Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De laatste als de beste

De laatste als de beste

Dit is de laatste machine voor Gerard van der Pas, dus verwende hij zichzelf en hing een Kinshofer NOX draaikantelstuk aan zijn Takeuchi.

Gerard van der Pas is een zelfstandige draaier uit Berlicum. Tot een tijd geleden had hij een 6-tonner, maar nam de beslissing om in een machine van een maat groter te investeren. Van der Pas kende Verhoeven Grondverzetmachines B.V. uit Maarheeze vanuit het verleden. En na een aantal gesprekken met vertegenwoordiger Frank van den Berk, volgde de keuze voor een Takeuchi TB370 (met monogiek), een machine van 7 ton gewicht. De Takeuchi machines staan bekend om het feit dat ze perfect ‘luisteren’ naar de bediening van de machinist.     

Zien doet geloven

Gerard van der Pas: “Ik stond eerder op een project te werken, daar zag ik iemand werken met een mobiele kraan uitgevoerd met een draaikantelstuk. Dat ging allemaal zo makkelijk, het had en heeft echt veel voordelen: de machine hoefde minder te worden verplaatst, de machinist kon heel simpel rond obstakels werken en het eenvoudig vullen van sleuven met een gedraaide bak was geen enkel probleem. Toen heb ik de beslissing genomen dat mijn nieuwe machine ook met draaikantelstuk moest worden uitgevoerd. Omdat ik veel werk heb waar ik in nauwe ruimtes moet werken en kabel- en leidingwerk uitvoer op grote tracés met diepe sleuven, is mede daarom mijn keus gevallen op het cilinderloze concept van de NOX”. 

NOX TR-07

Het juiste type NOX voor aan de Takeuchi is de TR-07, geschikt voor machines van 3-7 ton. Met de NOX kunnen de aanbouwdelen onbeperkt 360 graden draaien en 50 graden naar beide zijden kantelen. Deze combinatie van machine en draaikantelstuk zorgt ervoor dat er nog meer werk kan worden verzet in een nog kortere tijd. De NOX heeft een DF10 aansturing wat samen met de nieuwe Takeuchi joysticks een perfecte combinatie is, aangezien de joysticks veel meer functies kunnen aansturen en de opbouwtijd en bijbehorend kostenplaatje minder is door een ‘Plug & Play’ van het geheel.  

 

Voor meer informatie: Demarec