Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bomen kappen is hun beroep

Bomen kappen is hun beroep

Hoe dan ook, dit groen langs de weg is het dagelijkse werk van de gebroeders Weng. De twee broers Torsten en Marco zijn al ongeveer 10 jaar pionier in Noordrijn-Westfalen als het gaat om het onderhoud van bomen en groen langs verkeersroutes.

Hoe dan ook, dit groen langs de weg is het dagelijkse werk van de gebroeders Weng. De twee broers Torsten en Marco zijn al ongeveer 10 jaar pionier in Noordrijn-Westfalen als het gaat om het onderhoud van bomen en groen langs verkeersroutes.

Naast tal van andere machines is het vooral een Sennebogen 830 R - HDD die met een snijkop en een bereik van ongeveer 17 meter zelfs de grootste en zwaarste bomen langs de wegen kan neerhalen.

Al ruim drie jaar gebruikt de Weng Group met succes een Sennebogen 830 R-HDD voor het veeleisende probleem van het vellen van bomen, een ongebruikelijke machine in dit werkgebied. Ontwikkeld met het juiste bereik en vermogen, slaat de 830 R-HDD ook een goed figuur als velmachine. We ontmoeten de twee broers Torsten en Marco Weng op een natte koude januari langs de snelweg A44, waar over een lengte van ongeveer 1 km zieke elzen en naar de rijbaan hellende Amerikaanse eik te hakken.

Ons tijdvenster voor dit werk is zeer beperkt. Alleen tussen 9.00 uur en 14.30 uur mogen we het gebied in, na 15.00 uur, als het spitsverkeer begint, moet de weg weer helemaal vrij zijn”, legt Torsten Weng uit een van de uitdagingen .

Snel en nauwkeurig werken in krappe ruimtes in korte tijd

De drie mannen die de bomen kappen zijn gewend aan het verkeer dat langs hen heen raast richting Essen. Terwijl Torsten Weng de graafmachine bestuurt en de grote bomen veilig velt, zorgen zijn twee medewerkers Stanislaw Sawada en Grzegorz Jacek ervoor dat rond de stam alles wordt blootgelegd. De bomen, die tot wel 16 meter hoog kunnen worden, worden gecontroleerd stuk voor stuk verwijderd. De man bij de kettingzaag maakt de laatste zaagsnede weer omdat de zaagkop zo dicht bij de grond beschermd moet worden tegen stenen en puin. Om het verkeer niet teveel te belemmeren, zijn alleen de vluchtstrook en de oprit naar de snelweg afgesloten. Het verkeer kan doorgaan doordat de bomen gecontroleerd worden verwijderd en neergelegd.

Bereik en laadvermogen zijn cruciaal

Waarom nu een Sennebogen 830, de vraag is snel beantwoord: "De Sennebogen 830 R-HDD bied ons alles wat we nodig hadden voor onze dagelijkse uitdagingen. Dankzij het grote bereik van meer dan 17 meter kunnen we ook veilig de verder weg gelegen bomen bereiken en werken waar anderen hun grenzen bereiken. Met een capaciteit van bijvoorbeeld circa 4,5 ton bij ene bereik van 10 meter en een hoog hydraulisch vermogen kunnen we ook grote aanbouwdelen veilig en betrouwbaar bedienen."

De Sennebogen 830 E zelf is uitgerust met een 168 kW (228 pk) dieselmotor, die voldoet aan de Stage 4 emissienorm, kan met de telescopische onderwagen zijn spoorbreedte terugbrengen tot 3,80 meter breedte naar 2,30 meter breedte voor transport. Vanuit de cabine, die 2,7 meter kan worden opgetild en 30 graden kan worden gekanteld, heeft machinist Torsten Weng altijd optimaal zicht op zijn werkgebied en is hij ook op zijn werkplek optimaal beschermd met FOPS-beschermrooster en gepantserd glas.

De gebroeders Weng zijn al zo'n 10 jaar pioniers op het gebied van boomverzorging. Terwijl voorheen ook het kappen van bomen en het onderhoud van terreinen tot het gebied van de verantwoordelijkheid vielen, is Weng tegenwoordig gespecialiseerd in wegkantvegetatie langs snelwegen en autowegen. Dankzij een uitgebreid machinepark met meerdere graafmachines, shredders en tractoren kan het gekapte materiaal veelal direct ter plaatse worden gehakseld en afgevoerd of gerecycled.

Full service provider in het Ruhrgebied

Het bedrijf verzorgt ook zelf het machinetransport en de afzetingsmaatregelen en biedt daarmee een allround service uit één hand. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Weng talrijke jaarcontracten heeft met de gemeenten rond de metropolen van het Ruhrgebied om de groeiende bomen en groene gebieden onder de knie te krijgen. Naast de grote 830 R-HDD gebruikt Weng ook een Sennebogen 821 met een bereik van 11 meter en een 825 met een bereik van 14 meter voor het vellen van bomen.

De kwaliteit en betrouwbaarheid van de Sennebogen-machines hebben ons volledig overtuigd. We moeten snel en efficiënt werken aan onze missies, we kunnen ons geen pech veroorloven. Ook de goede service en de ondersteuning van de verkoop- en servicepartner BRR Baumaschinen Rhein-Ruhr in het Ruhrgebied zullen ons helpen” , vat Torsten Weng samen.

Importeur voor de Benelux: SMT 

 

Voor meer informatie: Sennebogen