Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Stoere MAN TGX 26.470 6x2/4 voor Haarsma Tjerkwerd

Stoere MAN TGX 26.470 6x2/4 voor Haarsma Tjerkwerd

Haarsma Groep uit het Friese Tjerkwerd heeft een MAN TGX 26.470 6x2/4 BLS in gebruik genomen. De stoere voorloopastrekker wordt ingezet in combinatie met een nieuwe Stas kipper-oplegger voor het vervoer van slib, zand en grind en andere grondstoffen voor de bouw en de wegenbouw.

Haarsma Groep is een bedrijf met zestig werknemers dat actief is in de aannemerij, de grond-, weg- en waterbouw en in de recycling van grondstoffen. Daarnaast is het bedrijf leverancier van zand, grind, grond en grondstoffen voor de bouw en de wegenbouw. Voor het transport heeft Haarsma Groep een uiteenlopende vloot van tien eigen voertuigen, variërend van 10x4 en 8x8 kippers tot trekkers met kipper-opleggers en een dieplader. Daarnaast werkt het bedrijf met gemiddeld twintig charters en een eigen machinepark met graafmachines, shovels en andere werktuigen. 

Onder de indruk

De laatste aanwinst is een stoere drie-assige MAN TGX-trekker. Het is de tweede MAN-truck in de vloot. Directeur Tjeerd Haarsma: “Wij hebben sinds een kleine twee jaar een MAN 8x8 WideSpread en die doet het uitstekend. Daarnaast heeft Wierda Bedrijfswagens zich bewezen als een betrouwbare partner. Vorig jaar bezocht de dealer ons met een demomodel van de nieuwste generatie van de TGX en daarbij waren we onder de indruk. Toen we een nieuwe trekker nodig hadden, hebben we die dan ook meegenomen in onze overwegingen.” Het resultaat van die overwegingen staat nu voor de deur in de vorm van een stoere nieuwe MAN-trekker in de opvallende huisstijl van Haarsma Groep. 

Duurzaam

Met de nieuwe MAN heeft Haarsma Groep een truck die voldoet aan de strengste milieueisen, belangrijk voor de CO2-footprint van het bedrijf. “Voor aanbestedingen waarin dat gevraagd wordt, gaan we nog een stap verder door HVO100 toe te passen als brandstof. Daarmee reduceren we de CO2 van tank tot wiel tot maar liefst 90%. Elektrisch rijden is voor ons nog niet haalbaar maar met HVO100 hebben we een passend antwoord. Belangrijk daarbij is dat MAN de motoren heeft vrijgegeven voor deze duurzame brandstof,” aldus Haarsma. Overigens doet het bedrijf het meeste onderhoud in de eigen werkplaats, ondersteund door MAN-dealer Wierda Bedrijfswagens. 

Ruime cabine

Hoewel de chauffeurs van Haarsma Groep meestal gewoon thuis overnachten, werd er toch een GM-slaapcabine besteld. Haarsma: “Deze cabine biedt veel ruimte en comfort en als het een keer voorkomt, dan kan er prima in overnacht worden. Voor ons is het echter ook de uitstraling die belangrijk is.” Vaste chauffeur Anne Thomas Oostenveld is erg tevreden over de MAN, en ook hij roemt de ruime cabine.

 

Voor meer informatie: MAN Trucks