Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Gemak dient de mens, zo ook bij Nooteboom

Gemak dient de mens, zo ook bij Nooteboom

De nieuwste uitbreiding in het Nooteboom assortiment is de OSD-73-04 semidieplader met hydraulische verbreding voor de Europese markt. Deze semidieplader is speciaal ontwikkeld voor het vervoer van machines met een gewicht tot ca. 47 ton. Zelfs rupsgraafmachines met een spoorbreedte tot 2.900 mm en met een rupslengte van minimaal 5.000 mm kunnen hiermee efficiënt en veilig worden vervoerd.

Het robuuste design, het grote bedieningsgemak, het eenvoudige ontwerp met een minimum aan bewegende delen zijn belangrijke kenmerken van deze nieuwste OSD-73-04(S) semidieplader. De 4-assige trailer is leverbaar met uitschuifbare laadvloer en heeft twee naloop gestuurde assen.

Traploos instelbaar laadvloerverbreding

Binnen de internationale uitzonderlijk-vervoersmarkt bestaat een groeiende belangstelling voor hydraulische verbreding op een semidieplader. Met de nieuwe OSD-73-04(S) is het laadvlak snel en eenvoudig te verbreden van 2.540 mm tot 3.210 mm. Dit bespaart tijd en moeite, is optimaal ergonomisch en resulteert in een hogere efficiëntie. Met een druk op de knop kan de breedte van de laadvloer traploos worden ingesteld, waarbij de linker- en rechterkant afzonderlijk van elkaar kunnen worden ingesteld. Voor extra grip zijn de schuifdelen standaard voorzien van een rubberen toplaag. Het leeggewicht van de semidieplader met hydraulische verbreding is nauwelijks meer dan een semidieplader met handmatige laadvlakverbreding.

Binnenwettelijke afmeting

Met de verbreding ingeschoven blijft het voertuig binnen de wettelijke afmetingen van 2.550 mm breedte en mag er ook deelbare lading mee vervoerd worden. Met de verbreding helemaal uitgeschoven is dezelfde trailer geschikt voor het vervoer van grote graafmachines. De stap van 2.540 mm naar 3.210 mm breed is niet realiseerbaar met een handmatige verbreding. In dit geval begin je dus met een semidieplader met een breedte van 2.720 mm om tot 3240 mm met verbreding te komen. Het grote nadeel is dat je dan geen deelbare lading kunt vervoeren. Een 2.520 mm brede semidieplader met handmatige verbreding komt niet verder dan een breedte van 3.020 mm. De semidieplader met hydraulische verbreding heeft dus de voordelen van beide werelden.

Veilig laden en lossen

Voor het veilig en efficiënt laden en lossen van machines is de semidieplader uitgerust met automatische hydraulisch uitvouwbare opritten van vier meter lengte. Deze zijn geschikt voor een maximale wieldruk van 15 ton per oprit. Met een hellingshoek van slechts 11 graden kunnen machines gemakkelijk van en op de semidieplader worden gereden. De stalen opritten zijn voorzien van houten delen. Aan de achterzijde is het voertuig standaard uitgerust met uitklapbare steunpoten voor het veilig op- en afrijden van machines. Hydraulische steunpoten zijn optioneel. Deze zijn links en rechts onafhankelijk van elkaar traploos instelbaar en zijn ideaal bij een oneffen ondergrond.

Inmiddels zijn al meer dan twintig nieuwe voertuigen besteld en grotendeels uitgeleverd, met name in het Verenigd Koninkrijk. De hydraulische verbreding is vooralsnog leverbaar voor de 4-assige semidieplader met uitschuifbare laadvloer, type OSD-73-04V(S).

 

Voor meer informatie: Nooteboom Trailers