Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Remondis elektriseert met Mercedes-Benz eActros

Remondis elektriseert met Mercedes-Benz eActros

Sinds de start van de serieproductie van de eActros in oktober 2021 heeft Mercedes-Benz Trucks de toepassingsmogelijkheden van de elektrische vrachtwagen voor de zware distributie geleidelijk uitgebreid: de eerste batterij-elektrische eActros geconfigureerd als afvalinzamelingsvoertuig is sinds april van dit jaar in de praktijk bij het verwijderingsbedrijf Remondis.

Hiervoor is de e-truck uitgerust met een puur elektrisch bediende roterende trommel van de firma Faun. De zogenaamde Faun Rotopress heeft een inhoud van 21 kubieke meter en is bijzonder onderhoudsarm. Remondis gebruikt de eActros in de binnenstad van het Duitse Keulen voor afvalverwerking bij zakelijke klanten. Daarnaast is ook de inzameling van stedelijk afval in het Rijnland gepland.

Technologische hart van de eActros is de aandrijfeenheid, een elektrische starre as met twee geïntegreerde elektromotoren en een tweeversnellingsbak. De directe koppelvoorziening van de elektromotoren in combinatie met de tweeversnellingsbak zorgt voor een krachtige acceleratie, indrukwekkend rijcomfort en rijdynamiek die het rijden meer ontspannen en minder stressvol maken dan bij conventionele dieseltrucks.

Importeur voor België: Mercedes-Benz Trucks Belgium
Importeur voor Nederland: Mercedes-Benz Trucks Nederland

 

Voor meer informatie: Mercedes-Benz Trucks