Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Sterke presteerders: Liebherr introduceert nieuwe serie middelgrote wielladers

Sterke presteerders: Liebherr introduceert nieuwe serie middelgrote wielladers

Liebherr heeft zijn assortiment middelgrote wielladers opnieuw ontwikkeld en fundamenteel herzien. De nieuw ontworpen hefarm zorgt voor maximale uitbreek-, houd- en terugkiepkrachten. Het heeft een geoptimaliseerde z-bar kinematica en verbeterde hydrauliek. Toename van het motorvermogen en kieplasten bereiden de wielladers voor op veeleisende werkzaamheden in verschillende sectoren, zoals graafwerkzaamheden, recycling of houtverwerking. De nieuwe ontwikkeling van de serie middelgrote wielladers van Liebherr wordt ook gekenmerkt door een krachtig ontwerp en intelligente hulpsystemen. Deze omvatten bijvoorbeeld actieve personeelsherkenning met remassistent of het volautomatische Likufix-snelkoppelingssysteem.

De drie modellen, L 526, L 538 en L 546, van de nieuwste Generation 8 hebben bakmaten tussen 2,2 en 3,0 kuub in de standaardversie en worden gekenmerkt door een significante prestatieverhoging in vergelijking met de vorige generatie. De nieuwe L 526 heeft bijvoorbeeld ongeveer 20 procent meer motorvermogen en meer dan 20 procent hogere opbreekkrachten dan zijn voorganger. De modellen L 538 en L 546 maken ook indruk met prestatieverbeteringen op alle gebieden: bijvoorbeeld met de geoptimaliseerde rijaandrijving, die meer tractie biedt om ervoor te zorgen dat de nieuwe wielladers dynamisch accelereren in het dagelijkse werk en krachtig kunnen doordringen in alle materialen. De drie modellen zijn nu te bestellen bij alle Europese Liebherr-verkooppartners.

Krachtig en veelzijdig: nieuw ontwikkelde hefarmen met geoptimaliseerde z-bar-kinematica

Liebherr heeft de staalconstructie van het voorste gedeelte van de nieuwe wielladers versterkt om de machines voor te bereiden op het hanteren van zware lasten. Structurele verstevigingen op de nieuwe hefarmen, bijvoorbeeld op de hefarmen of de dwarsbuis, verhogen de robuustheid. De geoptimaliseerde z-bar-kinematica met elektrohydraulische stuurbediening heeft grotere hydraulische cilinders en krachtiger werkende pompen. De combinatie van deze innovaties maakt kortere cyclustijden en dynamische en krachtige werkbewegingen mogelijk, zelfs met zware aanbouwdelen zoals hoogkiepbakken of houtgrijpers.

Met de verbeterde prestaties die een sterke basis vormen, biedt Liebherr talloze uitrustingsopties voor de hefarmen voor branchespecifieke uitdagingen: High Lift-hefarmen zijn bijvoorbeeld een uitgebreide variant van de z-bar-kinematica en zorgen voor een groter bereik en efficiënt laden processen op alle hoogten. Voor wielladertoepassingen waarbij regelmatig verschillende aanbouwdelen nodig zijn, is er een snelwissel met geoptimaliseerd zicht en het volautomatische Likufix-snelkoppelingssysteem. Hierdoor kan de machinist met één druk op de knop snel en veilig wisselen tussen mechanisch en hydraulisch werkgereedschap vanuit de cabine. Dit bespaart tijd en verkleint de kans op ongelukken.

Doordachte details vergemakkelijken het dagelijkse werk met de wielladers. U kunt bijvoorbeeld met een druk op de knop de parallelgeleiding van de hefarmen activeren en zo efficiënt en veilig met vorken werken. De nieuwe bakkiephulp helpt bij het werken met kleverige materialen, zoals vochtige grond of compost, en zorgt voor nauwkeurig laden door de bak uit te schudden. Bij het herontwerpen van de hefarmen heeft Liebherr ook het bakontwerp van de nieuwe middelgrote wielladers herzien. Hierdoor kunnen klanten nu de afzonderlijke elementen en slijtdelen van de emmers nauwkeuriger afstemmen op hun behoeften op het moment van bestellen.

Krachtig en modern: geoptimaliseerde rijaandrijving en intelligente uitrusting

Naast de nieuwe hefarmen draagt met name de optimalisatie van de hydrostatische rijaandrijving bij aan de verhoogde productiviteit van de wielladers. De nieuwe, krachtigere motoren worden gekenmerkt door een hoger maximumkoppel bij een lager nominaal toerental. Op deze manier kunnen prestaties en efficiëntie worden verhoogd met hetzelfde lage brandstofverbruik. Krachtigere hydraulische componenten, zoals grotere rijmotoren en rijpompen, zorgen voor meer tractie in alle drie de modellen en dus voor snelle laadcycli. Voor een hoge mate van robuustheid heeft Liebherr de assen versterkt, evenals de aandrijfcomponenten; afhankelijk van het model hebben alle drie wielladers grotere voor- of achterassen dan hun voorgangers.

Een modern ontwerp, dat wordt weerspiegeld in de motorkap die is ontworpen voor optimaal zicht, evenals de comfortabele cabine, en intelligente uitrusting maken ook deel uit van het totale pakket van de nieuwe middelgrote Liebherr-wielladers. Een voorbeeld hiervan is de actieve personeelsdetectie met remassistent. Dit optionele assistentiesysteem, dat aan de achterkant van de wiellader is geïnstalleerd, waarschuwt de machinist visueel op het display en met akoestische signalen voor gevaren in het achterste gedeelte van de wiellader. Om een gerichte waarschuwing te geven bij dreigend letsel aan personen, maakt het assistentiesysteem met behulp van slimme sensoren zelfstandig onderscheid tussen mensen en objecten. Zodra de actieve personeelsdetectie een waarschuwingssignaal afgeeft, reduceert de remassistent automatisch de snelheid van de wiellader tot stilstand om een mogelijk ongeval te voorkomen.

Prestatiegegevens van de nieuwe middelgrote Liebherr wielladers

Model: L 526 L 538 L 546
Motorvermogen: 116 kW (158 pk) 129 kW (175 pk) 138 kW (188 pk)
Kiplast: 8.730 kg 9.650 kg 11.010 kg
Bakcapaciteit: 2,2 m³ 2,6 m³ 3,0 m³
Bedrijfsgewicht: 13.170 kg 14.520 kg 15.410 kg

Alle specificaties hebben betrekking op de standaarduitvoering. Alle drie de wielladers voldoen aan de momenteel geldende emissienormen van Stage 5.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr