Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Van Voskuilen vertrouwt op veelzijdige MAN

Van Voskuilen vertrouwt op veelzijdige MAN

Van Voskuilen Infratechniek uit Woudenberg kwam onlangs voor de vraag te staan welk type voertuig het beste geschikt zou zijn om hun op leeftijd geraakte bakwagen met laadkraan te vervangen. Het werd een nieuwe MAN TGS, die heel wat meer in zijn mars heeft dan de vorige versie.

Gekozen werd er voor een conventionele luchtgeveerde vierasser met twee aangedreven assen en die is uitgerust met ruim voldoende motorvermogen en met een 100 tonmeter autolaadkraan, een MAN TGS 35.510 8x4 BL. “Deze truck kent een bijzonder veelzijdige inzet”, zegt Egbert van Voskuilen. “Om die reden hebben we de vaste chauffeur, Jan-Willem Bakkenes, ook actief betrokken bij de samenstelling van dit voertuig. Hij moet er tenslotte dagelijks mee werken.” Het leidde ertoe dat de nieuwe MAN van Van Voskuilen compleet werd uitgerust en werd voorzien van een sterke laadkraan. “Daarbij kozen we voor optimale veiligheid voor een afstempelmogelijkheid van het voertuig aan de voorkant. MAN is een van de weinige merken die dit kan leveren”, aldus Van Voskuilen. “De chauffeur moet er uiteenlopende lading mee vervoeren. Denk aan haspels, lantaarnpalen, buismaterialen, containers, enz. Om die reden kozen we voor de 510 pk motor, ook om de sterke Hiab X-HiPro 1058 kraan van 100 tonmeter, optimaal in te kunnen zetten.

Wagenpark

Ons wagenpark bestaat voor het grootste deel uit bestelauto’s. “Daarnaast rijden we met een aantal lichte trucks tot 12 ton totaalgewicht. Ook hier speelt MAN een rol. En voor het zwaardere werk vertrouwen we zeker op dit merk, helemaal nu de nieuwe er zo goed uitziet.” Redenen om voor MAN te kiezen zijn voor Van Voskuilen de alerte en doortastende service van dealer Roordink, die de nieuwe TGS heeft geleverd, en de spreekwoordelijke betrouwbaarheid van de trucks van dit merk. Jan-Willem Bakkenes voegt hieraan toe: “De ruime cabine, de stille motor, de voor de hand liggende bediening en de fijne automaat maken dat ik hiermee onder comfortabele omstandigheden mijn werk kan doen.”  

Energietransitie

Van Voskuilen voert projecten uit voor netbeheerders, gas- en waterbedrijven en aanverwante bedrijven. “We zijn bezig met het versterken en uitbreiden van het elektriciteitsnetwerk, zodat we meer gebruik kunnen maken van elektriciteit in plaats van fossiele brandstoffen. We onderhouden bestaande netwerken, zoals van aardgas voor woningen. Een mooi voorbeeld is dat veel boerenbedrijven relatief veel elektriciteit opwekken, maar dat nog niet kwijt kunnen. Wij komen dan in actie zodat deze vaak wat meer afgelegen bedrijven toch kunnen bijdrage aan de beschikbaarheid van elektriciteit voor iedereen.”  

 

Voor meer informatie: MAN Trucks