Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

TKD 2022: Steelwrist

TKD 2022: Steelwrist

Het Zweedse Steelwrist toont tijdens de TKD 2022 haar kleinste volautomatische snelwissel, de SQ50. Deze is geschikt voor graafmachines met een eigengewicht van 5 tot 12 ton. Daarnaast worden uiteraard de draaikantelstukken, mini-kantelstukken en vele andere uitrustingsstukken getoond.

Steelwrist SQ volautomatische snelwisselssystemen

De Steelwrist SQ serie bestaat uit een range volautomatische snelwissels, uiterst geschikt voor de sloop en recycling maar natuurlijk ook toepasbaar in de infra en het grondverzet. De typen SQ50, SQ60-5, SQ65, SQ70, SQ70/55, SQ80 en SQ90 zijn leverbaar, evenals de benodigde kopplaten voor alle uitrustingsstukken. Natuurlijk ontbreken de bijpassende draaikantelstukken niet. 

De robuuste gietstalen snelwissels uit één stuk met spelingvrije Expander Pins worden geproduceerd in Zweden en zijn volledig compatibel met de gangbare standaard snelwisselsystemen mits deze voldoen aan de Open-S standaard. De Open-S standaard is door Steelwrist samen met andere fabrikanten in het leven geroepen om uitwisselbaarheid te garanderen. Daardoor zijn de Steelwrist SQ snelwisselsystemen uiterst gebruikersvriendelijk voor de machinist en zeer winstgevend voor de eigenaar. 
De standaard automatische Front Pin Lock gen.II dubbele borging op beide assen zorgt voor de maximale veiligheid zonder bakken of tools te verliezen. Een eenvoudig intuitief systeem zonder kwetsbare sensoren of electronica. Leverbaar met drukloosschakeling en snelwisselfunctie als optie zodat de Steelwrist SQ range ook eenvoudig later is op te bouwen.
De Q-plus hydraulische koppelingen kennen een duurzame afdichting uit één stuk waardoor vervanging een eenvoudig klusje is. Een groot flow-bereik om betere cyclustijden te bereiken en om aldus eenvoudig méér te doen met minder brandstof is onmisbaar tegenwoordig. Met max.450 liter/min voor een 1” koppeling voldoen de SQ snelwissels aan de laatste eisen. Inmiddels werken meerdere gerenommeerde infra-, sloop- en recyclingbedrijven in de Benelux en ver daarbuiten met de SQ volautomatische snelwisselsystemen.

Steelwrist TCX S30 mini-kantelstuk

Ook de allerkleinste graafmachines zijn nu uit te rusten met het volledig gegoten mini-kantelstukje van Steelwrist. Voorzien van een hydraulische of mechanische 'snap-on' S30 snelwissel naar keuze. Met een kantelhoek van 30 graden beschikt onder andere de hoveniersbranche over een fantastische manier om eenvoudig méér te doen met een minigraver tot max. 2 ton. De veiligheidshaken zorgen ervoor dat de bak niet onverwachts kan vallen en ook altijd omgekeerd aangekoppeld kan worden. De optionele lasthaak en een bijpassend bakkenprogramma, wat meestal uit voorraad leverbaar is, maken het geheel af. Met slechts 28 kg en een max. breedte van minder dan 25 cm is het met recht een verrassend efficente oplossing. 

Steelwrist draaikantelstuk ontwikkelingen

De ontwikkelingen in het Steelwrist draaikantelstukproduktgamma gaan door. Denk hierbij aan de volledige implementatie van de volautomatische SQ snelwissel door de hele range. 
Afneembaar met SQ-ophanging, of vaste ophanging aan de machine met onder een volautomatsche SQ wissel inclusief een optionele highflow doorvoer (200 liter/min + lek), of afneembaar met dubbel SQ... De mogelijkheden zijn eindeloos. Er kan dan ook gekozen worden voor een efficiënt besturingssysteem van het draaikantelstuk.
Verder is er continu ontwikkeling op het gebied van veiligheid: Steelwrist Front Pin Lock generatie 2 wordt verder ingevoerd. De voordelen van een volledig mechanische beveiliging zonder lampen, sensoren of andere kwetsbare electronica zijn evident en blijven gehandhaafd. Er is echter gekozen voor een meer degelijke uitvoering van de nokken die robuuster zijn uitvoerd en beter beschermd zitten in het gegoten design van de snelwisselbody.

Daarnaast introduceert Steelwrist een nieuw draaikantelstuk besturingssysteem; Quantum. Hiermee kan de machinist de draaikantelstukinstellingen veranderen en monitoren via zijn smartphone, maar kan ook Steelwrist Support live meekijken en storingen oplossen via de bluetooth verbinding en ook begeleiding met duidelijke instructies voor de installatie op de machine. Daarnaast zijn er de mogelijkheden voor Autotilt, Autorotate, Tool recognition en tal van andere features zoals Wheel- of Tracksteering, implementatie van de verstel- of zwenkgiek etc etc. 

Steelwrist bakken en uitrustingsstukken

Steelwrist denkt ook aan hetgeen wat er onder de tiltrotator komt te hangen. Tegenwoordig zijn er meer en meer bakken aangepast naar de verschillende regionale ‘standaarden’. Als voorbeelden zijn er de puinbakken (klinkerriek) modellen en de slotenbak met een breedte van 1800 mm. Dat in combinatie met de juiste openingshoek en uitmuntende materiaalspecificaties geeft de juiste combinatie van Zweedse kwaliteit en Nederlandse inventiviteit. De range is verder kompleet met allerhande tools zoals rippers en vlakramen en hydraulische uitrustingsstukken zoals trilblokken, grijpers en bezems.

 

Voor meer informatie: Steelwrist