Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Grootste Demarec grijper voor Gubbels

Grootste Demarec grijper voor Gubbels

Gubbels B.V. uit Helvoirt had enige tijd geleden de Benelux primeur met hun aanschaf van de Liebherr R960 Demolition. Voor deze machine was men op zoek naar een sterke grijper geschikt voor inzet in onder meer de sloop en recycling.

De keuze viel op de grootste sloop- en sorteergrijper uit het Demarec leveringsprogramma: de DRG-65-DN. Recent werd de grijper ingezet bij een sloopproject bij The Greenery in Barendrecht. Het betrof hier de sloop van koelcellen. 

Demarec DRG Sloop- en sorteergrijpers

De Demarec grijpers onderscheiden zich door hoge sluitkrachten en een robuuste constructie van het juk door het toepassen van een Delta-Box frame met breed gelagerde scharnierpunten en overgedimensioneerde geharde pennen en lagerbussen. Het Delta-Box frame in combinatie met slechts één cilinder met grote diameter voor veel sluitkracht zorgt voor lage reactie-krachten in de scharnierpunten. Door toepassing van één cilinder is de grijper ook zeer service vriendelijk en betrouwbaar vanwege de eenvoud van het hydraulisch systeem. De schalen zijn uitgevoerd met een geperforeerde rompplaat uit hoogwaardig materiaal. Deze constructie geeft extra torsiestijfheid aan de schalen, voorkomt verklemming van materialen in de schalen en geeft optimaal zicht tijdens het werk. 

Belangrijkste kenmerken en voordelen van de Demarec DRG Serie:
-Robuust Delta-Box frame met brede scharnierpunten
-Verzwaarde aanslagen grijper open
-Onderschroefmessen uit HB 500
-Dubbelgelagerde draaikrans (v/a DRG-28)
-Extra hoogbelastbare draaimotor(en) met shockventielen
-Standaard twee draaimotoren vanaf DRG-25
-Zeer robuust en toch licht in gewicht
-Verzwaarde zijschotten uit HB 500
-Stofafdichting in scharnierpunten
-Lasthoudventiel op grijperfunctie
-Cilinder met einddemping
-Filters in draaicircuit 

DRG-65-DN

De DRG-65-DN heeft een eigen gewicht van 4.165 kg en is geschikt voor machines van 50 tot 80 ton gewicht. De totale inhoud van de schalen bedraagt 1.660 liter en de grijper heeft een sluitkracht van 140 kN. De totale opening bedraagt 2.700 mm, de hoogte 1.818 mm en de totale breedte is 1.500 mm. Als opname is een volautomatisch Oilquick OQ90 gemonteerd, waardoor de machinist niet hoeft uit te stappen voor het wisselen van de uitrustingsstukken.

Gubbels B.V. Helvoirt

Gubbels B.V. uit Helvoirt is een familiebedrijf opgericht in 1958. Men bestaat meer dan 60 jaar, maar heeft een jong team dat hard wil werken aan de toekomst. Het bedrijf is een allround organisatie voor infra technische- en sloopwerken, asbestsaneringen, bodemsaneringen, recycling, grondbank en immobiliseren.

Voor meer informatie: Demarec