Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Wacker Neuson minigravers voor John Deere

Wacker Neuson minigravers voor John Deere

De Wacker Neuson Group en John Deere Construction & Forestry Company hebben een overeenkomst bereikt voor bouw en levering van mini- en compacte graafmachines.

De langdurige exclusieve OEM-leveringsovereenkomst heeft betrekking op mini- en compacte graafmachines met een gewicht van minder dan 5 ton, inclusief elektrische graafmachines op batterijen. Wacker Neuson zal de machines ontwerpen en produceren in zijn fabrieken in Menomonee Falls, VS, en Linz, Oostenrijk, voor de eisen van John Deere, voornamelijk voor Noord-Amerika. De graafmachines zullen onder het merk John Deere worden gedistribueerd via het wereldwijde dealernetwerk van John Deere. De bedrijven plannen een gefaseerde invoering van modellen. Alle Wacker Neuson-modellen in hetzelfde productassortiment zullen verder worden gedistribueerd onder het merk Wacker Neuson via het eigen distributienetwerk van Wacker Neuson.

Eigen productie

De overeenkomst omvat ook een technische samenwerking tussen John Deere en Wacker Neuson met betrekking tot graafmachines van 5-9 ton. John Deere zal de door Wacker Neuson geleverde ontwerp- en technische IP kopen en integreren, en deze aanpassen en ontwikkelen om te voldoen aan zijn eigen productie- en innovatie-eisen. Deze modellen zullen exclusief door John Deere worden geproduceerd en op de markt worden gebracht, terwijl Wacker Neuson zelfstandig haar eigen graafmachines van 5-9 ton onder haar eigen merk zal blijven ontwikkelen, produceren en distribueren.

Deze overeenkomst met John Deere vormt een ideale aanvulling op onze groeistrategie in Amerika. We bieden onze klanten al uitstekende producten onder het merk Wacker Neuson en we zullen ons in de toekomst sterk blijven richten op het uitbreiden van ons productportfolio voor de Noord-Amerikaanse markt. De samenwerking met John Deere opent extra verkoopkanalen voor onze hoogwaardige mini- en compacte graafmachines”, voegt Gert Reichetseder, President & CEO Noord-Amerika bij Wacker Neuson, toe.

Niet de eerste samenwerking

Al in 2018 kondigde Wacker Neuson aan voor John Deere minigravers te bouwen. Deze worden onder de naam Deere op de markt gebracht in China, Australië en delen van Zuidoost Azië.

 

Voor meer informatie: Wacker Neuson