Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Optimaal laadvermogen met Volvo FH TAG-XL voor Snoei Tuinmaterialen

Optimaal laadvermogen met Volvo FH TAG-XL voor Snoei Tuinmaterialen

Maximaal laadvermogen, optimale aslastverdeling en zeer wendbaar. Dat zijn voor Snoei Tuinmaterialen uit Ridderkerk belangrijke redenen om sierbestrating en tuinaccessoires te gaan bezorgen met een Volvo FH 460 8x2 tridem met TAG-XL asconfiguratie. Het is de eerste Volvo-truck voor Snoei Tuinmaterialen. De Volvo FH is in nauwe samenwerking met dealer Volvo Group Truck Center samengesteld naar de wens van de chauffeur.

Bij de zoektocht naar een nieuwe truck waren een optimale aslastverdeling en laadvermogen belangrijke punten. “Met deze truck bezorg ik voornamelijk sierbestrating en houten tuinaccessoires”, zegt chauffeur Pieter-Jan Flach. “Per rit los ik bij vijf à zes adressen. Met mijn vorige truck liep ik geregeld tegen gewichtsbeperkingen aan.”

Twee ton meer laadvermogen

Flach ging op internet op zoek naar een alternatief: “Zo kwam ik uit op de TAG-XL asconfiguratie van Volvo Trucks. Toen hebben we contact opgenomen met dealer Volvo Group Truck Center en al snel bleek de TAG-XL inderdaad de perfecte oplossing voor onze vraag.”
Door de TAG-XL asconfiguratie heeft de truck een GVW van 39 ton en een netto laadvermogen van bijna 22 ton. “Dat is twee ton meer dan bij mijn vorige truck. In combinatie met de tridem asopstelling en 10-tons vooras kan ik hiermee de meest optimale gewichtsverdeling over de assen realiseren. Bij het laden hoef ik nu minder rekening te houden met wat waar komt te staan. Zo kan ik bij het bezorgen een logische route aanhouden, in plaats van de routeplanning baseren op de lading”, verklaart Pieter-Jan Flach.

Peter Neeleman, eigenaar van Snoei Tuinmaterialen is ook tevreden over de prettige samenwerking met de verschillende partners: “We hebben de Volvo FH in samenwerking met Volvo Group Truck Center gespecificeerd. Over de samenwerking zijn we dik tevreden. Wat ons vooral opviel: ze luisteren goed naar wat je wilt en denken in mogelijkheden. Daarmee bleek Volvo Trucks in staat om een truck te leveren die precies aan onze wensen en eisen voldoet.

Comfortabel en veilig onderweg

Snoei Tuinmaterialen koos na een succesvolle demo voor de Volvo FH met zuinige Turbo Compound-motor. “Wat me opvalt is dat het een stille truck is die erg prettig rijdt. Zo is de truck rondom luchtgeveerd en maakt Volvo Dynamic Steering het sturen enorm licht. Qua veiligheidssystemen springt Volvo er echt uit. Ik kom veel in woonwijken en daar moet je goed zicht hebben. Dat is de reden dat we hebben gekozen voor uitgebreide veiligheidsopties, een achteruitrijcamera, dodehoekcamera en adaptief grootlicht. Daardoor kan ik altijd met grootlicht rijden en heb ik optimaal zicht, zonder andere weggebruikers te verblinden. De verlichting past zich namelijk automatisch aan. Door de gestuurde voor- en naloopas is de truck bovendien uitermate wendbaar, wat ook een must is in woonwijken”, vertelt Pieter-Jan Flach.

Verrijdbare autolaadkraan

Voor het laden en lossen van sierbestrating en tuinaccessoires is de Volvo FH voorzien van een 14-tonmeter Kennis verrijdbare autolaadkraan. Flach: “Met deze kraan kan ik van voor tot achter rijden in de laadbak en heb ik een 270 graden werkgebied voor het lossen van materieel. De autolaadkraan is, net als de laadbak, opgebouwd door JKB Transporttechniek.

Over Snoei Tuinbestrating

Snoei Tuinmaterialen bestaat sinds 1963. “We hebben een uitgebreid assortiment met decoratieve materialen voor elke tuin”, zegt Neeleman. “Van bestrating tot tuinhout, tuinhuizen, veranda’s, tuinverlichting en vijvers. Bij onze vestigingen in Ridderkerk en Oud-Beijerland kunnen klanten inspiratie opdoen in de showroom en showtuin. Ook een goede aflevering aan onze klanten, zowel particulieren en hoveniers, is een belangrijk onderdeel van de service.

 

Voor meer informatie: Volvo Trucks Nederland