Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Case kondigt nieuwe E-serie rupsgraafmachines

Case kondigt nieuwe E-serie rupsgraafmachines

Case Construction Equipment heeft de lancering aangekondigd van zijn nieuwe Case E-serie rupsgraafmachines. Voortbouwend op een erfenis van baanbrekende innovatie van 180 jaar, naast de productie-ervaring en feedback van klanten, omvat het assortiment van de Case E-serie zeven nieuwe modellen van 13 tot 30 ton: CX130E, CX160E, CX180E, CX210E, CX240E, CX250E, CX300E .

Marktleidende kenmerken zijn onder meer nieuwe FPT Industrial (FPT) Stage 5-motoren, verbeterd cabineontwerp en verbeterde ervaring voor de machinist, verbeterde bedieningselementen en instellingen van de hydrauliek, machinestructuur, onderwagen en een nieuw volledig assortiment Case-serviceoplossingen. Hierdoor profiteren klanten van meer beheersbaarheid, betrouwbaarheid, comfort voor de machinist, efficiëntie, productiviteit en totale eigendomskosten (TCO).

Onze klanten staan voor steeds grotere uitdagingen, waardoor de concurrentie toeneemt. Dus kijken ze naar Case om machines te ontwikkelen met de hoogste uptime, efficiëntie en productiviteit”, legt Egidio Galano , directeur, Construction Equipment Product Management Europe, CNH Industrial uit. "Als reactie daarop hebben we de E-Serie ontwikkeld, die uitmuntendheid, efficiëntie en zuinigheid levert."

Beheersbaarheid, productiviteit, betrouwbaarheid: een geïntegreerde oplossing voor marktuitdagingen

De nieuwe E-Series-reeks heeft veel nieuwe functies die integreren en samenwerken om toonaangevende uptime, productiviteit en winstgevendheid voor klanten te leveren. In combinatie leiden de nieuwe Stage 5 FPT-motoren, het CASE Intelligent Hydraulic System (CIHS), nieuwe werkmodi, telematica, een geoptimaliseerde lay-out van de cabinebediening en een beter zicht tot beter bedienbaarheid en precisie. Dit resulteert op zijn beurt in veiligere, productievere en winstgevendere operaties. De nieuwe E-serie biedt klanten concurrentievoordeel.

CIHS, een toonaangevende functie van de vorige generatie, is nu geïntegreerd met vier nieuwe werkmodi, met extra aanpasbare hydraulische instellingen om de stroomprioriteit voor steel-, giek- of zwenkbewegingen aan te passen, allemaal instelbaar door de machinist. Efficiëntieverhogende Super Power (SP)-modus levert maximale productiviteit, Power (P)-modus zorgt voor een toename van het vermogen wanneer nodig en Lifting (L)-modus optimaliseert objectbehandeling. In combinatie met de nieuwe FPT-motoren levert de Eco (E)-modus op sommige modellen een opmerkelijke brandstofbesparing tot wel 17% op.

Voordelen van emissies, productiviteit en TCO van FPT Stage 5-motoren

Case versterkt de langdurige samenwerking met FPT, met zijn sterke punten in het ontwerp van aandrijflijnen voor de bouw. De E-serie bevat krachtigere en efficiëntere Stage 5-motoren in alle nieuwe seriemodellen. De 13-18-tons modellen zijn uitgerust met N45, de 4,5-liter motoren uit de bekende NEF-serie, terwijl de N67, uit dezelfde motorfamilie, de 21-30-tons modellen aandrijft met een cilinderinhoud van 6,7 liter.

Galano beschrijft het kloppende hart van de nieuwe E-serie en benadrukt de uitgebreide nieuwe functies van de FPT-motoren: “Case heeft een oplossing geïntroduceerd die vrij is van uitlaatgasrecirculatie (EGR), wat zorgt voor een grotere efficiëntie tijdens de verbranding van de brandstof. In combinatie met selectieve katalytische reductie (SCR) op het filter, levert de E-serie ongekende verbeteringen in de totale eigendomskosten (TCO) op.” De nieuwe e-Serie is uitgerust met HI-eSCR2, de gepatenteerde nabehandelingsoplossing van FPT die volledig onderhoudsvrij is en voor het leven is gebouwd. Er is geen vereiste voor mechanische reiniging of vervanging gedurende de levenscyclus.
Case heeft ook de service-ervaring verbeterd door de onderhoudsintervallen te verdubbelen tot 1.000 uur voor motorolie, brandstoffilters en oliefilters.

