Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Liebherr Application Center in Colmar: op maat gemaakte rupsgraafmachines

Liebherr Application Center in Colmar: op maat gemaakte rupsgraafmachines

De al lang bestaande Liebherr-productielocatie in Frankrijk, Liebherr France SAS, is het ontwikkelingscentrum van de groep voor rupsgraafmachines. Naast machines voor grondverzet en gebruik in steengroeven, omvat het uitgebreide modellengamma ook producten voor speciale toepassingen. Sinds 2020 worden op maat gemaakte individuele oplossingen voor klanten ontworpen en geïmplementeerd door een gespecialiseerd team, het Liebherr Application Center.

Sinds de jaren 80 ontwikkelt en produceert Liebherr-France SAS rupsgraafmachines voor speciale toepassingen, met name selectieve demontage, tunnelbouw en overslag. Elektrische modellen gevoed door een kabel maken ook al meer dan 30 jaar deel uit van het Liebherr-France SAS-portfolio als alternatief voor de dieselmotor. Daarnaast zijn op maat gemaakte producten altijd een belangrijk kenmerk geweest en verankerd in de geschiedenis van het bedrijf.

Individuele oplossingen rechtstreeks van de fabrikant

Een heterogeen toepassingsgebied, zoals de bouwsector, vereist machines die klanten overal ter wereld individueel kunnen gebruiken voor elke locatie en type werk - en die daarbij voldoen aan zowel de prestatie- als de milieu-eisen ter plaatse. Tegen deze achtergrond en in navolging van haar bedrijfsfilosofie, bleef de bedrijvengroep ook in 2020 investeren in het individuele design van haar producten. Het nieuwe Liebherr Application Center, dat speciale bestellingen voor ‘op maat gemaakte’ machines afhandelt, moet in de toekomst voldoen aan de toenemende vraag van klanten naar individuele oplossingen. Klantvragen die via het verkoopnetwerk binnenkomen, worden systematisch geanalyseerd door een team van specialisten met een grondige kennis van zowel de producten als de potentiële toepassingsgebieden. Op deze manier kan de beste oplossing worden gedefinieerd voor de respectieve eisen van elke klant.

Het doel van het multidisciplinaire en brede team is vooral een verbeterd reactievermogen op de klant. Ook de geoptimaliseerde integratie van projecten die parallel lopen aan de serieproductie in de processen van Liebherr-France SAS draagt hieraan bij.

Bewezen Liebherr-kwaliteit afgestemd op de behoeften van de klant

Het ‘Liebherr Application Center’, dat het mogelijk maakt om machines nog uitgebreider aan te passen aan de eisen van de klant en hun verschillende projecten, zal in de toekomst in staat zijn om zeer individuele producten van de hoogste kwaliteit direct af fabriek aan te bieden.
Het dienstenaanbod van het centrum omvat haalbaarheidsstudies en studies over de aanpasbaarheid op basis van de standaardmodellen, de gegarandeerde CE-markering, het bewezen kwaliteitsniveau van de fabrikant en, last but not least, een hoge beschikbaarheid van reserveonderdelen.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr