Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Mecalac toont Mrail-serie op IAF 2022

Mecalac toont Mrail-serie op IAF 2022

Mecalac zal dit jaar aanwezig zijn op de IAF-beurs, die plaatsvindt in Münster, Duitsland, tussen 22 mei en 2 juni. Mecalac trekt spoorbedrijven van over de hele wereld aan en zal zijn geheel nieuwe 136MRail spoorweg rups-skid graafmachine, 216MRail spoorweg mobiele graafmachine en AS1600 wiellader presenteren.

Mecalac MRail-Series: ongeëvenaarde bewegingsvrijheid

De MRail-serie van Mecalac, gelanceerd in september 2021, bestaat uit vier spoorwegmachines: twee rupsgraafmachines, de 106MRail en 136MRail (respectievelijk 10 en 13 ton); en twee mobiele graafmachines, de 156MRail en 216MRail (15 en 20 ton).
Mecalac machines staan bekend om hun compactheid. De MRail-serie is niet anders en profiteert van compactheid aan de achterkant, aan de voorkant en in de hoogte. Dankzij de gepatenteerde ontwerpen van Mecalac's gieken, bereikt elk model een onovertroffen stabiliteit, uitzonderlijke kracht en uitstekende hefprestaties. Op het gebied van veiligheid profiteren machinisten van 360° zicht, dagelijks onderhoud vanaf de grond (ook voor het tanken) en ultragemakkelijke toegang tot de cabine.
Wendbaarheid, compactheid en prestaties zorgen ervoor dat machinisten met volledige bewegingsvrijheid kunnen werken in zeer krappe gebieden, zoals spoorwegwerkplaatsen, zelfs onder bovenleidingen. Werken op rails was nog nooit zo eenvoudig met de Mecalac MRail-Series.

De Mecalac MRail-Serie: een oplossing voor elke bouwplaats

Of het nu gaat om nationale spoorwegen, particuliere spoorwegen, trams, ondergrondse netwerken, bouw-, moderniserings- of onderhoudswerkplaatsen, de vereisten kunnen heel verschillend zijn. Voeg daarbij de diversiteit aan voorschriften en spoorbreedtes van de ene site naar de andere en het belang van flexibiliteit wordt duidelijk.
De MRail-serie, die uit vier machines bestaat, lost deze complexe vergelijking op met een breed scala aan graafmachines die kunnen voldoen aan de uiteenlopende eisen van verschillende bouwplaatsen. Dit is mogelijk gemaakt door Mecalac's voortdurende focus op productinnovatie, die nieuwe functionaliteiten en modelaanpassingen heeft gecreëerd om te voldoen aan de veranderende beperkingen van spoorwegnetwerken. Elk model wordt geassembleerd in de productiefaciliteit van Mecalac in Annecy, Frankrijk: een garantie voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Mecalac is geen onbekende in de spoorindustrie. Na het succes van zijn 714MW RR en de lange levensduur van zijn 8MCR RR, zet Mecalac zich in om zijn betrokkenheid bij de spoorwegsector te versterken. Met meer dan 20 jaar ervaring in samenwerking met gerenommeerde spoorpartners, heeft het bedrijf een solide kennisbasis en ongeëvenaarde industriële knowhow ontwikkeld .
Mecalac heeft inderdaad een speciale spoorweg-afdeling opgericht, die verantwoordelijk is voor onderzoek en ontwikkeling, evenals voor zowel product- als verkoopondersteuning. De MRail-serie positioneert Mecalac als een belangrijke speler op de spoormarkt.

Importeur voor de Benelux: Ahlmann Nederland

 

Voor meer informatie: Mecalac