Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Revolutionair, de Mecalac Revotruck dumper

Bauma 2022: Revolutionair, de Mecalac Revotruck dumper

Machinisten kunnen nu met één druk op de knop de hele cabine draaien om hun zicht en focus op het werk en zicht op mogelijke obstakels op het terrein te houden. Het exclusieve chassis met centrale oscillatie zorgt voor stabiliteit en tractie onder alle omstandigheden. Geassocieerd met extreem gebruiksgemak en toegankelijkheid maakt de Revotruck het materiaaltransport slimmer en veiliger.

Bijna een derde van de transportongevallen op bouwplaatsen vindt plaats op dumpers. Dit komt voornamelijk door de frontbelasting die het zicht belemmert bij het vooruitrijden, waardoor de chauffeurs worden blootgesteld aan zware ongevallen. Alternatieve producten zoals omkeerbare dumpers hebben lange tijd geprobeerd dit probleem op te lossen door draaibare bestuurdersplekken voor te stellen. We hebben echter geconstateerd dat chauffeurs altijd in dezelfde positie blijven zonder het draaibare platform te gebruiken:
- Het draaien van de zware console is moeilijk en tijdrovend. Bovendien wordt deze handmatige handeling uitgevoerd in een beperkte ruimte voor de benen van de bestuurder, waardoor het omslachtig is wanneer deze gedurende de werkdag wordt herhaald.
- Bij een draaibare console maar een vaste cabine staan alle cabine-elementen (spiegels, deuren, voorruit) nooit op de juiste positie als het platform gedraaid wordt.
- Toegang is alleen mogelijk vanaf één kant van de machine en zodra het platform naar voren is gericht.

Op basis van Mecalac’s innovatieproces waarbij de gebruiker centraal staat, hebben ze een nieuw type voertuig gecreëerd voor slimmer en veiliger materiaaltransport. Deze revolutionaire ontwikkeling heet: The Revotruck. De Revotruck is niet zomaar een dumper; het is een iconische machine met een roterende cabine en een exclusieve chassisarchitectuur die stabiliteit en mobiliteit combineert.

Ogen en geest gericht op de taak

Het beste zicht op het werk krijgen zonder dat de machinist fysiek hoeft te manoeuvreren is nu mogelijk met de volledig draaibare cabine van de Revotruck. In tegenstelling tot bestaande oplossingen die beperkt zicht in twee richtingen bieden, openen de oneindige cabineposities van de Revotruck het zicht in alle richtingen, waardoor de chauffeurs zich maximaal kunnen concentreren op het werk en hun omringende elementen (werkers, machines). Mecalac heeft de Revotruck niet alleen ontwikkeld om een revolutie teweeg te brengen in de manier van werken met een dumper, ze hebben dit ook gedaan om de veiligheid en het welzijn van de machinist verder te verbeteren.

Revolutie met een druk op de knop

Met chauffeurs in het hart van het Revotruck-ontwerp, maakt Mecalac de revolutie van de cabine mogelijk met één druk op de knop. Hierdoor behouden chauffeurs voortdurend de juiste lichaamshouding en helpen ze zichzelf te beschermen tegen rugklachten. Bovendien past de machine zijn gedrag automatisch aan de werkelijke positie van de cabine aan (rijrichting, snelheid, besturing). Deze geïnstalleerde intelligentie maakt de Revotruck de meest intuïtieve en veiligste transportoplossing die beschikbaar is op bouwplaatsen. U hoeft geen zware console te draaien, druk gewoon op een knop om een revolutie te starten!

Toegang zonder compromis

Mecalac’s uitdaging was om onbeperkte toegang tot de Revotruck te bieden zonder afbreuk te doen aan veiligheid en ergonomie, zoals het geval is bij de huidige dumpers. Ze zijn deze uitdaging aangegaan door het chassis rond de cabine te ontwerpen met toegang tot elke hoek van de bestuurdersplaats. Daarom is de toegang tot de Revotruck altijd veilig en moeiteloos.

Optimale tractie en wendbaarheid

Geïnspireerd door hellingtractoren, levert de Revotruck uitzonderlijke stabiliteit. De centrale koppeling tussen de twee delen van het chassis biedt tot 18° oscillatie, wat zorgt voor permanente stabiliteit en tractie onder alle omstandigheden. Dit unieke chassis wordt gecompleteerd door vier even grote wielen met een schakelbare stuurmodus (voorbesturing, vierwielbesturing en krabbesturing) die mogelijkheden opent om met superieure wendbaarheid te werken in de krapste ruimtes. Het resultaat is een revolutionair product dat dankzij het unieke chassis onbeperkt zicht vanuit de draaiende cabine combineert met uitstekende stabiliteit. Geassocieerd met extreem gebruiksgemak en toegankelijkheid, tilt de Revotruck veiligheid en welzijn op de bouwplaats naar een nieuw niveau.

Importeur voor Benelux: Ahlmann Nederland

 

Voor meer informatie: Mecalac