Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Atlas graafmachines worden voorzien van nieuwe cabine

Atlas graafmachines worden voorzien van nieuwe cabine

Nieuwe cabine voor alle Atlas-graafmachines, zowel digitale als directe bedieningen, uitstekend zicht rondom, opbergruimtes waar nodig, perfecte bedieningsondersteuning en extreem stil

Met zijn nieuwe graafmachinecabine maakte Atlas een grote constructieve en technologische sprong voorwaarts. Het gehele interieur, de besturing en het gebruiksgemak zijn aangepast en verbeterd.

Krachtigste airconditioningsysteem - stille cabine

Het airconditioningsysteem blinkt uit door zeer korte luchtaanzuiging, brede kabeldoorvoeren en een extreem stille werking. De lucht wordt nu vanaf de zijkant van de cabine aangezogen en komt dus op de kortst mogelijke manier binnen. De koel-/verwarmingsprestaties van het systeem zijn uniek. Een prachtig effect is dat het interieurgeluid in de cabine twee decibel lager is. Het herontwerp van de cabine-elementen draagt hieraan bij.

Zowel digitale als analoge bediening

De functies van de graafmachine kunnen nu worden bediend via de keuzeknop en het display. Daarnaast is er de mogelijkheid om directe commando's te geven via schakelaars en bedieningspaneel. Het display met hoog contrast is zeer comfortabel en perfect leesbaar, zelfs in direct zonlicht.
Om de bovenste sledevergrendeling te activeren, is slechts één simpele toetsaanslag vereist. De “T”-toets bevindt zich naast de joystick aan de linkerkant van de machinist.

Antislip en schoonmaakvriendelijke cabinevloer

Op verzoek van gebruikers heeft de cabinevloer een nieuw design gekregen. Antislipmateriaal zorgt voor veilig in- en uitstappen. Het vrij vlakke vloerprofiel zorgt voor een onbelemmerde reiniging van de cabine.

Overvloed aan opbergruimtes

Veel aandacht en constructieve inspanning ging naar opbergruimtes. Rechts voor de joystick is een flessenhouder ingebouwd. Gereedschap en materialen kunnen aan de linkerzijde, onder en naast de bestuurdersstoel worden geplaatst en zijn bereikbaar vanaf de deur. Alles is veilig opgeborgen zoals omsloten door opstaande randen. De uitneembare elektrische koelbox achter de stoel houdt dranken en etenswaren comfortabel vers.

Allround veiligheid

Veiligheid was een belangrijk doel van de nieuwe cabine. De opbouw van de bovenwagen aan de rechterzijde is voor een groot deel naar achteren verplaatst. Zo is de gevaarlijke kant van het wegverkeer duidelijk zichtbaar vanuit de Atlas-cabine. Bovendien zijn er standaard camera's voor de rechter- en achterzijde geïnstalleerd, wat een voorwaarde is om veilig te kunnen bewegen. Het precieze en duidelijke bewakingsbeeld is zichtbaar op het display. We zien een volledig en effectief herontwerp van de Atlas-cabine.

Importeur voor België: De Bruycker-Kemp
Importeur voor Nederland: Kemp Groep

 

Voor meer informatie: Atlas