Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Doosan lanceert nieuwe minigraafmachines DX50Z-7 en DX55R-7

Doosan lanceert nieuwe minigraafmachines DX50Z-7 en DX55R-7

Doosan Infracore Europe introduceert de eerste van de nieuwe generatie minigraafmachines van het bedrijf met een nieuwe gedeelde wereldwijde styling. De DX50Z-7 5,4 ton en DX55R-7 5,7 ton Stage 5-conforme modellen zijn gelanceerd. De zero tail swing en het ontwerp met korte zwenkradius van respectievelijk de DX50Z-7 en DX55R-7 maken ze ideaal voor werkzaamheden in krappe ruimtes bij bouw-, landschaps- en utiliteitsprojecten.

Beide modellen worden aangedreven door de Doosan D18 Stage 5-compatibele dieselmotor met een vermogen van 36,4 kW (48,8 pk) bij 2200 omw/min. Als gevolg hiervan bieden de DX50Z-7 en DX55R-7 het hoogste vermogen en koppel in hun klasse en zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder zwaar werk.
Een nieuw platformontwerp met nieuwe bovenwagen heeft de duurzaamheid/robuustheid vergroot en dit wordt in beide nieuwe minigraafmachines aangevuld met een groter werkbereik dan andere gelijkwaardige machines op de markt, in combinatie met hogere hefcapaciteiten en graafkrachten.

Deze machines bieden ook een hoog debiet van de extra functie van 80 liter/min om het werken met hydraulische aanbouwdelen te vergemakkelijken. Nieuw ontworpen gegoten contragewichten zorgen voor een uitstekende machinebalans en stabiliteit tijdens het werken. Voor de DX55R-7 is een extra 200 kg contragewicht beschikbaar.
De DX50Z-7 en DX55R-7 minigraafmachines bieden niet alleen de beste prestaties, veelzijdigheid, duurzaamheid en onderhoudsgemak in het bereik van 5-6 ton, maar hebben ook een nieuwe, grotere, ruimere cabine, die uitstekend comfort en bediening voor de machinist biedt.

Nieuwe cabine met hoog comfort

De nieuwe minigraafmachines DX50Z-7 en DX55R-7 zitten boordevol innovatieve functies. Nergens is dit duidelijker dan in de nieuwe, zeer comfortabele cabine, die een volledig glazen toegangsdeur heeft om het zicht van de machinist aan deze kant van de machine vanuit de cabine te maximaliseren. De LED-werklampen met hoge luminantie op de cabine verbeteren het zicht nog verder en extra LED-lampen zijn als optie verkrijgbaar. De belangrijkste kenmerken van de nieuwe cabine zijn:
-Een verbeterd verwarmings- en airconditioningsysteem (HVAC)
-DAB-audio
-Zonnebrillenkoker
-8 inch touchscreen
-Luchtgeveerde stoel met verwarming
-Duimwiel-joystick
-A/C Bedieningspaneel
-USB-oplader & 12 Volt-aansluiting
-Opvouwbare pedalen
-Dozerbesturing

Het verbeterde HVAC-systeem is het beste op de markt en biedt meer mondstukken om de warme en verkoelende lucht te sturen, inclusief mondstukken voor zowel de voor- als de achterstijl die samen de systeemprestaties helpen verbeteren. Er worden ook grotere nozzles gebruikt om een directe en voldoende luchtstroom voor operators te garanderen en handmatige aanpassing van het openen/sluiten van de nozzles is ook mogelijk.

Het HVAC-systeem en de DAB Audio kunnen worden bediend via het 8 inch touchscreen en de feed van de optionele achteruitkijkcamera kan ook op deze laatste worden weergegeven. De monitor toont ook de instelling van de stroomsnelheid, die in 10 stappen kan worden geregeld met de duimwieljoystick.

Nieuw dozerblad en dozerbladbediening

De minigraafmachines DX50Z-7 en DX55R-7 hebben een nieuw dozerblad dat zowel een hogere hefhoogte als een grotere graafdiepte biedt dan andere machines op de markt. De machines hebben ook een nieuwe bedieningshendel voor het dozerblad.
Met behulp van de dozerhendel kan de machinist kiezen tussen lage en hoge snelheid voor de hydrauliek van het egalisatieblad. De rijsnelheid kan ook worden geselecteerd met behulp van de rijkeuzeknop op de dozerhendel. Wanneer de hydraulische oliedruk stijgt als gevolg van het oprijden van een helling tijdens het rijden in de hogesnelheidsmodus, zet de auto-shift-klep voor de rijsnelheid de rijsnelheid automatisch terug naar laag, om het rijcomfort van de machinist te vergroten en de machinebelasting te verminderen.

De dozerbediening biedt ook een nieuwe zweeffunctie van het blad: door de dozerhendel helemaal naar voren te duwen, wordt de hendel in de arreteerstand gezet en blijft het dozerblad in een 'zwevende' stand. Klanten kunnen ook kiezen voor de optionele Dozer Lock-functie, die het zweven van het dozerblad voorkomt. Als de machine de optionele vergrendelingsklep heeft geïnstalleerd, werkt de zweeffunctie niet als de hendel in de arreteerstand staat.
De zwenkhoek en zwenkstraal van de giek zijn beter dan of gelijk aan die van andere machines in deze klasse. Het zicht en de werkbaarheid worden verbeterd door de uitsteekafstand van de bak buiten de rupsen te vergroten. Door de zwenkcilinder van de giek aan de linkerkant van de cabine te plaatsen, kan de machinist rechts tegen muren en andere constructies aan de rechterkant van de machines werken. De brandstoftank en de zwenkcilinder van de giek zijn aan de onderkant van de cabine geplaatst, met het ventielenblok nu aan de rechterkant van de machine, wat het zicht verbetert voor het onderhouden van en werken eraan.

DoosanCONNECT- telematica

Op de minigraafmachines DX50Z-7 en DX55R-7 is standaard Doosan's nieuwste DoosanCONNECT- systeem geïnstalleerd, dat een telematicabeheersysteem voor de graafmachines biedt door gegevens van sensoren op de machines te verzamelen.

 

Voor meer informatie: Doosan Equipment