Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Sennebogen lanceert de 817 Electro Battery

Sennebogen lanceert de 817 Electro Battery

De nieuwe Sennebogen 817 Electro Battery overslagmachine met batterij-technologie is het eerste model van een nieuw machineconcept.

Handige technologie voor maximale CO2-besparingen en flexibiliteit. De nieuwe mobiele Sennebogen 817 Electro Battery is de eerste van een serie van vrij verplaatsbare batterij aangedreven modellen die Sennebogen in de toekomst zal toevoegen aan zijn beproefde elektrische assortiment. Dankzij dubbel energiebeheer blijven deze modellen alle voordelen bieden van elektrische overslagmachines met kabel, gecombineerd met totale bewegingsvrijheid. Volledig veilig, comfortabel en mobiel de klok rond zonder uitstoot – een nieuwe technologische mijlpaal voor de industrie.

Laden en werken tegelijk 

Emissievrije elektrische overslagmachines zijn er al vele jaren en worden gevoed door een stroomkabel. Sennebogen bouwt al meer dan 30 jaar elektrische overslagmachines die door de kabel stationair of met beperkte mobiliteit worden gebruikt en een oplossing bieden voor een breed scala aan toepassingen. Zuivere batterij gevoede apparaten die al op de markt zijn, zijn tot nu toe nadelig gebleken vanwege de beperkte gebruiksduur van de batterijen. Dat is niet het geval met de nieuwe Sennebogen 817 Electro Battery: de nieuwe mobiele elektrische overslagmachine met batterijtechnologie combineert de voordelen van beide oplossingen. Met de Sennebogen batterij-aangedreven overslagmachines kunt u blijven werken, zelfs wanneer deze is aangesloten op het lichtnet om op te laden.

Bij netspanning zorgt dual power management ervoor dat de stroomvoorziening uit het lichtnet voor de werkbewegingen wordt gebruikt, terwijl het overtollige vermogen ook de batterijen oplaadt zodat de machine daarna weer zelfstandig kan werken. Met een veronderstelde 2.000 bedrijfsuren per jaar en energieopwekking uit hernieuwbare energiebronnen, bespaart de batterij-gevoede overslagmachine gemiddeld 31.800 kg CO2 per jaar in vergelijking met zijn diesel aangedreven tegenhangers – en met gelijke bewegingsvrijheid. In de toekomst zal de batterij-optie beschikbaar zijn voor de volledige elektrische serie van de 817 tot 825-modellen. 

Dubbel energiebeheer: Emissievrije mobiliteit zonder grenzen

De batterij gevoede versie van de populaire elektrische overslagkraan Sennebogen 817 E met een reikwijdte van 9 meter en een bedrijfsgewicht van 18 ton combineert daarmee de voordelen van twee machineconcepten: als de overslagmachine op het lichtnet is aangesloten, gebruikt hij de bekabelde voeding voor de werkbewegingen zonder de bewegingsvrijheid van de bovenwagen en uitrusting te beperken. Doordat het laadvermogen aan de onderwagen wordt geleverd, kan de machine blijven zwenken en 360° werken. Als er meer stroom aan de machine wordt geleverd dan hij verbruikt, wordt dit gebruikt om de batterijen aan de achterzijde op te laden. Als de netaansluiting wordt losgekoppeld, detecteert de 817 Electro Battery dit automatisch en werkt autonoom in batterijbedrijf met dezelfde prestatiegegevens. Afhankelijk van de stroombehoefte maakt het accupack werktijden van zes uur mogelijk zonder opladen.

Het grote voordeel van dual power management komt dan weer naar voren: als de machine bijvoorbeeld een uur in werkstand werkt, kan deze via een gestandaardiseerde CE-stekker comfortabel op het stroomnet worden aangesloten en zonder te stoppen worden opgeladen het werk. De batterijcapaciteit kan eenvoudig en flexibel worden opgeladen, zodat de machine een volledige dienst continu kan worden gebruikt en niet hoeft te worden uitgeschakeld om op te laden.

Praktische batterijtechnologie voor elke operatie, gecombineerd met bewezen grootschalige serietechnologie

De machine maakt ook indruk met zijn praktische ontwerp. Dankzij het CEE 63 A connector systeem kan de 817 Electro Battery gebruik maken van de bestaande infrastructuur van een industrieel bedrijf. Dankzij de 44 kW boordlader kunnen investeringen in dure laadpalen vermeden worden. Het opladen van de batterijen op elke locatie is ook een optie, een eenvoudig industrieel stopcontact is voldoende. Een ander voordeel van een elektrische overslagmachine op batterij: stroompieken bij het werken met de machine kunnen worden vermeden door middel van peak-shaving, d.w.z. als er meer vermogen nodig is, bv. tijdens gecombineerde bewegingen en een volledige grijper kan dit worden opgevangen door de batterij. Zo wordt het aansluitvermogen zonder verdere beperkingen teruggebracht tot 44 kW. De geïntegreerde vermogenselektronica zorgt bovendien voor een zachte motorstart die bijzonder ontziet is voor het elektriciteitsnet.

Met de rijkdom aan innovatieve aandrijftechnologie blijft Sennebogen vertrouwen op de bewezen grootschalige serietechnologie die altijd kenmerkend is geweest voor de overslagmachines van het merk. De gecertificeerde hoogspanningsbatterijsystemen, die speciaal zijn ontwikkeld voor offroad-toepassingen en al in veel e-mobility-toepassingen worden gebruikt, worden ook voor de batterijen zelf gebruikt: gegarandeerd 3.000 volledige laadcycli.

Meer gemak, minder service vereisten, maximale veiligheid

Het batterijmodel biedt ook alle voordelen van de beproefde elektrische overslagmachine van Sennebogen op het gebied van comfort en service voor de machinist – inclusief verhoogde Multicab-comfortcabine. Dankzij deze innovatieve batterij-ondersteunde elektrische oplossing zijn alle toepassingen in de hal in de toekomst emissievrij en ontlasten ze de medewerkers. Tegelijkertijd werkt de machine met minder trillingen en geluid, hoeft niet te worden bijgetankt en heeft minder onderhoud nodig omdat het niet nodig is de motorolie e.d. te verversen.

De machinist kan de laadniveau-indicator gemakkelijk zien via het SENCON-besturingssysteem en hoeft hiervoor geen aparte instellingen uit te voeren - zelfs niet wanneer de voeding wordt gewijzigd - en komt daardoor niet in contact met de hoogspanningstechnologie die wordt gebruikt in normaal bedrijf. Het dubbele energiebeheersysteem detecteert automatisch de energiebron en schakelt automatisch over naar de bijbehorende werkmodus. Naast de reguliere diagnose detecteert de machine zelfstandig storingen en ingrepen in het hoogspanningssysteem en schakelt vervolgens gecontroleerd uit, wat in elke situatie volkomen veilige processen garandeert.

Te zien op IFAT 

De première van de Sennebogen 817 E Electro Batterij vindt plaats van 30 mei tot 3 juni 22 op de IFAT in München, 's werelds toonaangevende vakbeurs voor milieutechnologieën. Ontdek het nieuwe batterijmodel op de Sennebogen-stand in Hal C5/Stand 241/340.

 

Voor meer informatie: SMT