Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Multifunctionele MAN TGS 8x4

Multifunctionele MAN TGS 8x4

Westerman Grondverzet, Slootreiniging en Verhuur in Sellingen, heeft een nieuwe MAN 36.470 8x4-4 BL in gebruik genomen. De nieuwe MAN is voorzien van een 19 ton/meter Hiab autolaadkraan en een Multilift haakarmsysteem.

Westerman Grondverzet verleent diensten in het grondverzet en de verhuur van bemande machines. Het bedrijf is met name actief in Groningen en Drenthe en werkt voor verschillende grote opdrachtgevers. Westerman zet zijn trucks met name in voor de toelevering van de aannemerij en de eigen werkzaamheden. De nieuwe MAN fungeert binnen die werkzaamheden als multifunctioneel voertuig voor de toelevering van materialen, machines en dergelijke. Verder wordt de truck ingezet voor het transport van de eigen machines van het bedrijf, meestal in combinatie met een dieplader-aanhangwagen. 

Demovoertuig van Hiab

Eind vorig jaar was directeur-eigenaar Frank Westerman op zoek naar een nieuw voertuig met afzetsysteem en autolaadkraan als uitbreiding van de vloot, maar dat bleek niet eenvoudig. “Onze oude truck zetten we voortaan in voor grondboringen voor aardwarmte voor ons zusterbedrijf LTA Energy. Om die reden was er een nieuw voertuig nodig, maar iedereen kent de huidige problemen bij de levering van nieuwe voertuigen en de levertijden bij de verschillende merken. Dat was voor ons een probleem, want wij wilden zo snel mogelijk beschikken over een nieuwe truck. Wierda Bedrijfswagens, inmiddels ook eigenaar van Sommerauer Trucks in Westerbroek, bleek echter een compleet opgebouwd voertuig te hebben staan dat geheel voldeed aan onze wensen. Het ging om een demovoertuig dat in samenwerking met Hiab Groningen was opgebouwd,” aldus directeur Frank Westerman.

Kraan-container

De compleet af fabriek geleverde MAN 8x4-4 heeft met zijn D26 krachtbron met 470 pk voldoende power in huis om ook met de dieplader-aanhangwagen uit de voeten te kunnen. Met de Hiab Z-Hipro 191 autolaadkraan en het Multilift Ultima 26 haakarmsysteem was de truck pasklaar voor de toepassing van Westerman. Met een afzetbare kipperbak met milieukleppen vormt de nieuwe MAN een ‘kraan-container’-voertuig zoals dat in de aannemerij veel voorkomt. Dankzij de twee aangedreven assen kan de truck ook uit de voeten in licht terrein of op onverharde wegen. Door de sturende, liftbare achteras is het bovendien een bijzonder wendbaar voertuig, handig bij bestratingswerkzaamheden in de binnenstad. “Deze truck past met deze opbouw helemaal in ons ideale plaatje. Het is hierdoor een multifunctionele truck die dankzij de afstandsbediening ook voor de chauffeur ideaal is. Voor service en onderhoud maken we gebruik van de diensten van MAN-dealer Sommerauer Trucks in Westerbroek.

 

Voor meer informatie: MAN Trucks