Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Caterpillar - Let’s do the Work

Bauma 2022: Caterpillar - Let’s do the Work

Voor Bauma 2022 in München zal Caterpillar door Cat dealer Zeppelin binnen en buiten hal B6 worden tentoongesteld. Onder het thema 'Let's Do The Work' zullen de overkoepelende berichten verder gaan dan de apparatuur om Caterpillars brede scala aan technologie, diensten en duurzaamheidsoplossingen te benadrukken.

De tentoonstelling zal meer dan 70 Cat uitrustingen en aanbouwdelen van Caterpillar Construction Industries (CI) tonen. Los daarvan zal de Caterpillar Industrial Power Systems Division (IPSD) meerdere Cat-motoren uit haar diverse productassortiment, van 0,5 liter tot 30 liter, tonen in hal A4, stand 336.

Geavanceerde technologieën

Van een enkele machine tot een volledige gemengde vloot, het technologie-ecosysteem van Caterpillar geeft klanten de mogelijkheid om activa te volgen, bewaken, automatiseren en beheren om de kosten te verlagen, de productiviteit te verbeteren en het gebruik van de vloot te optimaliseren. Van de vele technologieën die op de Bauma 2022 worden getoond, stelt het Cat Command Station machinisten in staat om op afstand en veilig te werken, dichtbij de locatie of vele kilometers verder, zittend in een virtuele cabine met vertrouwde bedieningselementen en display. Deelnemers kunnen in het Command Station zitten en een machine op afstand bedienen.
Cat Productivity is toegankelijk via laptops en mobiele apparaten en zal te zien zijn met een eenvoudig te implementeren cloudgebaseerde applicatie die een compleet overzicht biedt van de productie van machines en werklocaties. Het is een gegevensrijke tool die geconsolideerde en bruikbare informatie op siteniveau levert om de prestaties te analyseren en de productiviteit te verbeteren.
Cat Grade met Assist voor graafmachines maakt gebruik van machinepositiesensoren en door de machinist gedefinieerde diepte- en hellingsparameters om giek- en stickbewegingen te automatiseren voor nauwkeuriger zaagwerk met minder inspanning om de efficiëntie van de machinist te vergroten. De Cat PL161 is ontworpen voor het volgen van bedrijfsmiddelen en herkenning van uitrustingsstukken. Het wordt eenvoudig op bijlagen en andere items gemonteerd, zodat hun locatie op meerdere sites kan worden bekeken. Indien geïnstalleerd op een Cat uitrustingsstuk dat wordt bediend door een Cat graafmachine van de volgende generatie, biedt de PL161 tal van extra functies, zoals uitrustingsstukherkenning en het bijhouden van gewerkte uren.

Dienstenoplossingen

Met meer dan 1,2 miljoen verbonden activa die bedrijfsgegevens van machines vastleggen en rapporteren, kunnen Cat dealers klanten oplossingen zoals VisionLink bieden om de uptime te verhogen en de winstgevendheid te maximaliseren. Bezoekers zullen bij Bauma veel keuze in diensten ervaren. Een belangrijk aanbod zijn Customer Value Agreements (CVA) die klanten probleemloos eigendom van hun nieuwe en gebruikte apparatuur bieden om de eigendoms- en bedrijfskosten te helpen verlagen.

Aanvullende serviceoplossingen die op Bauma worden getoond, zijn onder meer:
Cat Equipment Management voor het volgen van de locatie en uren van het materieel en het bewaken van het gebruik, de gezondheid en de CO2-emissies van de machine, zodat klanten geïnformeerde actie kunnen ondernemen om de hele operatie soepel en efficiënt te laten verlopen.
Het nieuwe cloudgebaseerde Cat Service Information System (SIS) 2.0 biedt handige, intuïtieve online en mobiele mogelijkheden voor het bestellen van onderdelen op www.parts.cat.com.
Remote Services, waaronder Remote Troubleshoot en Remote Flash waarmee Cat dealers verbinding kunnen maken met de machine om foutcodes te diagnosticeren en besturingssoftware bij te werken, zodat klanten de uptime kunnen maximaliseren en Cat materieel efficiënt kunnen bedienen.
Cat Self-Service-opties bieden gemakkelijke, eenvoudige onderdelenbestelling en ondersteuning bij machinereparatie voor diegenen die liever hun eigen service verlenen.

