Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe Fuchs MHL320F voor Rouwmaat in Groenlo

Nieuwe Fuchs MHL320F voor Rouwmaat in Groenlo

Vanaf de vestiging in Hardenberg heeft Van der Spek een nieuwe Fuchs MHL320F geleverd bij de Rouwmaat Groep in Groenlo. Uiteraard direct te herkennen aan de rood/witte bedrijfskleuren van Rouwmaat. Prima Equipment, dochteronderneming van Van der Spek Vianen heeft het spuitwerk hiervan uitgevoerd.

De nieuwe 21 ton wegende Fuchs MHL320F zal bij Rouwmaat ingezet gaan worden voor het op- en overslaan van te recyclen producten en voor het laden en lossen van containers en vrachtwagen.
In de Fuchs MHL320F zorgt een zeer zuinige en duurzame Deutz TCD 3.6 motor met 95 kW (129 pk) voor de aandrijving, uiteraard voldoet deze aan de nieuwste Stage-5 emissie-eisen. De hydraulische pompen zijn van Rexroth en leveren maximaal 290 liter/minuut.

Zoals bij iedere Fuchs is ook de nieuwe Fuchs MHL320F voorzien van het zeer veilige- en ruime werkplatform op de bovenwagen dat eenvoudig via een trap toegankelijk is. Op dit werkplatform kunnen alle onderhoudswerkzaamheden zeer veilig en eenvoudig worden uitgevoerd. Tevens zijn de tankopeningen hier geplaatst zodat hiervoor niet op de machine geklommen hoeft te worden.
Natuurlijk zijn bij de MHL320F de koelers separaat zoals bij iedere Fuchs geplaatst zodat optimale koeling gegarandeerd is en zelfs in de meest stoffige omstandigheden de machine kan worden ingezet. Standaard gemonteerde omkeervans zorgen dat de koelers schoon worden geblazen op ingestelde tijden.

Comfortabel

De nieuwe Fuchs MHL320F bij Rouwmaat uitgevoerd met vier stempelpoten, als gewenst kan ook gekozen worden voor twee stempelpoten en een blad. Aan de machine is een giek- en lepelsteelconfiguratie met een bereik van 9.200 mm geplaatst waaraan een bakkinematiek zit voor plaatsing van een sorteergrijper, deze grijper kan als nodig snel gewisseld worden aangezien op de MHL320F een Eurosteel snelwissel is gemonteerd. Lastdemping op de giek zorgt dat bij rijden met last het comfort voor de machinist gegarandeerd blijft. 
Standaard is de Fuchs MHL320F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurt. Via de hydraulische cabineverstelling heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden. Bij de MHL320F is de zichthoogte maximaal 5.400 mm. Voor inzet in de recyclingomstandigheden is de cabine uitgevoerd met een overdruksysteem. 

LED-verlichting op de cabine, giek en lepelsteel zorgen dat er altijd optimaal zicht is rondom de machine en er ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden.
De standaard gemonteerde centrale smering zorgt ervoor dat de machine continu gesmeerd wordt voor een lange levensduur van o.a. pennen en bussen.
Via Telematics kan de machine op afstand uitlezen worden waarbij alle data die verzameld is duidelijk en overzichtelijk wordt weergegeven. Tevens kan gezien worden wanneer de machine onderhoud nodig heeft zodat dit optimaal gepland kan worden om de stilstand te minimaliseren.

 

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen