Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Sunward breidt zijn assortiment uit met een 1,7 tons minigraver

Sunward breidt zijn assortiment uit met een 1,7 tons minigraver

Na de lancering van een graafmachine van 36 ton (de SWE 365F) en een compact model van 9 ton met een hydraulisch verstelbare giek (de SWE 90UF-2PB) in de laatste drie maanden van 2021. Deze keer is er een 1,7-tons minigraafmachine met cabine (of canopy) aan toegevoegd. De nieuwe SWE 17F richt zich op gebruikers in openbare werken, bouw en landschapsarchitectuur.

Met de komst van de SWE 17F 1,7 ton minigraafmachine met cabine biedt Sunward, de Europese marktspecialist in minigraafmachines, inmiddels maar liefst 7 modellen in het minisegment (van 0,8 tot 3,5 ton). De motor van de SWE 17F voldoet aan de nieuwste Europese Stage 5-emissieregelgeving, net als die van alle andere modellen in het assortiment.

Een combinatie van laag gewicht en vermogen

Sunward heeft ervoor gekozen om zijn nieuwste model uit te rusten met een Yanmar 3TNV80-SSSU-motor. Sunward heeft uitgebreide ervaring met deze Yanmar TNV Stage 5 3-cilindermotor, aangezien deze ook wordt gemonteerd op de SWE 18UF- en SWE 20F-modellen van het merk. De motor draagt bij aan de betrouwbaarheid, het comfort en de winstgevendheid van het nieuwe model dankzij het lagere brandstofverbruik, het lagere geluidsniveau en de trillingen.
Met een nettovermogen van 13,4 kW (18,2 pk) en een gewicht variërend van 1.640 kg (met canopy) tot 1.780 kg (met cabine), is de SWE 17F zowel krachtig als lichtgewicht.

Met het oog op zuinigheid beschikt de SWE 17F over automatische omschakeling van hoge naar lage rijsnelheid wanneer tractie en bodemgesteldheid daarom vragen. Machinisten genieten daarom van een soepelere rit bij het manoeuvreren en gebruiken van het blad. Bij het beklimmen van een helling of het nemen van een obstakel, bijvoorbeeld, schakelt het snelheidsbereikselectiesysteem van de SWE 17F automatisch het lage rijsnelheid in om de tractie te vergroten naarmate de weerstand toeneemt, en schakelt vervolgens automatisch terug naar de hoge rijsnelheid om sneller te kunnen rijden wanneer de omstandigheden normaliseren. Omdat machinisten het snelheidsbereik niet handmatig hoeven te selecteren, kunnen ze ontspannen en zich beter concentreren op het werk dat voor hen ligt.

Om de motor te beschermen, beschikt de SWE 17F ook over een automatisch alarm in combinatie met een automatische motorstopfunctie die in werking treedt als de motor te heet wordt of als er een lage oliedruk wordt gedetecteerd.

Zorgvuldig geselecteerde hoofdcomponenten

Het hydraulische systeem wordt vaak gezien als het hart van een graafmachine. Daarom betrekt Sunward alleen hydraulische componenten van A-merken. Sunward heeft ervoor gekozen om de SWE 17F uit te rusten met een Hengli hydraulische pomp, rijmotoren en zwenkmotor. Hengli pompen en hydraulische componenten staan bekend om hun efficiëntie, compacte afmetingen en uitstekende betrouwbaarheid.

Hengli’s veelgeprezen axiale zuigerpomp met variabel slagvolume bevindt zich onder de motorkap van de machine. Met een debiet van 67,2 liter/min en een werkdruk van 245 bar geeft deze pomp de machinist een uitstekende opbreek- en graafkracht, waardoor efficiëntie onder alle werkomstandigheden wordt gegarandeerd. Voor maximale flexibiliteit en prestaties is de pomp ook voorzien van een Load Sensing-systeem dat de werking aanpast aan de belasting en zorgt voor nauwkeurige controle en een laag brandstofverbruik, ongeacht het grondtype en de uitrusting.

Een minigraafmachine met de prestaties van een veel grotere machine

Dus hoe zit het met de prestaties? Met zijn uitzonderlijke opbreekkracht (meer dan 21 kN bij de bak en 12 kN bij de lepelsteel), kan de SWE 17F meer dan concurreren met andere machines in zijn klasse.
Als het op graven aankomt, geeft het speciale ontwerp van de giekcilinder van de SWE 17F de machine een bereik van bijna 4 meter (3.883 mm).

