Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Opvallend zwart-oranje duo

Opvallend zwart-oranje duo

Onlangs nam Mark Verstegen van M. Verstegen Grondverzet in Wanroij twee Bobcat minigravers in ontvangst. Beide machines zijn in de opvallende zwart-oranje huisstijl gespoten.

Verstegen Grondverzet is sterk in het ‘kleine’ werk. Zo beschikken ze over minigravers, midigravers, compacte wiellader, containerwagens, vierassige kipper, een mobiele en rupsgraafmachine.
De werkzaamheden zijn zeer divers, zowel voor bedrijven als particulieren. Ze voeren grondwerken uit voor nieuwbouw, tuinen, straatwerk, enz. Maar ook sloopwerken, zowel uitpanding als ook inpandig. Daarnaast verhuurt Verstegen ook containers en leveren ze zand, grind en menggranulaat.

De meest recente investering zijn twee Bobcat machines, een 1.200 kg zware E10z minigraver en de 6 tons E60 R2-serie midigraver. Door de reeds opgedane ervaring met de Bobcat E10 was de keuze voor een nieuwe E10 snel gemaakt. De bijna 1.200 kg wegende E10z heeft als grote voordeel dat hij door bijna iedere deur past met zijn 710 mm transportbreedte. Eenmaal op de werkplek aangekomen, schuift de machinist de onderwagen hydraulisch uit tot 1.100 mm en er staat een uiterst stabiele machine. Dit is zeker voor belang als er gesloopt wordt met de kleinste Zijtveld sloop-sorteergrijper. Bij uitgeschoven rupsen blijft ook de achterzijde van de bovenwagen nagenoeg binnen de rupsen. Om relax de werkzaamheden uit te kunnen voeren beschikt de E10z over twee joysticks rechts en links naast de machinist. 
Vaak worden machines in de 1.000 kg-klasse uitgerust met een CW05-snelwissel, om uitrustingsstukken met machines uit een zwaardere klasse uit te kunnen wisselen. Verstegen kiest bewust voor de compacte CW00-snelwissel, uiteraard in hydraulische uitvoering en met hijshaak van GP-Equipment. Mark Verstegen: “Aangezien wij meerdere machines in deze klasse hebben is het voor ons interessant om deze snelwissel te kiezen. Hij is compacter en lichter. Vooral bij de bakken merk je het, de ophanging is aanzienlijk korter”.

De krachtige E60 weegt bijna 6 ton. De machine is uitgevoerd met een lange lepelsteel, waardoor hij een reikwijdte van ruim 6 meter op maaiveld heeft. De machine beschikt over 41 kW (56 pk) en voldoet uiteraard aan de Stage 5 emissienorm. De maximale pompopbrengst is 138 liter/min, waarbij er bijna 86 liter/min voor de hoge druk extra functie beschikbaar is. Hiermee kunnen eenvoudig hydraulische uitrustingsstukken met een hoog debiet worden aangedreven. Ook deze machine beschikt over diverse extra hydraulische functies, die alle proportioneel via de joysticks worden bediend.
In de ruime cabine komt de machinist niets te kort. Hij beschikt over een comfortabele stoel met een hoge rugleuning en natuurlijk over airco. Tevens is de machine voorzien van een automatisch smeersysteem. 

Beide machines zijn afgeleverd door Bobcat importeur Inter-Techno uit Apeldoorn. Zij vertegenwoordigen al sinds 1980 Bobcat in Nederland.