Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De nieuwe Cat 966 GC levert krachtige prestaties, eenvoudige bediening en lage kosten

De nieuwe Cat 966 GC levert krachtige prestaties, eenvoudige bediening en lage kosten

De nieuwe Cat 966 GC wiellader biedt duurzaamheid op de lange termijn in een breed scala van toepassingen en is ontworpen voor een betrouwbare, krachtige en efficiënte werking. De door Caterpillar ontworpen componenten, op de koelvraag reagerende ventilator, hydrauliek met lastdetectie en intuïtieve bedieningselementen houden het brandstofverbruik en de bedrijfskosten laag, waardoor het een veelzijdige machine vormt die tevens voorziet in de behoeften van de verhuur- en gemeentelijke markten.

De Cat C9.3B motor voldoet aan de emissienorm Stage 5 met een brutovermogen van 239 kW (321 pk). De automatische Cat schone-emissiemodule (CEM), met inbegrip van SCR-katalysator en dieselroetfilter (DPF) werkt op de achtergrond zonder van invloed te zijn op het productieschema. Het Cat motorregelsysteem voor stationair draaien (EIMS: Engine Idle Management System), automatische motoruitschakeling bij stationair draaien (EIS: Auto Engine Idle Shutdown), ventilatorregeling met variabel toerental en hydrauliek met lastdetectie helpen bij het realiseren van een laag brandstofverbruik en geluidsniveau bij deze machine. Een optionele, automatisch omkeerbare ventilator helpt bij het reinigen van koelkernen om de prestaties te verbeteren in omgevingen met veel vuil.

De nieuwe lader biedt een elektronisch geregelde, automatische planetaire Power Shift-transmissie met vooruit/achteruit-modus, vier versnellingen, schakelbescherming en functie voor schakelen met één koppeling voor efficiëntie, duurzaamheid en soepel schakelen. De optionele rijregeling van de lader, die zorgdraagt voor uitstekend materiaalbehoud en toegenomen efficiëntie, zorgt voor een soepelere werking in ruw terrein. Optionele asconfiguraties met sperdifferentieel zorgen voor verbeterde tractie bij het werken op slechte ondergronden.

Laadframe

Het in de praktijk bewezen laadframe met Z-stang van Caterpillar met gegoten dwarsbalk biedt zowel sterke graafcapaciteiten als grote opbreekkracht als de nieuwe lader is uitgerust met laadbakken uit de Cat Performance-serie. Het hydraulische lastdetectiesysteem regelt continu de oliestroom en -druk om exact aan de vereisten van de bedrijfssituatie te voldoen, waardoor zowel de belasting van de pomp als het algehele brandstofverbruik geringer worden.

De laadbakken uit de Performance-serie, die gebruikmaken van een systeemgebaseerde aanpak om de vorm van de bak in evenwicht te houden met het hijs- en kantelvermogen, het gewicht en de graafarm van de machine, zijn beschikbaar voor een reeks van toepassingen, zoals universeel gebruik, vlakke bodem, zware rotsen en licht materiaal. Ontwerpfuncties stellen machinisten van alle ervaringsniveaus in staat routinematig 10% hogere vulfactoren te bereiken, in vergelijking met oudere ontwerpen, om de productiviteit te verbeteren en het brandstofverbruik te verlagen. De 966 GC kan tevens worden uitgerust met de Cat Fusion snelwisselsysteem, terwijl de snelwissel met behulp van de optionele hulphydrauliek een breed scala aan uitrustingsstukken van Cat kan gebruiken.

Een optionele Cat Payload Kit maakt wegen tijdens het rijden mogelijk voor nauwkeurige laaddoelen met bewezen nauwkeurigheid, flexibele en simpele installatie en eenvoudige kalibratie. Cat Payload, dat wegen van de payload in de cabine mogelijk maakt, weegt het materiaal terwijl het naar de truck wordt verplaatst en opgetild, zodat de laadcyclus niet wordt onderbroken. Hierdoor kan de machinist exact volgens specificatie laden, meer vrachtwagens vullen en sneller meer materiaal verplaatsen. 

Werkomgeving machinist, bedieningsgemak

De nieuwe 966 GC wiellader biedt een eenvoudig, intuïtief en ergonomisch bedieningssysteem met een machinistinterface dat is uitgerust met een overzichtelijk display dat zes analoogachtige meters, gekleurde verklikkerlampjes en een LCD-scherm biedt, zodat machinisten snel de machinesystemen kunnen controleren. Servogestuurde uitrustingsstukken die weinig inspanning vragen bieden een externe kickdown-transmissieschakelaar voor extra bedieningsgemak.
Schuine ladders en geïntegreerde handgrepen aan beide kanten van de machine zorgen voor extra veiligheid en bieden toegang tot de cabine en het luchtfilter van de motor. Een grote vervormingsvrije voorruit van vloer tot plafond, standaard achteruitkijkcamera en buitenspiegels met geïntegreerde dodehoekspiegels zorgen voor zichtbaarheid naar alle kanten. Het standaard verwarmings- en airconditioningsysteem met 10 ontluchtingsopeningen die van lamellen zijn voorzien zorgen ervoor dat de machinist comfortabel blijft in alle klimaten.

Toegang tot servicepunten om maaiveldhoogte zorgt voor kortere onderhoudstijden en verbeterde veiligheid. Grote dubbelvouwende motorkappen met zijpanelen en een opklapbare grille achter zorgen voor ongehinderde toegang tot dagelijkse servicepunten, vulpunten voor brandstof en AdBlue, smeerpunten, filters en aftappunten voor vloeistoffen. Ook is een optioneel Cat Autolube smeersysteem beschikbaar, waardoor nog minder onderhoud is vereist.
Met de standaard beschikbare Cat Product Link worden de efficiënte werking en het preventieve onderhoud van de 966 GC verbeterd. Product Link, dat diep is geïntegreerd in machinesystemen, legt cruciale bedrijfsgegevens vast, die op afstand kunnen worden bewaakt via my.cat.com, de Cat app of VisionLink.

Specificaties:

Motor  Cat C9.3B
Maximaal vermogen bij 1600 toeren 239 kW (321pk)
Statisch kantelmoment met banddoorbuiging 13.640 kg
Hoogte laadbakpen 4256 mm
Opbreekkracht (met tanden en segmenten) 164 kN
Wielbasis 3550 mm
Bedrijfsgewicht 21.781 kg
Het opgegeven nettovermogen is het beschikbare vermogen bij het vliegwiel wanneer de motor is uitgerust met een ventilator op minimumsnelheid, luchtinlaatsysteem, uitlaatsysteem en dynamo

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar