Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Case introduceert 20 nieuwe minigravers

Case introduceert 20 nieuwe minigravers

Case kondigt de nieuwe serie minigraafmachines uit de D-serie aan met een ongeëvenaarde wendbaarheid en veelzijdigheid, met een machine die is geoptimaliseerd voor elke toepassing

Case Construction Equipment heeft vandaag de nieuwe D-serie minigraafmachines gelanceerd in Europa, met 20 modellen van 1 ton tot 6 ton, inclusief 2 elektrische modellen. Naast het assortiment met een complete reeks machines die een oplossing bieden voor elke behoefte van de klant, is elke nieuwe minigraafmachine uit de D-serie uitgerust met de nieuwste technologie, functies en uitrustingsstukken voor alle markten en toepassingen.
Deze veelzijdige, wendbare en marktleidende machinereeks wordt ondersteund door superieure onderhoudsgemak en betrouwbaarheid, waardoor de uptime, productiviteit en winstgevendheid voor klanten worden geoptimaliseerd. Bovendien wordt het Europese assortiment minigraafmachines uit de Case D-serie vervaardigd in speciale fabrieken in Italië, waarbij wordt geprofiteerd van de synergieën van innovatie, technologie, expertise en productie die volgen op de overname van Sampierana (Eurocomach) door CNH Industrial in 2021.

Minigraafmachines zijn een snelgroeiend segment en zijn goed voor bijna de helft van alle Europese machineverkopen. Case heeft op de vraag van de klant gereageerd met een volledige reeks van 20 minigraafmachines uit de D-serie van 1 tot 6 ton, met twee elektrische modellen in het bereik van 1-3 ton”, merkt Egidio Galano op, Director, Construction Equipment Product Management Europa, CNH Industrial. "En met productie in Italië om de hele Europese markt te bevoorraden, zijn we trots om te produceren waar we verkopen. Dankzij de Europese productie kunnen de eerste machines uit de D-serie vanaf het derde kwartaal van 2022 worden verzonden en op de bouwplaatsen van klanten staan.
De twee elektrische modellen, de eerste die beschikbaar zijn vanaf het eerste kwartaal van 2023, zijn in het bereik van 1-3 ton en ondersteunen klanten die werken op bouwplaatsen met veeleisende emissiebeperkingen en geluidsbeperkingen, zoals in stedelijke locaties.

20 modellen die een flexibele oplossing bieden voor alle uitdagingen van klanten

"Een belangrijk voordeel van dit uitgebreide assortiment is de veelzijdigheid, het maken van een oplossing op maat voor alle behoeften van de klant, of dat nu verschillende afmetingen zijn voor locaties met beperkte toegang of om te profiteren van het enorme assortiment aanbouwdelen", vervolgt Galano.
Hij legt uit: "De modellen met de grootste inzet en daarom de hoogste Europese vraag zijn in de 1-3 ton en 5-6 ton ranges, en we hebben 15 modellen om aan deze behoefte te voldoen."
Veelzijdigheid, flexibiliteit en wendbaarheid zijn verder ingebed in de D-serie met functies zoals binnendraaiers en tweedelige gieken die beschikbaar zijn over het hele bereik, hydraulische en mechanische snelkoppelingen en elektrische modellen die kunnen werken in lage/geen- emissie- en geluidsbeperkingszones.

Machines geoptimaliseerd voor honderden toepassingen door toepassing van toonaangevende technologie

Om klanten te ondersteunen, bevatten alle modellen in de D-serie minigraafmachines nieuwe geavanceerde functies die worden ondersteund door toonaangevende technologie. Gebruikers kunnen elke machine volledig aanpassen aan de behoeften van de applicatie, met opties variërend van basisconfiguraties tot premium-feature-loaded modellen.
Naast 20 verschillende machinegroottes, kunnen maximaal drie hulpcircuits met elektrohydraulische proportionele regeling en een superieure reeks hydraulische en mechanische snelkoppelingen worden gespecificeerd. Deze maken een bijna oneindig aantal beschikbare hulpstukken mogelijk, van bakken tot brekers en mulchers.

