Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Compacte machine voor grote klussen

Compacte machine voor grote klussen

Kleine en beperkte werkterreinen, zoals woonwijken en binnen gebouwen, vereisen machines die hoge prestaties leveren en compacte afmetingen hebben. De geheel nieuwe Kobelco SK19 minigraafmachine combineert een compacte bouw met een krachtige motor voor een hoog vermogen en efficiënte werking, uitstekende stabiliteit met superieure gewichtsverdeling en een goed ontworpen, comfortabele cabine.

De Kobelco SK19, die de vorige SK18-1E vervangt, levert superieure prestaties dankzij de grotere motor, het nieuwe hydraulisch systeem en de nieuw ontworpen werkuitrusting. Bijvoorbeeld de Yanmar Stage 5-conforme motor levert 38% meer vermogen (13,1 kW/17,8 pk versus 9,5 kW/12,9 pk), 10% toename van de opbreekkracht van de bak (16,7 kN versus 15,2 kN) en 26% toename van de losbreekkracht van de steel (lange steel/korte steel @ 9,3/11,4 kN versus 7,4 kN). Ook het hefvermogen is met 24% vergroot (gebaseerd op 2,5 m reikwijdte, -0,5 m vanaf grondniveau over de voorkant), terwijl de rijsnelheid, het graafbereik en de graafdiepte ook aanzienlijk zijn verbeterd.

Efficiënt 

Voor werkterreinen die dicht bij muren, sleuven en wegen moeten worden gewerkt, profiteert de SK19 van een aantal belangrijke functies. De breedte van de onderwagen is 980 mm wanneer deze is ingetrokken om toegang tot nauwe doorgangen mogelijk te maken, die in uitgeschoven toestand tot slechts 1320 mm toeneemt. De compacte zwenkradius zorgt voor efficiëntie in beperkte ruimtes, terwijl de zwenkhoek van de giek 12% groter is dan bij de vorige SK18-1E.
Duurzaamheid en betrouwbare constructie worden gegarandeerd door de versterking van de belangrijkste machineonderdelen van de SK19. De giek, steel en zwenkbeugel hebben allemaal grote dwarsdoorsnedesegmenten voor extra sterkte van de bevestiging, en cilinderstangbeschermers zijn standaard voor de bak- en steelcilinders. De stangbescherming van de dozercilinder beschermt ook de dozercilinder tegen beschadiging.

Veilig

Zoals bij alle Kobelco-machines, is de veiligheid van de machinist en andere werknemers op de bouwplaats van het grootste belang. Zowel de cabine als de kap van de SK19 voldoen aan de ROPS-, TOPS- en FOPS-veiligheidsnormen en de led-giekverlichting, optionele led-voor-/achterlichten en optionele led-insteekbare oranje zwaailamp zorgen voor uitstekende verlichting ter plaatse. De achteruitkijkspiegels (links en rechts) en de optionele regenklep verbeteren ook het zicht op het werkterrein. Alle modellen zijn ook verkrijgbaar met een lange en korte lepelsteel.
Het welzijn van de machinist stond ook hoog op de agenda bij de ontwikkeling van de nieuwe SK19, en als gevolg daarvan de machine beschikt over een aantal functies om lange bedrijfsuren comfortabeler te maken. USB-poorten, 12V-voeding en bekerhouder zijn standaard, terwijl de pols op een armleuning licht, zorgen voor een vermoeidheidsvrije werking. Het extra (optionele) contragewicht zorgt voor extra stabiliteit. Gemakkelijke toegang tot de motorruimte, motoroliefilter, luchtfilter en brandstoffilter zorgen voor stilstand voor routinematig onderhoud tot een minimum beperkt.

In een reactie op de lancering van de geheel nieuwe Kobelco SK19 zei productmanager Wesley Elverding: "Minigraafmachines zijn van vitaal belang voor ons totale productassortiment, en de introductie van de SK19 laat zien hoe we onze minigraafmachinetechnologie en -machine ontwikkelen. De nieuwe SK19 is afgestemd op productiviteit en biedt grotere graafkrachten en kortere totale cyclustijden, de beste hydraulische extra functies in zijn klasse, veelzijdigheid en verbeterde stabiliteit.

Importeur voor België: De Bruycker-Kemp
Importeur voor Nederland: Kemp Groep

 

Voor meer informatie: Kobelco Europe