Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Liebherr presenteert nieuwe app: MyAssistant for Earthmoving

Liebherr presenteert nieuwe app: MyAssistant for Earthmoving

Liebherr presenteert met de MyAssistant for Earthmoving een nieuwe app die alle relevante informatie over grondverzet- en overslagmachines digitaal beschikbaar maakt. Gebundeld in een mobiele applicatie combineert de app tal van functies, die vooral machinisten een grote meerwaarde zullen bieden. Met de nieuwe MyAssistant for Earthmoving App is het mogelijk om eenvoudig en snel gegevens uit verschillende databases met betrekking tot machinebediening en onderhoud.

Met de MyAssistant for Earthmoving heeft een nieuwe app ontwikkeld die machinisten een goede ondersteuning gaat bieden bij hun dagelijkse werkzaamheden met grondverzetmachines. De mobiele applicatie is beschikbaar voor mobiele graafmachines, overslagmachines en wielladers van generatie 6.0 en hoger, evenals voor rupsgraafmachines, bulldozers, rupsladers, verreikers en pijpenleggers van generatie 8.0 en hoger. De mobiele applicatie is nu gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store. Helaas is deze nog niet beschikbaar voor de Benelux.

Compact op de smartphone: uitgebreide informatie over de bediening en het onderhoud van de machine

Na succesvolle authenticatie via het MyLiebherr-portaal heeft de gebruiker toegang tot het volledige scala aan functies: Na het inloggen worden alle Liebherr grondverzet- en overslagmachines in het machinepark van zijn bedrijf via een vervolgkeuzemenu ter beschikking gesteld van de gebruiker op MyLiebherr. De juiste machine wordt geselecteerd op basis van de modelaanduiding en het serienummer. De menutegels ‘Scan-bedieningssymbool’, ‘Gebruiksaanwijzing’, ‘Onderdelencatalogus’ en ‘Video's en tutorials’ die hieronder in de applicatie worden vermeld, hebben uitsluitend betrekking op de door de gebruiker geselecteerde machine.

Met de functie ‘Scan control symbol’ kunnen onbekende symbolen op bedieningspanelen, toetsenborden en schakelaars evenals op het bedieningspaneel in de cabine worden herkend. De gebruiker kan het bijbehorende symbool eenvoudig, snel en gemakkelijk scannen met de camera van zijn smartphone. Na een succesvolle vergelijking met de symbolendatabase krijgt de gebruiker de oplossingssuggesties te zien die passen bij de context met de bijbehorende links naar de Liebherr-gebruiksaanwijzing. De snelle analyse van het symbool bespaart de machinist niet alleen kostbare tijd. Tegelijkertijd kunnen deze door de bijbehorende weergave voor de aanduiding en beschrijving van voorheen onbekende of nieuwe symbolen door de machinebediener beter in de context worden geclassificeerd, waardoor de veiligheid in het dagelijkse gebruik op de bouwplaats wordt verhoogd. Vooral machinisten met een groot machinepark en frequente machinewisselingen, maar ook carrièrestarters of machinisten met weinig ervaring profiteren van deze functie.

Bovendien is de gehele gebruiksaanwijzing van Liebherr digitaal beschikbaar voor de gebruiker via de app. Verder kunnen de benodigde onderdelen in de gelijknamige menutegel worden geselecteerd en in de winkelwagen worden geplaatst. Afhankelijk van het in MyLiebherr opgeslagen autorisatieniveau kan dan een overeenkomstige bestelling worden geactiveerd. Spannende video's en tutorials geven meer informatie over de bediening en het onderhoud van het geselecteerde machinetype.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr