Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Innovarec vervangt Fuchs na vele tevreden draaiuren

Innovarec vervangt Fuchs na vele tevreden draaiuren

Vanaf de vestiging in Hardenberg heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL320F geleverd bij Innovarec. Deze nieuwe Fuchs MHL320F vervangt na vele tevreden draaiuren een Fuchs MHL320D. Naast deze nieuwe Fuchs MHL320F heeft Innovarec ook twee elektrisch aangedreven Fuchs MHL820’s draaien. Deze beladen o.a. de sorteerinstallatie en stationaire houtshredder.

De nieuwe 21 ton wegende Fuchs MHL320F zal bij Innovarec ingezet gaan worden voor het op- en overslaan van te recyclen producten en voor het laden en lossen van containers en vrachtwagen. 

Innovarec staat voor Innovatieve Recycling. Innovarec heeft locaties verspreid over heel Zeeland. Elke locatie heeft zijn eigen specialiteit. Zo verwerken ze onder meer bouw- en sloopafval, hout, metaal, grond, zand en slib. Afvalstromen worden eerst gescheiden en daarna verwerkt tot materialen die geschikt zijn voor hergebruik. Innovarec verwerkt zowel afval van bedrijven als van particulieren.  

In de Fuchs MHL320F zorgt een zeer zuinige en duurzame Deutz Stage-5 TCD 3.6 motor met 95 kW (129 pk) voor de aandrijving. De hydraulische pompen zijn van Rexroth en leveren maximaal 290 liter/minuut.

De nieuwe Fuchs MHL320F bij Innovarec uitgevoerd met vier stempelpoten, als gewenst kan ook gekozen worden voor twee stempelpoten en een blad. Aan de machine is een giek- en lepelsteelconfiguratie met een bereik van 9.200 mm geplaatst waaraan een bak-kinematiek zit voor plaatsing van een sloop-sorteergrijper. Lastdemping op de giek zorgt dat bij rijden met last het comfort voor de machinist gegarandeerd blijft. 

Standaard is de Fuchs MHL320F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurt. Met de hydraulische cabineverstelling heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden. Bij de MHL320F is de zichthoogte maximaal 5.400 mm. Voor inzet in de recyclingomstandigheden is de cabine uitgevoerd met een overdruksysteem. 

 

Voor meer informatie: Van der Spek