winnaar van de wedstrijd ontvangt een volledig betaalde reis voor twee tot één Caterpillar-faciliteit wereldwijd.

In een reactie op het feit dat hij werd gekroond tot kampioen van de Global Operator Challenge 2019/2020, Jaus Neigum , eigenaar van Industrial Backhoe Ltd. in Medicine Hat, Alberta, Canada, zei: “Ik gebruik al meer dan 15 jaar Cat machines. De kans krijgen om mijn vaardigheden te demonstreren en te concurreren met leeftijdsgenoten van over de hele wereld was een van de meest lonende ervaringen in mijn carrière. Als u een machinist van zwaar materieel bent, is dit een wedstrijd die u niet wilt missen. En als je een bedrijfseigenaar bent zoals ik en mijn partners, moedig ik je aan om je beste machinist naar voren te schuiven, want deze competitie wordt nog groter en beter dan de vorige.
Tijdens elk deel van de Global Operator Challenge voeren de deelnemers verschillende taken uit, zoals het graven van een sleuf, het laden van een precieze hoeveelheid vuil en het slepen of manoeuvreren van de machines door een verscheidenheid aan obstakels. De score is gebaseerd op de vaardigheden, efficiëntie en bekwaamheid van de machinist in het gebruik van geïntegreerde technologie om de prestaties van de machine te verbeteren.
Met Cat machines van de volgende generatie kunnen deze machinisten profiteren van beschikbare technologieën om de uitdagingen aan te gaan, zoals Cat Payload, Grade en Command. Andere functies, zoals Cat Grade Assist, achteruitkijkcamera's, 'return to dig' en 'return to carry', zullen de machinist ook helpen bij het voltooien van de uitdagingen.

 

Voor meer informatie: Global Operator Challenge