Bauma 2022-deelnemers zullen ook meer te weten komen over de honderden nieuwe Cat Reman- en Rebuild-producten, evenals de reeks reparatieopties die de eigendomskosten van apparatuur verlagen. Cat materieel is gebouwd om te worden herbouwd, en de Cat Rebuild-services voeren 350 afzonderlijke tests uit en reviseren of vervangen tot 7.000 onderdelen tijdens een door Cat gecertificeerde machine Rebuild om deze terug te brengen naar een zo goed als nieuwe staat tegen een fractie van de kosten van een nieuwe machine. De Cat 982M wiellader die wordt getoond, is een door Cat gecertificeerde rebuild, gebouwd om geoptimaliseerde prestaties te leveren met Cat Advansys GET (Ground Engagement Tools). Het hamerloze systeem vereenvoudigt de installatie met geïntegreerde retentiecomponenten en versnelt de montage achteraf. Cat Reman redt, reconstrueert en herfabriceert componenten om zo goed als nieuwe prestaties en duurzaamheid te bieden tegen een prijs die gemiddeld 20-40% lager is dan het equivalente nieuwe onderdeel.

Toewijding om de doelen van klanten te ondersteunen

Klanten vertrouwen nu meer dan ooit op Caterpillar voor het leveren van een gevarieerd portfolio van producten, diensten en oplossingen die de uitstoot van broeikasgassen verlagen, de efficiëntie en productiviteit verbeteren en energieflexibiliteit bieden. Technologie-integratie, serviceoplossingen en geavanceerd machineontwerp verhogen de bedrijfsefficiëntie, wat resulteert in minder brandstofverbruik en minder CO2-emissies.
Als 's werelds eerste elektrisch aangedreven dozer met hoge aandrijving verplaatst de D6 XE tot 35% meer materiaal per liter brandstof dan zijn voorganger D6T. De productiviteit van de machinist wordt tot 50% verhoogd door het brede scala aan Cat technologiekeuzes. De tentoongestelde machine is voorzien van een Cat Abrasion-onderwagen die de levensduur van de onderwagen verlengt in toepassingen met hoge slijtage en weinig tot middelmatige impact, terwijl het gepatenteerde ontwerp van de ontlaste loopvlakgeleider de levensduur tot twee keer zo lang verlengt.
Caterpillar heeft de toezegging gedaan dat 100% van zijn nieuwe producten tot 2030 duurzamer zullen zijn dan de vorige generatie. De 20 Next Gen Cat graafmachines die worden tentoongesteld, met capaciteiten van 1,6 tot 95 ton, hebben allemaal een hogere productiviteit en een lager brandstofverbruik. De tentoongestelde nieuwe Cat 336 hydraulische graafmachine biedt een hoge productie met lage kosten. De nieuwe olie- en brandstoffilters van 1000 uur verlengen de onderhoudsintervallen en verlagen de onderdelen- en arbeidskosten.
In de toekomst zullen bepaalde modellen Cat-apparatuur ook batterij-elektrisch zijn zonder uitlaatemissies, terwijl ze toch een superieure productiviteit leveren. Caterpillar zal aan Bauma 2022-deelnemers verschillende elektrische modellen onthullen die momenteel in ontwikkeling zijn. Bovendien blinkt de gemodificeerde, vastgebonden elektrische Cat MH3024 overslagmachine uit in binnentoepassingen waar minder mobiliteit nodig is en geen uitlaatemissies vereist zijn.

Volledige reeks apparatuur weergegeven

De tentoonstelling zal verschillende modelplatforms omvatten - van XE-modellen die zijn gebouwd voor prestaties met de nieuwste technologieën en/of geavanceerde aandrijfsystemen tot GC-modellen die zijn ontworpen om robuuste betrouwbaarheid en waarde te leveren - om effectief te voldoen aan een breed scala aan klantbehoeften en -toepassingen.
Hoogtepunten van het display van de Caterpillar Building Construction Products (BCP) divisie zijn onder meer negen Cat mini hydraulische minigraafmachines van de volgende generatie, die allemaal betere prestaties, hogere opbreekkrachten, langere onderhoudsintervallen en lagere eigenaars- en bedrijfskosten leveren in vergelijking met eerdere modellen. Deze minigraafmachines, van de modellen van 1 tot 10 ton, bieden gemeenschappelijke kenmerken en een consistente lay-out van de bedieningselementen om training en aanpassing van de machinist te vereenvoudigen. De Next Gen modellen van 3,5 tot 10 ton kunnen nu als aftermarket-optie worden uitgerust met Cat Grade-technologieën.

