Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De eerste Fassi F1450R-HXP Techno is al operationeel in Finland

De eerste Fassi F1450R-HXP Techno is al operationeel in Finland

Slechts twee maanden na de presentatie van de nieuwe ‘top of the range’ Fassi F1450R-HXP Techno, de markt heeft zijn waardering getoond vanwege de vele functies, en het eerste model is al operationeel in Finland. Het is een verder bewijs van de efficiëntie en productiecapaciteit van Fassi Gru.

In contact staan met de markt betekent niet alleen de vraag kunnen interpreteren en anticiperen, maar ook het resulterende nieuwe product snel beschikbaar kunnen maken. Dit is het geval met de nieuwe Fassi F1450R-HXP Techno, die - gezien zijn technologische inhoud en uitgebreide innovaties - maanden zou kunnen duren voordat hij klaar was voor actie. In plaats daarvan kan Jarkko Knuutinen, de derde generatie aan het roer van Kuljetusliike Knuutinen Oy, al aan het werk ermee. Knuutinen is al jaren actief in de hijs- en transportsector in Finland. Een uitdagende test in het veld met uitstekende prestaties van een kraan die de eerste van een nieuwe generatie voor Fassi vertegenwoordigt, met talloze innovaties geconcentreerd in de nieuwe Fassi F1450R-HXP Techno.

De nieuwe kraan die door Kuljetusliike Knuutinen Oy gekocht is, is een knikarmkraan met een maximaal hijsmoment van 119 tonmeter en een 8-armige telescoopgiek met de speciaal ontworpen L826 jib. Jarkko heeft ook besloten om drie mechanische extensies toe te voegen. De complete combinatie zorgt voor een reikwijdte van 37 meter en een hefvermogen van 330 kg aan de punt. De armelementen hebben een tienhoekig profiel dat de naam X-Design draagt, een andere innovatie die zorgt voor een verhoogde weerstand tegen buigen en een indrukwekkend hefvermogen garandeert met een lager totaalgewicht, wat duidelijke voordelen biedt op het gebied van resterende voertuigcapaciteit. De door de klant gekozen accessoires omvatten een personen-draagmand, terwijl de kraansystemen met name FSC (Fassi Stability Control) Techno en het Extra Power (XP) systeem omvatten. 

De andere kenmerken van de Fassi F1450R-HXP Techno zijn de nieuwe elektronica die wordt aangeboden door de gloednieuwe FX990-eenheid, met een aanzienlijke toename van de mogelijkheid om een grote hoeveelheid gegevens te verwerken dankzij meerdere CAN-BUS- en Ethernet-lijnen.

De dag na aflevering werd de Fassi F1450R-HXP Techno meteen aan het werk gezet op een locatie in Kuopio, een stad dicht bij het hoofdkantoor van Kuljetusliike Knuutinen Oy, gelegen in Siilinjärvi. De nieuwe kraan, gemonteerd op een Scania-vrachtwagen, bevestigde meteen zijn voordelen, zoals Jarkko benadrukt: “Praktisch en gebruiksvriendelijk. Het spreekt voor zich dat ik geen kostbare tijd hoefde te verspillen om mijn nieuwe Fassi te gaan gebruiken. Het automatische ACF-uit- en opvouwsysteem is ideaal voor het automatiseren van deze handelingen, die meestal kostbare minuten in beslag nemen, en met betrekking tot positionering geloof ik dat het FSC Techno-systeem ongeëvenaard is. Zelfs in de krapste ruimtes, waar de stempels niet volledig kunnen worden uitgeschoven, kan de kraan nog steeds veilig werken, waardoor ik duidelijke indicaties heb via de weergave van de hijs- en reikcapaciteiten in overeenstemming met de huidige staat van stabilisatie. Door deze functie kan ik zorgeloos werken en me concentreren op de belasting, omdat ik weet dat de nieuwe Techno-elektronica de rest aankan”.

Dankzij het XP-systeem”, concludeert Jarkko, “heb ik een gangreserve waarmee ik zwaardere lasten aankan. Samen stellen de FSC Techno- en XP-systemen me in staat om uitdagende hijswerkzaamheden uit te voeren in echt complexe situaties”, zegt Jarkko Knuutinen.

Importeur voor België: Fassi Belgium
Importeur voor Nederland: De Jong IJmuiden

 

Voor meer informatie: Fassi