Voor compactheid en wendbaarheid zijn er binnendraaiers beschikbaar voor de hele reeks, die uitzonderlijke wendbaarheid bieden. In combinatie met de tweedelige giek kunnen machinisten hoger en verder werken dan vergelijkbare standaard monogieken, door dieper en dichter bij de machine te graven op locaties met beperkte ruimte. De prestatieverbeterende tweedelige giek is beschikbaar in het hele assortiment, ook uniek op de modellen van 2 ton, 4,5 ton en 5,5 ton, een primeur in de sector.
Bijkomende hoogtechnologische kenmerken die in alle modellen terug te vinden zijn, zijn de elektrohydraulische bedieningselementen, hydraulische instellingen, een load-sensing elektronische pomp en stroomverdelende regelkleppen.
De CX15EV is de eerste van de elektrische modellen, die werd gepresenteerd op de CNH Industrial Capital Markets-dag in februari 2022. Deze machine van 1,3 ton is beschikbaar in het eerste kwartaal van 2023 en heeft een elektrische motor van 16 kW en een batterij van 21,5 kWh die in minder dan 2 uur met een externe snellader, waardoor de uitvaltijd wordt geminimaliseerd. Dit betekent dat klanten machinegeluid kunnen elimineren en zowel de productiviteit als de emissiebeheersing kunnen optimaliseren.

Een focus op comfort voor de machinist die de productiviteit en veiligheid verbetert

De machinist profiteert van vele functies die de veiligheid en productiviteit verbeteren, variërend van automatische airconditioning en verwarming tot de snelkoppelingen die een snelle verandering van gebruik door de machinist ter plaatse mogelijk maken. De aanpasbare elektrohydraulische bediening en het digitale cluster met AUX1-, AUX2- en AUX3-stroominstellingen bieden machinisten een hoge mate van aanpassing aan hun individuele werkpatronen en controle over de workflow.
De giek, de motorkap rechtsvoor en de looplichten voor de cabine, de instapverlichting in de cabine, de stoffen stoel met optionele luchtvering en verwarming, plus optionele geveerde joysticks, zijn allemaal ontworpen voor het comfort en de veiligheid van de machinist. De optionele antidiefstalvoorzieningen, achteruitkijkcamera en optionele extra werklampen achter in de cabine zorgen voor nog meer gemoedsrust.
Tot slot verbeteren optionele DAB-radio, Bluetooth, USB, geheugenkaart SD/SDHC en een aux-in de werkomgeving van operators.

Optimalisatie van uptime en gemoedsrust voor de klant met Case Service Solutions

Om de flexibiliteit, uptime, productiviteit en winstgevendheid van zijn nieuwe D-serie minigraafmachines verder te vergroten, heeft Case een reeks verbonden en niet-verbonden after-sales services gecreëerd, Case Service Solutions, die de ervaring van klanten met Case-apparatuur.
Wagenparkbeheerders van fabrieken profiteren van geolocatie, vlootbeveiliging met behulp van geo-fences en waarschuwingen voor ongeoorloofd gebruik, en flexibele rapportage van de complete vlootbeheertool Case SiteWatch . Deze krachtige tool bevat de mogelijkheid om key performance indicators (KPI's) zoals brandstofverbruik, bezettingsgraad, machine-uren en stilstandtijd te volgen, waardoor de productiviteit en winstgevendheid kunnen worden bewaakt en geoptimaliseerd. De gegevens zijn eenvoudig toegankelijk via een online portal.

Case SiteConnect verbetert de telemetriegegevens die worden gebruikt door het Uptime Center-team van Case om dealers te voorzien van waarschuwingen op basis van machineprestaties. Snelle corrigerende maatregelen om stilstand tot een minimum te beperken zijn mogelijk, aangezien dealers op afstand toegang hebben tot machinegegevens en sneller corrigerende maatregelen kunnen nemen. Hierdoor kunnen dealers proactief zijn bij het beheren van de machines van klanten en het verhogen van de uptime. Zowel SiteWatch als SiteConnect zijn vanaf 2023 beschikbaar op de nieuwe D-serie minigraafmachines.
Om de flexibiliteit, inzetbaarheid, productiviteit en winstgevendheid van de nieuwe serie minigraafmachines uit de D-serie verder te vergroten, heeft Case service-onderhoudskits ontwikkeld voor modellen in de hele serie.
"Case Service Solutions houden de apparatuur van onze klanten in topconditie met maximale uptime, geen onverwachte kosten en geoptimaliseerde winstgevendheid", benadrukt Peter Garry, Director, Europe Construction Parts and Service. "Kernoplossingen zijn nu beschikbaar, met plannen om Case Service Solutions over het hele assortiment in heel Europa uit te rollen zodra machines beschikbaar komen."

Dealers in België: Dannemark
  Delvano
  Key-Tec
  Lecarbo
  Steven van Roy
Dealers in Nederland: Van den Broek Mech. en Machinebouw
  LMB Oosterhof
  Schmidt Bouwmachines
  Handelsonderneming Jaap Tempel
  Troost Machinehandel en Techniek
  Van der Vrande

       

Voor meer informatie: Case Construction Equipment