Onder de tentoongestelde compacte wielladers zullen aanwezigen de recent geïntroduceerde Cat 906, 907 en 908 (in een high-lift configuratie) modellen zien. Ze beschikken over een opnieuw ontworpen bestuurdersplaats die gebruikmaakt van exclusieve Caterpillar-technologieën om de bestuurderservaring te verbeteren en de nieuwe Cat 2.8-motor met een verbeterde aandrijving en aandrijflijn voor hogere snelheden op de weg en aandrijflijnprestaties.

De bijna 30 getoonde Caterpillar Global Construction & Infrastructure (GCI)-modellen worden verankerd door negen rupsgraafmachines en mobiele graafmachines van de Next Gen met een capaciteit van 15 tot 95 ton, een spoorweggraafmachine en drie overslagmachines. De 980 XE middelgrote wiellader is voorzien van een continu variabele transmissie (CVT) die het brandstofverbruik tot 35% verbetert in vergelijking met de modellen uit de M-serie, plus een uitgebreid technologieplatform om de machineprestaties te verbeteren.

Om grote hoeveelheden materiaal te verplaatsen, staan op de stand van Hal B6 ook gelede en off-highway trucks met een capaciteit van 30 tot 70 ton en grote Cat 992 en 988K XE wielladers. Recente updates van de 988K XE met elektrische aandrijving geven de lader hogere snelheden bergafwaarts, verbeterde trekkracht en verhoogde hydraulische opbreekkracht voor een tot 5% betere productie ten opzichte van het vorige 988K XE-model.

Om de CI-tentoonstelling af te ronden, brengen recente updates van de D4-dozer de waarde naar een hoger niveau met verbeterde zichtlijnen, lagere bedrijfskosten en een brede keuze aan Caterpillar-technologiefuncties. De Cat 120 GC-motorgrader is uitgerust met een optie met een lage cabine voor transport en blinkt uit in toepassingen voor lage tot middelzware toepassingen en levert een betrouwbare, goedkope werking in een reeks toepassingen, van overheids- en gemeentelijk werk tot onderhoud van landwegen en nivelleren van afwerkingen. De tentoongestelde Cat CB2.5 GC utiliteitsverdichter en CS12 GC trilverdichter zijn ontworpen voor verhuur en toepassingen met laag tot middelzwaar gebruik en bieden lage totale eigendomskosten, eenvoudige bediening en lange onderhoudsintervallen.

Als aanvulling op het assortiment Cat bouwmachines zullen er tientallen aanbouwdelen te zien zijn. Dit uitgebreide assortiment omvat hamers, scharen, grijpers, koppelingen, bakken, slimme dozerbladen, grondboren, sloopgrijpers en tiltrotatorsystemen.

Teamleden van Cat Financial zullen beschikbaar zijn om de nieuwste leasing- en financieringsprogramma's te bespreken, evenals uitgebreide beschermingspakketten om de investeringen van klanten veilig te stellen. Of ze nu op zoek zijn naar nieuwe of gebruikte Cat machines of naar reparatie-/revisieopties om hun huidige machines operationeel te houden, Cat Financial-experts helpen klanten bij het nemen van de juiste beslissing om hun bedrijf te ondersteunen, ongeacht hoe groot of klein.

Toegewijd aan een koolstofarme toekomst

Met bijna een eeuw duurzame innovatie is Caterpillar uniek gepositioneerd om te voorzien in een breed scala aan klantbehoeften op het snel evoluerende pad naar decarbonisatie en om hen te helpen een betere, duurzamere wereld op te bouwen.

Caterpillar IPSD zal in hal A4, stand 336, een reeks huidige en toekomstige stroomoplossingen exposeren die zijn ontworpen om OEM's te ondersteunen bij hun energietransitiedoelen. Het display is voorzien van een onlangs uitgebrachte Cat C3.6 industriële aandrijfeenheid, plus de C7.1-, C9.3B-, C13B- en C18-motoren - die elk voldoen aan de Stage 5-emissienormen en compatibel zijn met koolstofarme brandstoffen. Brandstofopties omvatten biodiesel tot B20 en 100% met waterstof behandelde plantaardige olie (HVO) volgens EN15940, om de duurzaamheidsdoelstellingen van klanten te ondersteunen. De tentoonstelling zal ook Caterpillar's nieuwste telematicaserviceaanbod omvatten dat de connectiviteitsvereisten van de klant ondersteunt.

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar