Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

2021 was een recordjaar voor Rototilt

2021 was een recordjaar voor Rototilt

Rototilt blijft sterke cijfers laten zien, de verkoop doet het beter dan ooit en verdere uitbreiding van het personeelsbestand staat in de planning om de hoge orderdruk aan te kunnen.

Ondanks de pandemie was 2021 het beste jaar in de geschiedenis van het bedrijf, zowel qua omzet als winstgevendheid. "We zien daarnaast een hele sterke groeiperiode voor ons liggen en natuurlijk voelt dat heel prettig aan. Het harde werken van vele handen heeft dit mogelijk gemaakt", zegt Per Väppling, Sales en Marketing Manager.

De basis voor de investering van Rototilt in de gloednieuwe fabriek in Vindeln, met een totale waarde van SEK 160 miljoen, was de sterke vraag naar machines met slimme functies. En Rototilt blijft positief naar de toekomst kijken, men verwacht een aanhoudende sterke groei in de toekomst met extra investeringen om de capaciteit te vergroten.

Begin februari arriveerden de twee nieuwe CNC-machines die in de daaropvolgende dagen geïnstalleerd werden. Deze uitbreiding van het machinepark zal helpen om de capaciteit te vergroten en een nog optimaler proces in de productie te hebben. De investering is van strategisch belang voor Rototilt en draagt bij aan verdere groei.

De orderintake ziet er zo rooskleurig uit dat het al nodig is om extra capaciteit te gaan inplannen om aan de vraag van klanten te voldoen. "2021 was een jaar dat zich kenmerkte door een zeer hoge activiteit en dit maakt de weg vrij voor toekomstige investeringen. Het is verheugend dat de verkoop sterk blijft stijgen en we hebben gedurende het jaar onze mogelijkheden verder uitgebreid door het merk in nieuwe exportmarkten te presenteren met vaste dealers. Het feit dat meer mensen voor de oplossingen van Rototilt kiezen, is het resultaat van de voortdurende ontwikkeling van ons aanbod draaikantelstukken en bijhorende systemen", zegt Per Väppling.

In 2021 heeft Rototilt ongeveer 20 nieuwe medewerkers aangenomen en de Groep telt momenteel 290 medewerkers. Rototilt is nu bezig met het recruiteringsproces voor 2022, zowel in de productie als in de ondersteunende diensten.

Onlangs werd duidelijk dat familiebedrijf Rototilt is uitgeroepen tot Career Company of the Year, een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan de 100 meest aantrekkelijke werkgevers in Zweden en in de motivatie staat onder andere: "Door goede arbeidsvoorwaarden en goede ontplooiingsmogelijkheden voor haar werknemers creëert Rototilt een aantrekkelijke werkplek".

Importeur voor de Benelux: Eurosteel

 

Voor meer informatie: Rototilt