Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Demo Days 2022: SMT Belgium

Demo Days 2022: SMT Belgium

Productiviteit, flexibiliteit, vermogen en efficiëntie… daar draait het om tijdens de Matexpo Demo Days op 3 en 4 september. Beleef zelf de perfecte combinatie van kracht en comfort die de Volvo-machines bieden.

Kom de vernieuwde L180H testen! Deze wiellader is uitgerust met Volvo's unieke TP-hefframe (Torque Parallel). Deze biedt een grote uitbreekkracht, een ongekende parallelgeleiding over het volledige hefbereik waardoor de machinist een goed zicht op de bak heeft.

 Ook kan u de EC350E graafmachine ontdekken. Deze 35 tons machine is uitgerust met de nieuwste technologische innovaties, waaronder een Volvo D8M-motor en een elektro hydraulisch servosysteem. De EC350E is veelzijdig, efficiënt en productief waardoor deze machine uw ideale partner is voor bouw- en infrastructuurprojecten.

Verder presenteert SMT de ECR235E graafmachine uitgerust met Volvo Active Control. Dankzij een geoptimaliseerd design en een korte zwenkradius is deze machine ideaal om te werken in krappe ruimtes zonder toegevingen te doen aan de prestaties. De Stage 5-motor en het hydraulische systeem van de machine dragen bij tot de soepele bediening en verhoogde productiviteit.

Ook de EC220E graafmachine staat in de kijker. Deze machine beschikt onder andere over een geavanceerde flow- en drukregeling voor speciale aanbouwdelen. Dit maakt van de EC220E dé ultieme werktuigdrager die efficiënt met elk aanbouwdeel kan worden gecombineerd, zoals maaiers, frezen, scharen, sloophamers en draaikantelstukken, om maar enkele voorbeelden te noemen. Bovendien is deze graafmachine uitgerust met Volvo Dig Assist. 

 Verder stellen ze de uiterst compacte EWR130E voor. Met een zwenkstraal aan de achterzijde van slechts 1,55 meter en aan de voorzijde van slechts 1,81 meter heeft deze graafmachine op banden de kortste zwenkradius en is hiermee de meest compacte machine in de 12-13 tons klasse. 

Tenslotte kan u ook de ECR58F uitgebreid testen. Deze compacte graafmachine biedt een hoge stabiliteit, opbreekkracht, uitgraafkracht en hefvermogen die resulteren in korte cyclustijden, zelfs bij het uitvoeren van de zwaarste taken.

Volvo Dig Assist 

Al verbaasd over de machines? Kom dan zeker Volvo Dig Assist, Topcon en Volvo Active Control uittesten - de allernieuwste software die ze met trots presenteren! 
Dig Assist benut het volledige productiviteitspotentieel van een hydraulische graafmachine. Met behulp van de Volvo Co-Pilot tablet in de cabine kan de machinist snel en onafhankelijk alle graafwerkzaamheden beheren – of het nu gaat om het egaliseren van terreinen, het graven van sleuven, het afwerken van taluds of het maken van terreinprofielen. Dig Assist maakt het handmatig markeren van een terrein en het controleren van dieptes en hellingen overbodig, waardoor ook de veiligheid en het gebruiksgemak worden verhoogd.
Dig Assist is beschikbaar met 2D, In-Field Design en 3D toepassingen zodat de bestuurder vanuit zijn comfortabele cabine een gedetailleerd graafplan kan maken.
Op Matexpo Demo Days zijn onze ECR235E en EC220E uitgerust met deze software die u persoonlijk kan komen testen.
Naast Volvo Dig Assist is de EC220E ook voorzien van Volvo Active Control. Dit machinebesturingssysteem, leidt de machinist door de functies om het graafproces te automatiseren en perfecte resultaten te bereiken – tot 45% sneller dan bij traditioneel nivelleren. 
Ook deze functie wordt bediend via de Volvo Co-Pilot display in de cabine. Volvo Active Control is een elektrisch gestuurde oplossing,  gecombineerd met Volvo’s elektro-hydraulische besturingssysteem en het Dig Assist softwareplatform. 

 

Voor meer informatie: SMT Belgium