Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Een in plaats van twee

Een in plaats van twee

Schrott Wetzel GmbH uit Mannheim heeft geïnvesteerd in een nieuwe 875 E hybride overslagmachine van Sennebogen voor een efficiënte en brandstofbesparende schrootverwerking.

De groene havenkolos met rupsonderwagen is geleverd door Schlüter Baumaschinen en is bedoeld om de schrootleverancier te helpen zijn schroot- en ladingbehandeling onder milieuvriendelijke omstandigheden te optimaliseren.

Schrott Wetzel GmbH hecht waarde aan duurzaam beheer

Schrott Wetzel GmbH is een familiebedrijf dat zich sinds het begin van de jaren vijftig heeft gevestigd als een van de toonaangevende aanbieders van schrootverwerking en recycling. Schrott Wetzel GmbH haalt zijn materiaal uit de regio's rond de eigen vestigingen, binnen een straal van 150 - 200 kilometer. Na sortering, verwerking en verlading gaat het schroot vervolgens per schip naar de consument of naar de eigen diepzeeterminal in Gent. De diepzeebestellingen bereiken consumenten over de hele wereld. Schrott Wetzel GmbH besteedt al jaren bijzondere aandacht aan het milieu en heeft daarom het verantwoord gebruik van beperkte grondstoffen tot een belangrijke plicht gemaakt.

Twee in één maken: 875 E Hybrid vervangt twee overslagmachines voor het laden van schepen

Om efficiënt te werken op de schrootoverslag en schepen te beladen, moet de werkplek zo optimaal mogelijk worden ingericht. In het verleden heeft Schrott Wetzel GmbH soms schepen geladen met twee overslagmachines. Deze methode bleek echter zeer inefficiënt, omdat het schroot vanwege het korte bereik van de overslagmachines over een groot gebied moest worden verspreid, zodat beide machines het schip konden bereiken. Zo werd waardevolle opslagruimte voor het laden van schepen onnodig ingenomen. Daarom ging het bedrijf onder leiding van algemeen directeur Dirk Sauter op zoek naar een machine die beide overslagmachines zou vervangen en tegelijkertijd de scheepsbelading zou optimaliseren. Met de 875 E Hybrid van Sennebogen werd voor alle eisen de ideale machine gevonden.

Speciale uitrusting van de 875 E Hybrid voor meer laadvermogen en veiligheid

De Sennebogen 875 E Hybrid is de ideale machine voor uitdagende havenafhandeling. Dankzij een 391 kW (532 pk)-motor die voldoet aan de nieuwste Stage 5-emissienormen en een groot bereik tot 29 meter worden schepen snel en efficiënt geladen of gelost. Op verzoek van Schrott Wetzel GmbH werd de uitrusting van het type ‘Port’ type K29 geïnstalleerd: dit is een overslaggiek gemaakt van hoogwaardig staal, die een hoger hefvermogen bereikt dankzij het lagere eigen gewicht. Voor het beste zicht, zelfs bij slecht weer, werden extra camera's en LED-koplampen op de overslagmachine gemonteerd, en een extra ballast van 2,7 ton op het contragewicht zorgt voor een hoge stabiliteit.

Sennebogen 875 E Hybrid: tot 50% energiebesparing dankzij Green Hybrid-technologie

Echter, directeur Dirk Sauter was het meest overtuigd van de standaard geïnstalleerde Green Hybrid-technologie. Met het innovatieve Sennebogen Green Hybrid energieterugwinningssysteem kan tot 50% energie worden bespaard in vergelijking met conventionele concepten. Het principe is eenvoudig te begrijpen. Een derde hydraulische cilinder, centraal tussen de twee hefcilinders geplaatst, slaat energie op in gecomprimeerde gascilinders wanneer de giek wordt neergelaten. Deze opgeslagen energie is dan weer beschikbaar voor de volgende lift. Het concept kan worden vergeleken met een veer die wordt samengedrukt en geeft dan zijn energie weer af wanneer het wordt vrijgegeven. Met de juiste systeembias kan ongeveer 50% van het werkelijk benodigde vermogen worden vervangen, waardoor op grote schaal energiekosten worden bespaard - ideaal voor gebruik in havens.

Dirk Sauter is gefascineerd: "We hebben verschillende opties voor onze haven bekeken en zijn uiteindelijk uitgekomen op de 875 E Hybrid van Sennebogen, omdat deze naast alle eisen die nodig zijn voor de vrachtbehandeling ook voldoet aan onze milieuzorg. Dankzij de geïnstalleerde Green Met hybride energieterugwinningssysteem besparen we ook nog meer brandstof en CO2. Onze focus ligt op CO2-neutraal zijn en het verminderen van ons brandstofverbruik en daar draagt de machine zeker aan bij."

Importeurs voor Benelux: SMT

 

Voor meer informatie: Sennebogen