Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Onder de hamer

Onder de hamer

Onlangs investeerde Leenaerts Born in een Dehaco IBEX 4000GS sloophamer. Aanleiding voor deze grote hamer was dat er steeds meer werk kwam waar deze ingezet kon worden.

In het moderne en veelzijdige machinepark van Leenaerts Born bevonden zich al een aantal kleinere sloophamers. Echter voor de grote klasse moest altijd de sloophamer van een collega-bedrijf worden ingezet of werd er een hamer gehuurd. Doordat het bedrijf een compleet pakket aanbiedt aan haar klanten komt er regelmatig (groot) sloopwerk aan te pas. Dit was voor Leenaerts de reden voor de aanschaf van een sloophamer in de 40 tot 55 ton klasse. Hierop zette Dehaco een demo sloophamer in.

IBEX-serie

De 4,3 ton wegende Dehaco IBEX 4000GS is geschikt voor graafmachines met een gewicht van 40 tot 55 ton en is hiermee uitermate geschikt voor de Caterpillar 336 Next Gen rupsgraafmachine en de 352F semi-longreachgraafmachines van Leenaerts. De hamer is voorzien van een geboute en uitwisselbare CW45-opname. Tevens is de hamer voorzien van het optionele automatisch vetsmeersysteem.
De IBEX-serie sloophamers van Dehaco is leverbaar voor een brede range graafmachines met een gewicht van 1 tot 100 ton. De kleinste IBEX 135GS weegt slechts 125 kg, terwijl de grootste IBEX 7502HS 8400 kg weegt.
De sloophamers zijn geschikt voor het breken van rotsen, hakken van sleuven, slopen van betonconstructies en gebouwen, opbreken van asfalt, enz. 

GS- en HS-serie

De IBEX-sloophamers kunnen verdeeld worden in twee modellen, de GS-serie (Gas Silenced) hamers zijn uitgevoerd met een stikstofkamer, waarbij de zwaardere modellen uitgerust zijn met een accumulator om extra slagkracht te genereren. Daarnaast vermindert de accumulator de pieken in het hydraulisch systeem, waardoor de terugslag naar de machine wordt gereduceerd. 
De HS-serie (Hydraulic Silenced) hamers zijn uitgevoerd met Power Absorbing Accumulator (PAA) en Oil Traffic Control (OTC). Deze systemen zorgen voor een continue stabiele oliestroom en werkdruk. Beide systemen werken samen als een hydraulische schokdemper.

Inzet

De eerste klussen waar Leenaerts Born de nieuwe IBEX 4000GS in kon zetten waren de sloop van fundamenten van windmolens en de sloop van een tunnel onder de Duitse autosnelweg A44 bij Broichweiden (Aachen).