De nieuwe FPT Stage 5-motoren zijn ontworpen om klanten flexibele brandstofoplossingen te bieden, met name die in rechtsgebieden met veeleisende lokale regelgeving. Alle modellen uit de E-serie kunnen rijden op reguliere of alternatieve brandstoffen, zoals de steeds populairder wordende HVO (gehydrogeneerde plantaardige oliën).

Een revolutionaire ervaring voor de machinist bouwen met extra comfort en veiligheid

Naast de nieuwe werkmodi biedt de E-Serie machinisten meer comfort en zicht. De cabine heeft veel nieuwe functies die de algehele bedieningservaring zullen verbeteren. Verbeterde toegang, een gloednieuwe toonaangevende 10-inch LCD-monitor met 5 configureerbare knoppen, nieuwe bedieningslay-out, hangende bedieningshendelconsole, verbeterd airconditioningsysteem en grotere opbergvakken.

Alle modellen uit de E-serie behouden de hoogste comfort- en veiligheidskenmerken van de vorige generatie rupsgraafmachines: ruime en ruime, volledig verstelbare ergonomische stoelen, geoptimaliseerde armsteunpositie en joystickbediening. Het zicht aan de rechterkant was voorheen goed en nu is het uitstekend. De bescherming van de operator is nog steeds een prioriteit, waarbij standaard veiligheidsvoorzieningen, zoals de beschermingsconstructie tegen vallende voorwerpen (FOPS) niveau 2, behouden blijven.
"De serie Case E-serie tilt het comfort van de machinist naar een hoger niveau", voegt Galano toe .

Meer uptime betekent meer winstgevendheid, met Case Service Solutions

Bijkomend concurrentievoordeel voor klanten komt van de productiviteit, winstgevendheid en uptime van de nieuwe Case E-serie rupsgraafmachines. Case Service Solutions is een reeks verbonden en niet-verbonden aftersalesdiensten die klantervaringen ondersteunen.

De bidirectionele modem maakt het gebruik van Case SiteConnect en Case SiteWatchTM mogelijk, een complete tool voor wagenparkbeheer. De oplossing omvat geolocatie, vlootbeveiliging met behulp van geo-fences en waarschuwingen voor ongeoorloofd gebruik en flexibele rapportage. Aanpasbare rapporten kunnen key performance indicators (KPI's) bevatten, zoals brandstofverbruik, bezettingsgraad, machine-uren en stilstandtijd, zodat productiviteit en winstgevendheid kunnen worden bewaakt en geoptimaliseerd. De gegevens zijn eenvoudig toegankelijk via een portal.

Case SiteConnect verbetert de telemetriegegevens die worden gebruikt door het Uptime Center-team van Case om dealers te voorzien van waarschuwingen op basis van machineprestaties. Snelle, corrigerende maatregelen om stilstand tot een minimum te beperken zijn mogelijk, aangezien dealers op afstand toegang hebben tot machinegegevens en sneller corrigerende maatregelen kunnen nemen. Hierdoor kunnen dealers proactief zijn bij het beheren van machines van klanten en het vergroten van de uptime. Zowel SiteWatch als SiteConnect zijn standaard bij de nieuwe E-Series-reeks.

Klanten profiteren van meer gemoedsrust met Case Care, Case Protect en Case Fluid Analysis. Case Care is een standaard gepland onderhoudsprogramma met originele onderdelen en smeermiddelen. Het programma wordt ondersteund door de ondersteuning, logistiek en technische expertise van het uitgebreide Case-dealernetwerk. Case Protect is een programma met uitgebreide garantie en Case Fluid Analysis heeft tot doel grote storingen te voorkomen, de betrouwbaarheid van de activa te optimaliseren en de levensduur te verlengen.

"Case Service Solutions is ontworpen om de apparatuur van de klant in topconditie te houden met maximale uptime, geen onverwachte kosten en geoptimaliseerde winstgevendheid", besluit Peter Garry, Director, Aftermarket Solutions Europe. “Case Protect en Case Fluid Analysis zijn beschikbaar voor klanten in heel Europa. Case Care is nu beschikbaar in geselecteerde markten en binnenkort in heel Europa.

Dealers voor Nederland: Case Nederland
  LMB Oosterhof
  Schmidt Bouwmachines
  Troost Machinehandel
  Van der Vrande Bouwmachines
Dealers voor België: Dannemark
  Delvano
  Key-Tec
  Steven van Roy
  Lecarbo

                                                                       

Voor meer informatie: Case Construction Equipment