Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Ook voor de Effer 1000 is nu CroSStab leverbaar

Ook voor de Effer 1000 is nu CroSStab leverbaar

De gepatenteerde CroSStab stabilisatiesysteem is nu beschikbaar voor de Hiab, onderdeel van Cargotec, autolaadkraan Effer 1000. De optionele CroSStab verbetert het verticale hefvermogen en de mogelijkheid om in krappe ruimtes te werken.

De Effer 1000 is ontworpen om te voldoen aan de uitdagende eisen van de bouwsector en de verhuur- en servicebranche. De CroSStab Dankzij het stabilisatiesysteem kunnen Effer 1000-klanten de kraan gebruiken voor complexe hijsscenario's in grootstedelijke gebieden of in krappe stadsomgevingen, en om de verticale toepassingsmogelijkheden van de kraan te vergroten”, zegt Giampaolo Chiffi , Global Product Manager, Super Heavy, Hiab.

De CroSStab stabilisatiesysteem bestaat uit twee schuine stabilisatoren aan de voorzijde. De linker stabilisator kan naar de benodigde openingshoek tot 123° draaien, waardoor het systeem het stabilisatiegebied in het voorste deel van de truck kan vergroten. Bij gebruik in de traditionele loodrechte positie biedt de linker stabilisator een verhoogde stabiliteit door zijn langere lengte van 4,5 meter. Dit is met name gunstig in hefscenario's waarbij een lang horizontaal bereik nodig is. CroSStab stelt bestuurders ook in staat om lasten voor de truck te heffen en maakt stabilisatoren aan de voorzijde overbodig, wat gewicht en kosten bespaart door deze toevoeging.

De Effer 1000, gelanceerd in 2021, was de eerste 90 ton meter laadkraan om een negendelige giekstructuur met zes JIB-verlengingen aan te bieden. De kraan weegt slechts 9.500 kg, maar levert de prestaties van grotere kranen, wat de uitstoot en de eigendomskosten verlaagt. Klanten kunnen de kosten en het gewicht van hun voertuig verlagen met CroSStab stabilisator die extra voorste stabilisatoren kan vervangen.

De CroSStab is sinds 2010 beschikbaar voor de Effer-kraanmodellen 955 en 1405. Vanaf juli 2022 is hij optioneel te bestellen voor de Effer 1000.

Importeur voor Belgie: Luyckx
Importeur voor Nederland: Kluytmans Service

 

Voor meer informatie: Effer