Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Efficiënte inzet dankzij Haul-Assist

Efficiënte inzet dankzij Haul-Assist

Sinds de ontwikkeling van de eerste in serie gebouwde knikdumpers, meer dan 55 jaar geleden, blijft Volvo Construction Equipment (Volvo CE) het veld domineren, met knikdumpers die echt een vuist maken en optimale prestaties leveren tegen de laagste kosten per ton.

Volvo CE zet zich in voor innovatie en ontwikkeling en blijft zijn assortiment knikdumpers verder ontwikkelen, waardoor ze nog slimmer, efficiënter en gebruiksvriendelijker worden. De uptime wordt ook gemaximaliseerd, terwijl de onderhoudskosten tot een minimum worden beperkt, waardoor de totale eigendomskosten worden verlaagd.

Efficiënte werking met Haul Assist

Het Haul Assist-pakket is een baanbrekende oplossing die is ontworpen om het meeste uit de Volvo knikdumper te halen. Aangedreven door een 10” Volvo Co-Pilot-monitor, die beschikbaar is op een verscheidenheid aan machines, van dumpers en graafmachines tot asfaltafwerkmachines, biedt het waardevolle inzichten om klanten te helpen de efficiëntie van hun transportcycli te optimaliseren en de winstgevendheid te vergroten.

Een nieuwe toevoeging aan Haul Assist, het bandenspanningscontrolesysteem, maakt het mogelijk om de bandenspanning en temperatuur vanuit het comfort van de cabine te controleren. De bandenspanning heeft een duidelijke invloed op de bandenslijtage. Proactieve monitoring is van onschatbare waarde om de levensduur van de banden te optimaliseren, evenals het brandstofverbruik, de machineprestaties en het comfort voor de machinist.

Map biedt een realtime overzicht van het verkeer ter plaatse om effectiever te kunnen navigeren. De verblijfplaats van elke machine en elk voertuig, ongeacht het type of merk, evenals bezoekers ter plaatse zijn nu zichtbaar, zolang ze verbonden zijn met de kaartapplicatie. Naast transportwegen toont Map ook laad- en stortzones en markeert het eenbaansgedeelte, beperkte zones en gebieden met snelheidsbeperkingen, wat helpt om te anticiperen op operationele beslissingen en onnodige stops te verminderen.

Een ander onderdeel van Haul Assist is On-Board Weighing, een beproefd hulpmiddel waarmee informatie over de lading in realtime kan worden bekeken, waardoor carry-back en overbelasting worden voorkomen. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit, maar vermindert ook het overmatige brandstofverbruik en de slijtage van de machine.

Slimmere prestaties

Het comfort van de machinist heeft altijd centraal gestaan bij het ontwerp, van de centraal geplaatste machiniststoel die uitstekend zicht biedt tot gebruiksvriendelijke bedieningselementen. En een reeks geautomatiseerde functies biedt nu nog meer ondersteuning om het bedieningsgemak en de prestaties te verbeteren.

Terrain Memory is een handige functie van de intelligente Volvo-aandrijflijn die gladde wegsegmenten identificeert en onthoudt om optimale tractiecontrole en offroad-mobiliteit te garanderen. OptiShift maakt snelle en soepele richtingsveranderingen mogelijk, terwijl Downhill Speed Control automatisch een constante snelheid aanhoudt bij het rijden op neerwaartse hellingen; zowel deze, als de cruisecontrol-functie, zijn sinds 2019 standaard gemonteerd en zijn beschikbaar voor retrofit op oudere dumpers.

Uptime maximaliseren, onderhoudskosten minimaliseren

Volvo knikdumpers zijn niet alleen eenvoudig te bedienen en zeer efficiënt, ze zijn ook ontworpen voor eenvoudig onderhoud. Dagelijks of zelfs wekelijks smeren behoort tot het verleden, in plaats daarvan is elke 250 uur nodig op een Volvo knikdumper, het langste tijdsinterval in de branche. Voeg daarbij de lange onderhoudsintervallen van de motor, tot 1.000 uur op Stage 5-modellen, en minder dan de helft van het vloeistofvolume van de meeste van zijn tegenhangers, gemeten over de levensduur van de machine. Het resultaat is minder onderhoudsvereisten en verbruiksartikelen, waardoor de machine aan het werk blijft en de onderhoudskosten en de impact op het milieu worden verlaagd.

De verbeteringen die aan de Volvo knikdumpers zijn aangebracht, leveren zowel prestatie- als kostenvoordelen op voor klanten. Nieuwe werkverhogende tools en ongecompliceerd onderhoud zijn slechts enkele voorbeelden die bijdragen aan meer winstgevende, en duurzame, operaties. Allemaal onderdeel van Volvo CE's inzet om transformatie in de industrie te stimuleren en zijn doel te bereiken om tegen 2040 een netto nul-emissieketen te hebben.

Niet alle producten zijn in alle markten verkrijgbaar.

Importeur voor de Benelux: SMT

 

Voor meer informatie: Volvo CE