Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Het Deense bouwbedrijf MJ Eriksson vertrouwt op de Liebherr knikdumper

Het Deense bouwbedrijf MJ Eriksson vertrouwt op de Liebherr knikdumper

Succesvolle inzet van de TA 230 Litronic bij een van de grootste bouwbedrijven in Denemarken: MJ Eriksson A/S zet zijn nieuwe knikdumper van Liebherr in voor grote infrastructuurprojecten in Denemarken en Zuid-Zweden. Er zijn twee goede redenen om feest te vieren: De knikdumper is de 300e Liebherr-machine die Eriksson in de loop der jaren heeft gekocht. En al meer dan 40 jaar Liebherr, het bouwbedrijf en de verkoop- en servicepartner Johs. Møllers Maskiner A/S heeft een nauwe werkrelatie onderhouden op basis van vertrouwen .

MJ Eriksson A/S is een van de Deense grootste bouwondernemingen en gespecialiseerd in algemene infrawerken en spoorbouw. Het bedrijf heeft de meeste geavanceerde en grootste machinevloot van het land. Meer dan de helft van de machines is van Liebherr. De knikdumper TA 230 heeft zich bij Eriksson sinds 2021 bewezen en is gebruikt succesvol in diverse wegenbouwprojecten in Denemarken en Zuid-Zweden. De dumper is verantwoordelijk voor de verplaatsing van materialen bij reconstructiewerken aan bestaande infrastructuren of het creëren van nieuwe infrastructuren.

Eriksson is onder de indruk van het totaalconcept van de TA 230: de machine verplaatst tot 28 ton materiaal per lading. Een krachtige aandrijflijn gecombineerd met de automatische tractiecontrole geven de machine uitstekende rijprestaties en gecombineerde tractie. Dit verhoogt de operationele efficiëntie en zorgt voor: hogere verwerkingscapaciteit en langere cyclustijden op de bouwplaatsen. Het bedrijf zet de TA 230 in op verschillende locaties met een straal tot 500 kilometer. Een ander voordeel van de Liebherr dumper is: Dankzij de optimale transportbreedte van minder dan drie meter, kan hij snel vervoerd worden zonder dure en speciale vergunning. De machine voldoet ook aan de verwachtingen van de klant op het gebied van comfort en design, wat: was een andere beslissende factor in de besluitvorming proces.

Machine maakt indruk met uitstekende rijprestaties en tractie

"In Denemarken en Zuid-Zweden zijn de bodemgesteldheid vaak zanderig en leem", zegt Jørgen Eriksson, algemeen directeur en eigenaar van het bedrijf, over de bedrijfsomstandigheden ter plaatse. "Een belangrijke discipline voor de TA 230. Zelfs in de moeilijkste bodemgesteldheid en op hellingen toont de machine een enorme tractie, zelfs wanneer deze volledig is geladen. Beter dan alle andere machines in onze vloot", voegt hij eraan toe. Dit komt door de optimale combinatie van een krachtige motor, efficiënte aandrijflijn en maximale tractie. Onder de motorkap doet een 6-cilinder bouwmachinemotor met 12 liter inhoud en 265 kW (360 pk) zijn werk. Dit zorgt voor uitstekende rijprestaties. Op volle snelheid bereikt de machine topsnelheden tot 57 km/u en 16 km/u achteruit. De efficiënte aandrijflijn bestaat uit een automatische 8-traps powershift-transmissie en is verantwoordelijk voor de optimale krachtoverbrenging. De 6x6 permanente aandrijving en de, onderlast inschakelbare, differentieelsloten in lengte- en dwarsrichting geven de dumper continue tractie. Vanwege de heersende bodemgesteldheid heeft Eriksson gekozen voor brede basisbanden die het grondcontact vergroten en ervoor zorgen dat de machine minder wegzakt .

Comfort is een voorwaarde voor productief en moeiteloos werken

Martin Eriksson, projectmanager bij MJ Eriksson A/S, prijst het hoge comfortniveau van de machine: "Liebherr is erin geslaagd om het chauffeurscomfort en het technische rijcomfort optimaal te integreren. Onze machinisten zijn onder de indruk van de royale cabine met het moderne ontwerp van de ruimte als het rijcomfort." De cabine is op een veilige en gemakkelijke manier toegankelijk dankzij de verspringende treden en de grote bestuurdersdeur. Verschillende opslagruimtes, waarvan één met airconditioning, evenals flessenhouders, vergroten de beschikbare ruimte. De duidelijk en intuïtief geplaatste bedieningselementen vergemakkelijken het werk van de machinebedieners die snel klaar zijn voor de dienst. Schokdempers op de vooras en de visco-elastische lagering in de cabine absorberen optimaal de trillingen die optreden tijdens het gebruik. De geluiddichte cabine reduceert ook het geluidsniveau in de cabine tot slechts 72 dB(A). Dit maakt lange, vermoeidheidsvrije diensten mogelijk. De machine heeft ruimte en ruimte voor productief, comfortabel werken.

Innovatief licht- en zichtconcept zorgt voor veiligheid op locatie

Bij grote infrastructurele projecten zijn vaak meerdere personen en bouwmachines betrokken en wordt er van 's morgens tot' s avonds gewerkt. De veiligheidseisen van de machines zijn dan ook hoog. Hier ziet Eriksson duidelijke voordelen in het verlichtingsconcept en zicht vanuit de Liebherr dumper. De cabine is voorzien van uitstekende panoramische ramen zonder hinderlijke stijlen. Een korte, hellende motorkap geeft de machinist optimaal zicht op het rij-, werk- en scharniergebied van de machine. In het touch-display is een achteruitkijkcamera geïntegreerd, waarbij het achterste machinegebied zichtbaar is. LED-dimlichtkoplampen met geïntegreerd grootlicht en extra sterke LED-koplampen aan de voorkant van de cabine verlichten de route en het werkgebied. "Het innovatieve verlichtingsconcept schept optimale omstandigheden om in het donker te werken. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de machine altijd zichtbaar is voor alle personen ter plaatse", besluit Martin Eriksson.

Het verlichtingsconcept maakt ook deel uit van het nieuwe machineontwerp met een kantige en dynamische styling. Jørgen Eriksson was vanaf het begin onder de indruk van het uiterlijk van de TA 230: "Het is een echt hoogtepunt in onze vloot."

Bedrijf heeft partnerschap op lange termijn

Liebherr, de verkoop- en servicepartner Johs . Møllers Maskiner A/S en MJ Eriksson A/S werken al vele jaren als partners samen. Uwe Kulik, General Manager Key Account bij Liebherr -Export AG, blikt terug: "Al meer dan 40 jaar vertrouwt Eriksson op onze krachtige en hoogwaardige machines." Leif Petersen, algemeen directeur van Johs . Møllers Maskiner A/S is verheugd dat Jørgen Eriksson de competente service van Johs beschrijft . Møllers Maskiner A/S als ‘de beste in Denemarken’: "Een compliment waar we erg trots op zijn."

MJ Eriksson A/S is een van de grootste bouwbedrijven van Denemarken en werd opgericht in 1945. Het dienstenaanbod is uitgebreid en omvat algemene civiele techniek en speciale civiele techniek en spooraanleg. Het familiebedrijf wordt nu in de tweede generatie geleid door Jørgen Eriksson en heeft ongeveer 700 medewerkers in dienst op acht verschillende locaties in Denemarken en Zweden. Sinds 2015 heeft het bedrijf meer dan 2 miljard Deense kronen per jaar gegenereerd.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr