Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Doosan

Bauma 2022: Doosan

Doosan presenteert een toonaangevend display van nieuwe ultramoderne machine- en digitale technologieën op stand nr. FM.711/1 van het bedrijf op Bauma 2022. De Doosan-stand is gecentreerd rond een speciaal Innovation Center en zal, onder het thema Powered by Innovation, de nieuwste ontwikkelingen presenteren in de toonaangevende Concept-X-, Xitecloud- en DoosanCONNECT-systemen van het bedrijf, samen met andere unieke producten zoals 's werelds eerste 'Transparante bak' en de nieuwe DX225LC-7X, Doosan's eerste 'slimme' rupsgraafmachine.

Naast de nieuwe DX225LC-7X, zal het productassortiment op de Doosan-stand voor het eerst op Bauma de toenemende uitbreiding aan beide uiteinden van het productassortiment laten zien. Tot de top van het assortiment behoren de nieuwe DX1000LC-7 100 tons rupsgraafmachine, de bekroonde DL580-7 wiellader en een gloednieuwe 4x4-versie van de Doosan DA45-7 knikdumper. Aan het compacte uiteinde van het Doosan-assortiment worden voor het eerst de nieuwe minigraafmachines van 2 tot 5 ton van het bedrijf en de nieuwe midi-graafmachine van 10 ton getoond, naast het nieuwe Doosan-assortiment compacte wielladermodellen. Een andere exclusieve Bauma zal een preview zijn van de eerste emissievrije minigraafmachine van Doosan, de DX20Z-E, die in 2023 gelanceerd zal worden.

Doosan Concept-X en XiteCloud-systemen

Doosan demonstreert de nieuwste versie van Concept-X, 's werelds eerste onbemande geautomatiseerde en geïntegreerde besturingsoplossing die in 2019 werd geïntroduceerd, voor bouw-, steengroeve- en mijnbouwlocaties. XiteCloud is de eerste fase in de commercialisering van Concept-X - het maximaliseert de productiviteit door complexe 3D-bouwonderzoeken van drones en grondwerkberekeningen op te nemen in een cloudplatform, waardoor ze in slechts één tot twee dagen kunnen worden voltooid.

DoosanCONNECT-app van de volgende generatie

Doosan demonstreert het DoosanCONNECT TMS-vloot- en activabeheersysteem van het bedrijf op Bauma. DoosanCONNECT is een mobiele applicatie die beschikbaar is voor zowel Apple- als Android-apparaten en die klanten nu een nieuw alles-in-één beheersysteem voor Doosan-bouwmachines biedt.
De nieuwste upgrade van de DoosanCONNECT-app introduceert extra services en uitgebreide algemene functionaliteit, waardoor de app alle processen van bediening en onderhoud tot de aankoop van onderdelen via dit ene platform kan beheren. Het systeem is ontworpen om de productiviteit en efficiëntie op bouwplaatsen te verhogen door de tijd en moeite van het materieelbeheer te verminderen in vergelijking met offline en andere oplossingen.

's Werelds eerste 'transparante bak'-systeem

Het in de branche unieke 'Transparent Bucket'-veiligheidssysteem van Doosan zal voor het eerst op de Bauma aanwezig zijn. De transparent bak is het eerste veiligheidssysteem in zijn soort dat een oplossing biedt om het gevaar van dode hoeken voor de bakken van wielladers te voorkomen.

De DX225LC-7X - Doosans eerste ' slimme' graafmachine

De nieuwe DX225LC-7X, de eerste 'slimme' rupsgraafmachine van Doosan, die voor het eerst ter wereld op de Bauma wordt getoond, is ontworpen om machinisten te helpen sneller en efficiënter te werken. Om dit te vergemakkelijken, biedt de DX225LC-7X standaard een aantal opwindende nieuwe functies, waaronder Full Electric Hydraulic (FEH)-technologie. Naast het FEH-systeem omvatten andere standaardfuncties van de DX225LC-7X geïntegreerde 2D-machinegeleiding en machinebesturingssystemen, evenals een E-Fence Virtual Wall.

DX1000LC-7 - De grootste graafmachine ooit van Doosan

Op Bauma introduceert Doosan de nieuwe DX1000LC-7 Stage 5-conforme 100 ton rupsgraafmachine, het grootste graafmachinemodel dat ooit door het bedrijf is geproduceerd. Aangedreven door de krachtigste motor in de klasse van 100 ton, heeft de DX1000LC-7 ook het hoogste hydraulisch debiet voor een machine van dit formaat, met de beste prestaties in zijn klasse, een hogere productiviteit, een lager brandstofverbruik en soepelere bediening.

Gloednieuw knikdumper-concept van Doosan

Een andere wereldpremière voor Doosan op de Bauma is de eerste 4x4 knikdumper van het bedrijf. De nieuwe 4x4-versie van de DA45-7 is bedoeld om de uitdaging aan te gaan met starre dumptrucks in de klasse van 40 ton. Met zijn 4x4-ontwerp is de nieuwe versie van de DA45-7 beter in het omgaan met slechte wegen, gladdere rijoppervlakken en steiler terrein dan starre dumptrucks. De DA45-7 4x4 heeft ook een betere draaicirkel dan vergelijkbare starre dumpers.

Volgende generatie Doosan compacte graafmachines

Bauma geeft een eerste blik op geselecteerde modellen van Doosan's volgende generatie minigraafmachines en een nieuwe midi-graafmachine op wielen. De nieuwe minigraafmachines DX27Z-7 van 2,8 ton, DX35Z-7 3,9 ton, DX50Z-7 5,4 ton en DX55R-7 5,7 ton voldoen aan Stage V en zijn allemaal ideaal voor werkzaamheden in kleine ruimtes. De DX100W-7 10 tons midi-graafmachine op wielen van Doosan is ook te zien op de Bauma en heeft een nieuw design.

Nieuwe compacte wielladers

Ook te zien op de Bauma-stand, zal Doosan vijf nieuwe compacte wielladermodellen (die bij Giant gebouwd worden) in première brengen, de DL60-7, DL65-7, DL80-7, DL85-7 en DL80TL-7, met bedrijfsgewichten van 3.500 tot 5.000 kg.

 

Voor meer informatie: Doosan Equipment