Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Derde generatie Cat asfaltfrezen

Derde generatie Cat asfaltfrezen

Nieuwe productupdates voor de veelzijdige en productieve halfstrookse asfaltfrezen Cat PM620, PM622, PM820, PM822 en PM825 omvatten talrijke verbeteringen gebaseerd op klantenfeedback om de werking te vereenvoudigen en de eigendoms- en bedrijfskosten te verlagen. Vijf jaar geleden bracht Caterpillar een nieuwe reeks asfaltfrezen op de markt. Sindsdien heeft Caterpillar dit assortiment continu verbeterd. De productrelease van 2021 is alweer de derde modelupdate sinds deze modellen voor het eerst werden geïntroduceerd.

De PM620 en PM622 (met 470 kW (630 pk)) worden aangedreven door de welbekende C18-motor van Cat. De zwaardere en krachtigere PM820, PM822 en PM825 worden door dezelfde C18-motor aangedreven, maar beschikken over een dubbele turbo, waardoor ze met een vermogen van maar liefst 597 kW (800 pk) 27% meer vermogen leveren dan de PM620 en PM622. De vijf modellen voldoen aan de Stage 5 emissienorm en zijn geoptimaliseerd voor een lager brandstofverbruik met een krachtig koelsysteem dat de motortemperatuur ideaal houdt voor optimale brandstofzuinigheid en minder emissies.

De opnieuw ontworpen verlichtingsopties verlichten het werkterrein

De nieuwe, uitgebreide LED-verlichting maakt het makkelijker om in het donker en bij weinig licht te werken. De nieuwe LED-werklampen met een breed lichtveld zijn standaard inbegrepen en bieden een goed verlicht, verbeterd werkgebied voor het grondpersoneel. Daarnaast kan er LED-omgevingsverlichting worden toegevoegd om de rotorkamer, het snijpad en de werkgebieden rondom de machine nog meer te verlichten. De nieuwe ingangs-/uitgangsverlichting zorgt ervoor dat de ladder en het machinistenplatform worden verlicht wanneer de machine is uitgeschakeld. De voorwaarts inklapbare overkappingsoptie beschikt nu over dimbare LED-verlichtingsstrips die aan de onderkant van de overkapping zijn bevestigd om de zichtbaarheid op het machinistenplatform verder te verbeteren. Wanneer de overkapping wordt neergelaten, blijft de verlichting de intuïtieve, gebruiksvriendelijke bedieningselementen verlichten.

Geïntegreerde technologie en efficiënte prestaties

De geïntegreerde Cat GRADE met Grade- en Slope-systeem zorgt voor minder giswerk bij het behalen van nauwkeurige, herhaalbare snijresultaten en omvat geautomatiseerde functies zoals het omzeilen van obstakels en programmeerbare snijovergangen die de freesprecisie ten goede komen. Cat asfaltfrezen kunnen daarnaast worden uitgebreid voor volledig 3D-frezen.

Het robuuste snijsysteem kan de moeilijkste toepassingen aan en gaat lang mee dankzij zijn zware stalen constructie en zijn versterkte, schuurbestendige legeringen. Cat System K-rotors zijn duurzaam en in meerdere bestanden beschikbaar en bieden hoge prestaties, een efficiënte materiaalstroom en een uitmuntend snijpatroon. De kickerschoepen zijn omkeerbaar voor een langere levensduur en het conische dubbele uitrustingsstukhouderontwerp maakt bevestigingspinnen, bouten of stelschroeven overbodig, waardoor de vervangingstijd met tot wel 50% wordt gereduceerd.

Een betrouwbare onderwagen met rupsen en goed ontworpen rupsgeometrie zorgt voor een hoge trekkracht en een betere belastingsverdeling bij het frezen van diepe snedes of door harde materialen. Transporteurs met hoge capaciteit bieden efficiënte verplaatsing van materiaal met goede controle. De riem draait tevens achteruit om sneller op te ruimen, terwijl magnetisch vinyl snelle toegang biedt om de rollers te inspecteren op slijtage. De optionele stofventilatie en spuitstangen zorgen voor maximale stofverwijdering.

Verbeterd onderhoudsgemak

Langer knipperen van de transporteur, betere toegang tot de rotoraandrijving, een bedraad handbedieningskastje voor de rotordraaivoorziening en een toegevoegde slijtagerupsplaat voor de binnenboordski zijn slechts enkele van de vele verbeteringen uit deze productupdate. Freesmachines van Cat zijn ontworpen met lange onderhoudsintervallen, grote toegangsluiken en een bekrachtigde motorkap voor walk-in toegang tot belangrijke componenten en systemen. Rupsplaten zijn makkelijk te vervangen, terwijl rupskettingen en andere onderwagencomponenten tot wel 4.000 uur onderhoudsvrij zijn. Voor het vervangen van slijtgevoelige componenten bieden Cat dealers speciale ondersteuning met reparatiekits, een hoge beschikbaarheid van onderdelen en onderhoudsopties voor zowel de machine als de motor.

Productspecificaties voor asfaltfrezen

  PM620  PM622 PM820 PM822 PM825
Bedrijfsgewicht (kg) 33.330 33.900 36.130 36.700 37.500
Transportgewicht (kg) 29.400 30.000 32.320 32.800 33.600
Snijbreedte (mm) 2.010 2.235 2.010 2.235 2.505
Vermogen, kW (pk) 470 (630) 470 (630) 597 (800) 597 (800) 597 (800)

                                    

Importeur voor België: BM-Cat

Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar