Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Renault Trucks gaat elektrisch tot 44 ton

Renault Trucks gaat elektrisch tot 44 ton

Renault Trucks onthult nieuwe ambities op het gebied van elektrische mobiliteit, met een aanbod gericht op een 360° ondersteuning van zijn klanten, omgedoopt tot E-Tech. Ook breidt de fabrikant het 100% elektrische gamma uit en kondigd voor 2023 de start van de verkoop aan van twee nieuwe modellen tot 44 ton: de Renault Trucks T E-Tech voor regionaal vervoer en de Renault Trucks C E-Tech voor de bouwsector.

Renault Trucks blijft zich inzetten om de energietransitie van zijn klanten te ondersteunen en heeft de ambitie om elektrische trucks voor alle toepassingen aan te bieden. Sinds 2020 brengt de fabrikant een gamma volledig elektrische vrachtwagens van 3,1 tot 27 ton op de markt, geproduceerd in Frankrijk. Het aanbod van elektrische vrachtwagens groeit gestaag en de verkoopvolumes weerspiegelen deze snelle vooruitgang: in 2021 werden 249 elektrische vrachtwagens geleverd en zijn er 613 besteld.


Renault Trucks, een partner in het reduceren van de CO2 uitstoot

Renault Trucks verhoogt zijn ambities en voert zijn strategie nu op omdat tegen 2030 in totaal 50% van de verkoop elektrisch moet zijn en tegen 2040 moet 100% van de verkochte voertuigen CO2-neutraal zijn.
Om deze ambities te ondersteunen, gaat Renault Trucks een nieuw tijdperk in met de lancering van een aanbod dat tot doel heeft om transporteurs volledig te begeleiden in hun overgang naar CO2-neutraliteit. Dit gaat plaatsvinden onder de nieuwe naam E-Tech en is gericht op een 360° begeleiding van de klanten.

Het E-Tech-aanbod omvat zowel een aanbod van elektrische voertuigen met hoge prestaties als een allround ondersteuning van klanten bij hun energietransitie, vanaf de eerste aankoop tot de opvolging van de werking van hun elektrische vrachtwagens.

Deze 360°-ondersteuning is gestructureerd in vier fasen:

-1e fase - Ondersteuning bij het opstellen van de toekomstvisie van de klant m.b.t. de gewenste energietransitie.
-2e fase – Een aanvullende diagnosefase, die bestaat uit het maken van een analyse van de bedrijfacitivteiten, het wagenpark en het maken van simulaties. Na deze diagnose verstrekt Renault Trucks de klant een gedetailleerd advies, met inbegrip van een uitrolschema en een prognose van de vermindering van de CO2-uitstoot voor de komende jaren.
-3e fase - Daarna volgt een fase waarin Renault Trucks samen met de klant de gewenste oplossing samensteld. Deze omvat de financiering, rekening houdend met lokale of overheidssubsidies, de specificatie van het voertuig inclusief opbouw, de oplaadvoorzieningen op het terrein, de onderhoudsovereenkomsten, enz. Het is tijdens deze fase dat Renault Trucks mogelijk een elektrische vrachtwagen ter beschikking stelt van de klant, zodat deze in reële werkomstandigheden kan worden getest.
-4e fase - In de laatste fase treedt Renault Trucks op als projectmanager voor de introductie van de transportoplossing bij de klant: het installeren van oplaadvoorzieningen op het terrein, het opleiden van chauffeurs en wagenparkbeheerders, e.d. Tot slot ondersteunen Renault Trucks en zijn netwerk de klanten bij de operationele opvolging van hun vloot dankzij de connectiviteit van de voertuigen. Dit houdt in dat de fabrikant de laadinstallaties bewaakt, het rijgedrag en verbruik monitort en voorstellen doet voor optimalisatie, routes aanbeveelt en onderhoudswerkzaamheden optimaliseert.

Vervoerders hebben behoefte aan praktische ondersteuning bij hun overstap naar elektrische voertuigen. Renault Trucks staat hen bij in hun plannen om hun voertuigen en vloot CO2-neutraal te maken en biedt hen ondersteuning op basis van expertise, anticipatie, nabijheid, gemoedsrust en snelle prestaties.

Uitbreiding 100% elektrische E-Tech range

Vanaf begin 2023 start Renault Trucks met de commercialisering van twee nieuwe modellen tot 44 ton in zijn elektrische gamma: de Renault Trucks T E-Tech voor regionaal transport en de Renault Trucks C E-Tech voor de bouw.

Een uitgebreid aanbod van elektromotoren en accupakketten

Deze nieuwe 100% elektrische modellen van het Renault Trucks-gamma voor zware voertuigen worden uitgerust met twee of drie elektromotoren met een gecombineerd vermogen tot 490 kW (666 pk). Ze zullen ook uitgerust zijn met een Optidriver-versnellingsbak.

De Renault Trucks T en C E-Tech zullen uitgerust zijn met twee tot zes lithium-ion accupakketten met een capaciteit van 180 tot 540 kWh. De accu’s van de voertuigen kunnen in 9,5 uur volledig worden opgeladen met wisselstroom (AC) tot 43 kW, of in 2,5 uur met gelijkstroom (DC) tot 250 kW. Deze trucks kunnen 300 km afleggen met één lading en 500 km met een tussentijdse snelle lading van één uur (250 kW).

Vijfassige configuratie en drie PTO’s voor eenvoudig opbouwen

Om zich gemakkelijk aan elk type carrosserie en dus aan iedere gewenste inzet aan te passen, kunnen de Renault Trucks T en C E-Tech uitgerust worden met drie types PTO (power take-off): elektrisch, elektromechanisch of op de versnellingsbak. 
Deze nieuwe elektrische vrachtwagens zullen een bruto voertuiggewicht van 44 ton hebben en verkrijgbaar zijn in 4x2 en 6x2 trekkerversies en 4x2, 6x2 en 8x4 tridem bakwagens.

De Renault Trucks T en C E-Tech zullen in het eerste kwartaal van 2023 op de markt komen. Ze zullen worden geproduceerd in de fabriek van Renault Trucks in Bourg-en-Bresse.

Met een volledig elektrisch aanbod van 3,1 tot 44 ton en een 360°-klantenondersteuning, voert Renault Trucks zijn strategie op en zet het zijn zinnen op een hoger niveau: de fabrikant wil 50% van zijn voertuigen in elektrische vorm verkopen tegen 2030.

 

Voor meer informatie: Renault Trucks