Een veelzijdige machine

De ontwerp- en R&D-teams van Sunward hebben de SWE 17F zowel aantrekkelijk als veelzijdig gemaakt. De onderwagen met variabele breedte kan worden afgesteld van 990 mm tot 1.360 mm voor maximale stabiliteit en comfort voor de machinist onder alle werkomstandigheden en voor alle werkzaamheden – heffen, laden, opvullen en graven.
Een uitzonderlijke gewicht/vermogensverhouding, zelfs in de versie met cabine, betekent dat de SWE 17F een lage bodemdruk genereert en efficiënt kan presteren, zelfs op locaties met beperkte toegang en een lage interne vloerbelasting.
De SWE 17F wordt standaard geleverd met een extra hydraulisch functie voor een sloophamer of booruitrusting.
Ten slotte maakt het lichte gewicht de machine gemakkelijk te vervoeren. Bestuurders kunnen zelfs lichtgewicht bakken en hydraulische uitrustingsstukken op dezelfde trailer vervoeren.

Compromisloos comfort en veiligheid

Een geheel nieuwe gesloten cabine zorgt voor een comfortabele werkomgeving en zorgt voor maximale efficiëntie van de machinist. In de cabine is er voldoende beenruimte en een comfortabele stoel. Mens en machine werken in perfecte synergie en zonder vermoeidheid dankzij geavanceerde ergonomie.
Grote ramen zorgen voor een uitstekend zicht rondom. Het glazen dak biedt zelfs goed zicht bij werkzaamheden boven het hoofd. Het voorraam schuift op en neer. Begin met rijden met de SWE 17F en u zult meteen de aandacht voor het comfort van de machinist waarderen: deze minigraafmachine is echt stil in gebruik.
En zorg voor de machinist betekent natuurlijk veiligheid voorop stellen. Om te beginnen voldoet de cabine volledig aan alle geldende regelgeving en veiligheidswetgeving. De SWE 17F bevat ook een veiligheidssysteem voor het starten van de motor, een veiligheidsgordel en een zwaailamp (versie met cabine). Tot slot zijn er standaard 2 LED-werklampen (één op de giek en één op de voorkant van de cabine) gemonteerd.  

Makkelijk onderhoud

Het dagelijkse onderhoud is uiterst eenvoudig en kan vanaf de grond worden uitgevoerd dankzij een klapdeur die snelle en gemakkelijke toegang tot de motorruimte biedt.
De stoel kantelt ook om toegang te krijgen tot de elektrische componenten van de machine.

Stijlvol en gemaakt om lang mee te gaan

Last but not least heeft het industriële ontwerpteam van Sunward, naast een reeks technische voordelen, de SWE 17F tot een bijzonder aantrekkelijke machine gemaakt. Goed passende carrosseriedelen en een verfijnd, gestroomlijnd ontwerp benadrukken de compacte afmetingen van de Sunward SWE 17F en maken de royale ruimte in de cabine nog verrassender. Deze machine is niet alleen gemaakt om er goed uit te zien, maar ook om lang mee te gaan. Dankzij een integraal gietsysteem heeft de nieuwe giekvoet een veel grotere structurele sterkte dan gelaste staalplaattypes.

De hydraulische slangen worden beschermd door stalen veerbeschermers om krassen en beschadiging te voorkomen, en de giekcilinder zelf wordt beschermd door een metalen plaat. Niet in de laatste plaats lopen de hydraulische hoofdleidingen door de giekvoet voor extra bescherming.

Om nog verder te gaan: Sunward Smart Fleet

Sunward biedt ook een optioneel geopositioneringssysteem : Sunward Smart Fleet. Met dit systeem kunt u de machine niet alleen lokaliseren, maar zelfs op afstand stoppen.

Verkrijgbaar bij alle Sunward-dealers

De Sunward SWE 17F is nu verkrijgbaar bij een netwerk van 120 dealers in heel Europa.
Het zal ook te zien zijn op de Sunward-stand (FN618) op de Bauma in München, waar bezoekers tal van nieuwe producten en ideeën kunnen vinden.

De sterke punten van de Sunward SWE 17F:

- Yanmar EU Stage 5-conforme motor
- Uitzonderlijke gewicht/vermogensverhouding, zelfs in de cabineversie
- Variabele breedte onderwagen, 990 mm tot 1.360 mm
-Hydraulische leiding voor sloophamer standaard gemonteerd
-2 LED-werklampen standaard gemonteerd

Belangrijkste kenmerken van de SWE 17F:

Motor Yanmar 3TNV80-SSSU
Netto vermogen 13,4 kW (18,2 pk)
Gewicht in rijklare toestand 1.660 kg (met canopy)
  1.780 kg (met cabine)
Maximale graafdiepte 2.057 mm
Maximaal graafbereik 3.883 mm

Importeur voor België: Denis Foets
Importeur voor Nederland: BMS Sunward Nederland

 

Voor meer informatie: Sunward Europe Heavy Industry