Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Tobroco-Giant groeit uit tot full-liner

Bauma 2022: Tobroco-Giant groeit uit tot full-liner

De ambities van Tobroco-Giant reiken verder dan tot de grootste producenten van wielladers behoren. Het merk uit Nederland wil uitgroeien tot een full-liner in compact en duurzaam materieel. Enerzijds gebeurt dit door uitbreiding van het portfolio over de gehele breedte met de introductie van nieuwe en elektrische modellen over de gehele lijn. Daarnaast heeft de overname van ULBO Machinery ertoe geleid dat er nu een complete lijn aan verdichtingsmachines is toegevoegd aan het gamma.

Op stand 209 in hal C6 presenteert Tobroco-Giant een groot aantal nieuwe modellen en verschillende vertrouwde modellen. Een serie van acht trilplaten, trilstampers en rollentrillers zullen voor het eerst aan het internationale publiek getoond worden. Verder staan er op de stand van 182 vierkante meter zeven andere Giant-modellen. Hierbij gaat het om een skidsteer lader, diverse wielladers, een telescopische wiellader en verreiker. Deze machines zullen stuk voor stuk uitgerust zijn met een aanbouwdeel dat geschikt is voor werkzaamheden in de bouw, sloop en infrastructuur.

Elektrisch succes wordt uitgebreid 

Tijdens de vorige editie van Bauma introduceerde Tobroco-Giant de eerste twee elektrische wielladers. De G2200E en G2200E X-TRA gingen eind 2019 in productie en zijn een succes gebleken. Door de toenemende vraag naar elektrische machines en brede inzetbaarheid zijn er inmiddels ruim 1.000 wielladers uit de 2,2 ton-klasse geproduceerd. 
De komende jaren wordt het aanbod elektrische modellen drastisch uitgebreid zodat er in de toekomst van ieder model een elektrische variant beschikbaar is. De G2700E en G2700E X-TRA zijn hiervan de eerste machines die beschikbaar zijn. Met een bedrijfsgewicht van 2.595 kg opereren beide machines een klasse hoger dan de G2200E (X-TRA) en zijn ze in staat om zwaardere werkzaamheden uit te voeren. Een kiplast van 2.300 kg voor de G2700E X-TRA zorgt ervoor dat het tillen en transporteren van complete pallets klinkers of tegels geen enkel probleem is.  

Giant skidsteer op tracks

De afgelopen jaren groeide de bekendheid van de Giant skidsteer laders in veel industrieën en sectoren en werden de machines gewaardeerd om hun veelzijdigheid en wendbaarheid. Deze inzetbaarheid wordt verder vergroot met de mogelijkheid om de machines uit te rusten met rubber tracks. Dit zorgt ervoor dat de skidsteers beter om kunnen gaan met oneffenheden en meer stabiliteit bieden. Tegelijkertijd zorgen deze rubber tracks voor een aanzienlijk hogere hefkracht van 890 kg ten opzichte van 434 kg voor de skidsteer laders op banden. 
Doordat de afmetingen beperkt blijven tot een breedte van 90 of 100 cm en lengte van 158 cm blijven de machines compact, wendbaar en gemakkelijk te vervoeren. Diverse prototypes zijn inmiddels gebouwd en worden grondig getest door geselecteerde klanten. Met behulp van hun feedback wordt de machine geoptimaliseerd en gaat deze vervolgens in 2023 in serieproductie.  

Complete lijn van 24 verdichtingsmachines  

Met de overname van ULBO Machinery heeft Tobroco-Giant een complete lijn aan verdichtingsmachines toegevoegd aan het gamma. Het aanbod telt 24 modellen, die uitblinken in kwaliteit, productiviteit en duurzaamheid door gebruik te maken van hoogwaardige componenten. Zo is er keuze uit een benzine-, diesel- of elektromotor van Honda, Hatz of Yanmar. Giant levert vier trilstampers met een gewicht van 58 tot 80 kg. De trilplaten zijn onderverdeeld in elf vooruitlopende typen (51-180 kg), acht schakelplaten (twee richtingen, 180-485 kg) en een rollentriller. Ze leveren maximaal 67 kN slagkracht en hebben een grondplaat van 30 tot 85 cm breed.
Ook bij de verdichtingsmachines wordt er flink geïnvesteerd in elektrificatie. De samenwerking met Honda heeft ervoor gezorgd dat Tobroco-Giant als eerste fabrikant goedkeuring kreeg om de elektrische trilplaat in productie te nemen. Tijdens Bauma beleven de eerste elektrische trilstampers en diverse nieuwe elektrische trilplaten hun debuut. Door uitbreiding en elektrificeren van het complete productgamma wil Tobroco-Giant doorgroeien tot 10.000 machines.  

Machines van 750 tot 6.000 kg

De breedte van het portfolio aan Giant-machines is duidelijk terug te vinden in de machines die op de stand te vinden zijn. Naast de nieuwe modellen zijn drie knikladers in de gewichtsklasse van 1.500 kg (G1500 X-TRA HD), 2.200 kg (G2200E X-TRA) en 5.000 kg (G5000 X-TRA). Verder is er plaats voor de GT5048 verreiker. Deze moderne machine in de klasse van 2x2 meter heeft een hefhoogte van 4,8 meter en is reeds jaren een succesnummer door zijn stabiliteit en wendbaarheid.

Bauma 2022: mis niets van de innovaties 

Deze editie van de grootste bouwbeurs ter wereld beloofd een spectaculaire editie te worden met een groot aantal nieuwe Giant-machines. Bezoek stand 209 in hal 6 en laat je informeren over de toekomstplannen van Tobroco-Giant als het gaat om de modellen, productie en het nieuwe Experience Center!   

 

Voor meer informatie: Tobroco-Giant